Чорниця на зиму – 10 смачних рецептів загототок з покроковими фото

Дуже смачне варення з чорниці з апельсином в банках

Чорничне варення – натуральний джерело вітамінів, антиоксидантів та інших корисних речовин. Для різноманітності смаку можна доповнити чорничну масу часточками апельсина.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Чорниця – 500 гр.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор – 500 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Процес приготування:

1. Чорницю переберіть і промийте. Апельсин обдайте окропом, помийте і наріжте великими шматками.

2. Апельсин прокрутіть через м’ясорубку разом з шкіркою.

3. У каструлі змішайте ягоди чорниці, апельсинову масу і цукор, залишити на пару годин.

4. Потім поставте каструлю на вогонь, прокип’ятіть варення тричі по 5 хвилин, з інтервалами 4-6 годин.

5. Готове варення розлийте по стерилізованим банкам і закатайте. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!