Бурштинове варення з груш часточками на зиму – 6 швидких рецептів прозорого варення з покроковими фото

Бурштинове варення з груш часточками на зиму – це неймовірно смачне і яскраве ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати з чашкою чаю або використовувати для приготування ароматних домашніх пирогів. Для заготівлі варення на тривале зберігання використовуйте перевірену кулінарну збірку з шести швидких рецептів з покроковими фотографіями.

Прозоре бурштинове варення з груш часточками

Прозоре бурштинове варення з груш часточками – цікава кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Таке ласощі виходить неймовірно смачним, ароматним і апетитним. Можна подавати разом з чашечкою чаю або використовувати для приготування домашніх пирогів. Спробуйте!

Інгредієнти на
0.75 л.

  • Груша 1 кг
  • Цукор-пісок ¾ кг
  • Вода 180 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити прозоре бурштинове варення з груш часточками на зиму? Підготуємо необхідні інгредієнти. Груші промиваємо під водою.
  2. Очистити груші від шкірки, нарізаємо їх акуратними скибочками, видаливши серцевину.
  3. З’єднуємо цукор з водою в сотейнику. Кип’ятимо до утворення сиропу. Цукор повинен повністю розчинитися. Прибираємо з вогню.
  4. Занурюємо в сироп грушеві часточки. Залишаємо на півтора-дві години.
  5. Переставляємо заготовку на плиту. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Потім охолоджуємо, повторно кип’ятимо і варимо на слабкому вогні близько 1 години.
  6. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним способом.
  7. Розливаємо варення по банках. Закриваємо кришками, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
  8. Прозоре бурштинове варення з груш часточками готово. Можна відносити на зберігання!

Варення-п’ятихвилинка з груш часточками

Варення-п’ятихвилинка з груш часточками – яскраве, смачне і ароматне ласощі. Таке частування ідеально доповнить сімейне чаювання або послужить апетитною начинкою для домашньої випічки. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 0,6 кг
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукор – 0,6 кг
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Промиваємо груші, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими часточками.

Крок 3. У сотейнику з’єднуємо воду з цукром.

Крок 4. Ставимо заготовку на плиту і нагріваємо до повного розчинення цукру.

Крок 5. Викладаємо сюди тонкі часточки лимона.

Крок 6. Проварюємо лимон в сиропі протягом хвилини.

Крок 7. Викладаємо сюди часточки груш. Кладемо їх так, щоб лимони виявилися зверху.

Крок 8. Варимо масу 5 хвилин.

Крок 9. Переливаємо варення в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Варення-п’ятихвилинка з груш часточками готово. Зберігайте в прохолодному місці.

Прозоре варення з груш часточками з лимоном на зиму

Прозоре варення з груш часточками з лимоном на зиму – це яскрава і смачна заготовка, яка точно урізноманітнює полиці своєї комори. Готове частування порадує цікавим смаком і корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку простий рецепт з покроковими фото з нашої збірки.

Час готування – 3 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 2 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Вода – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо неушкоджені груші і ретельно промиваємо їх під водою.

Крок 2. Змішуємо цукор з половиною склянки води. Варимо на повільному вогні до розчинення сухого продукту і утворення сиропу.

Крок 3. Очистити груші від шкірки і нарізаємо тонкими часточками.

Крок 4. Опускаємо грушу в сироп, перемішуємо.

Крок 5. Промиваємо лимон і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 6. Занурюємо лимон в сироп з грушею.

Крок 7. Кип’ятимо заготівлю і залишаємо остигати на півдня. Повторюємо процедуру близько 3-5 разів протягом декількох днів.

Крок 8. У гарячому вигляді варення розливаємо по стерилізованим банкам.

Крок 9. Закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий плед і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Прозоре варення з груш часточками з лимоном на зиму готово!

Бурштинове грушеве варення часточками з апельсином

Бурштинове грушеве варення часточками з апельсином – це неймовірно смачне і ароматне ласощі. Таке частування ідеально доповнить сімейне чаювання. Крім того може послужити яскравим начинкою домашньої випічки. Готуйте варення перевіреним домашнім рецептом.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • нарізані Груші – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо груші і цитрусові фрукти.

Крок 2. Нарізаємо груші нетовстими часточками.

Крок 3. Знімаємо цедру з апельсина будь-яким зручним способом.

Крок 4. М’якоть апельсина розрізаємо на невеликі шматочки. Видаляємо кісточки. З лимона віджимаємо сік.

Крок 5. З’єднуємо в каструлі груші, цедру, м’якоть апельсина і лимонний сік. Засипаємо все це цукром.

Крок 6. Залишаємо заготовку на ніч або на добу.

Крок 7. Варимо варення 15 хвилин після закипання. Повторюємо процедуру ще два рази. Розливаємо по банках і закриваємо кришками.

Крок 8. Янтарне грушеве варення часточками з апельсином готово. Прибирайте на зберігання!

Варення з груш часточками з корицею

Варення з груш часточками з корицею нескладно приготувати на тривале зберігання. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готовий продукт порадує вас своїм яскравим виглядом, ароматом і неймовірним смаком. Урізноманітніть меню домашніх заготовок.

Час готування – 4 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Кориця мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Груші промиваємо та нарізаємо часточками, акуратно видаливши серцевину.

Крок 2. Викладаємо інгредієнт в глибоку каструлю. Засипаємо цукром і доповнюємо меленою корицею.

Крок 3. Перемішуємо вміст.

Крок 4. Залишаємо на 1 годину для виділення соку.

Крок 5. Переставляємо каструлю з вмістом на плиту. Доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин і вимикаємо плиту. Даємо повністю охолонути і повторюємо процедуру ще 2 рази.

Крок 6. Розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Закутуємо в теплий плед і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Варення з груш часточками з корицею готово. Прибирайте на зберігання!

Грушеве варення часточками з лимонною кислотою

Грушеве варення часточками з лимонною кислотою нікого не залишить байдужим. Таке ласощі виходить неймовірно смачним, ароматним і апетитним. Можна подавати разом з чашечкою чаю або використовувати для приготування домашніх пирогів. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг
  • Цукор – 0,7 кг
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Вода – 120 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо груші без пошкоджень, добре промиваємо їх під водою.

Крок 2. Очищаємо плоди від шкірки.

Крок 3. Розбираємо підготовлені груші на акуратні скибочки.

Крок 4. Кип’ятимо воду з цукром до утворення однорідного сиропу.

Крок 5. Заливаємо сиропом груші і залишаємо на 30-60 хвилин.

Крок 6. Через зазначений час переставляємо продукт на плиту. Варимо 30 хвилин, регулярно прибираючи піну. Після залишаємо настоюватися на 2 години.

Крок 7. Проварюємо варення ще 30 хвилин, доповнюємо лимонною кислотою і ванільним цукром. Після можна розливати по простерилизованным банкам і закривати кришками.

Крок 8. Грушеве варення часточками з лимонною кислотою готово!