Дуже смачне варення з чорниці з апельсином в банках
Чорничне варення – натуральний джерело вітамінів, антиоксидантів та інших корисних речовин. Для різноманітності смаку можна доповнити чорничну масу часточками апельсина.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Чорниця – 500 гр.
- Апельсин – 2 шт.
- Цукор – 500 гр.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
Процес приготування:
1. Чорницю переберіть і промийте. Апельсин обдайте окропом, помийте і наріжте великими шматками.
2. Апельсин прокрутіть через м’ясорубку разом з шкіркою.
3. У каструлі змішайте ягоди чорниці, апельсинову масу і цукор, залишити на пару годин.
4. Потім поставте каструлю на вогонь, прокип’ятіть варення тричі по 5 хвилин, з інтервалами 4-6 годин.
5. Готове варення розлийте по стерилізованим банкам і закатайте. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!