Простий і дуже смачний рецепт чанахи з яловичини
Чанахи з яловичини виходить не такою жирною, як з баранини. Виглядає воно досить святково і красиво, тому можна сміливо розглядати його в якості основного блюда для торжества.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яловичина – 600 гр.
- Картопля – 8 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Баклажани – 2 шт.
- Часник – 6-8 зуб.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Зелень для подачі.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі інгредієнти за списком. Овочі помийте і очистіть.
2. М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками.
3. Картопля, баклажани, помідори і цибулю також наріжте невеликими кубиками. У горщики покласти м’ясо, потім цибулю, картоплю, баклажани і помідори. Зверху покладіть по шматочку вершкового масла.
4. Додайте сіль і спеції за смаком. Влийте воду або м’ясний бульйон. Запікайте чанахи в духовці при 180 градусах 90 хвилин. Потім додайте в кожен горщик трохи подрібненого часнику і рубаною зелені, поверніть блюдо в духовку ще на 10 хвилин.
5. Потім чанахи буде повністю готове. Подавайте його на стіл прямо в горщиках в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!