Як зробити грибний соус з лисичок в домашніх умовах?
Оригінальний грибний соус з лисичками, який підійде до страв з картоплі або пасти. Лисички володіють яскраво вираженим смаком і красиво виглядають в соусі. Ідеально, якщо вдалося приготувати страву на основі дрібних грибів, естетично і апетитно.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Лисички – 500 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Вершки – 400 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю нарізають дуже дрібним кубиком.
2. Лисички перебирають, промивають і обсушують. Великі гриби розрізати на кілька частин, а дрібні залишають цілком.
3. У суміші двох видів масел підрум’янюють її цибулька, а потім перекладають гриби і готувати, поки не випарується рідина.
4. Ступінь нагрівання сковороди, де готується соус, зменшують, лисички з цибулею присипають борошном, додають перець та сіль, вливають вершки.
5. Соус тушкують, поки не почне густіти, а потім подають гарячим як доповнення до гарнірів або основних страв.