Чанахи – 8 рецептів приготування чанахи по-грузинськи

Простий і дуже смачний рецепт чанахи з яловичини

Чанахи з яловичини виходить не такою жирною, як з баранини. Виглядає воно досить святково і красиво, тому можна сміливо розглядати його в якості основного блюда для торжества.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Картопля – 8 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Часник – 6-8 зуб.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Зелень для подачі.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти за списком. Овочі помийте і очистіть.

2. М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками.

3. Картопля, баклажани, помідори і цибулю також наріжте невеликими кубиками. У горщики покласти м’ясо, потім цибулю, картоплю, баклажани і помідори. Зверху покладіть по шматочку вершкового масла.

4. Додайте сіль і спеції за смаком. Влийте воду або м’ясний бульйон. Запікайте чанахи в духовці при 180 градусах 90 хвилин. Потім додайте в кожен горщик трохи подрібненого часнику і рубаною зелені, поверніть блюдо в духовку ще на 10 хвилин.

5. Потім чанахи буде повністю готове. Подавайте його на стіл прямо в горщиках в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!