Грибний соус – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як зробити грибний соус з лисичок в домашніх умовах?

Оригінальний грибний соус з лисичками, який підійде до страв з картоплі або пасти. Лисички володіють яскраво вираженим смаком і красиво виглядають в соусі. Ідеально, якщо вдалося приготувати страву на основі дрібних грибів, естетично і апетитно.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Лисички – 500 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Вершки – 400 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю нарізають дуже дрібним кубиком.

2. Лисички перебирають, промивають і обсушують. Великі гриби розрізати на кілька частин, а дрібні залишають цілком.

3. У суміші двох видів масел підрум’янюють її цибулька, а потім перекладають гриби і готувати, поки не випарується рідина.

4. Ступінь нагрівання сковороди, де готується соус, зменшують, лисички з цибулею присипають борошном, додають перець та сіль, вливають вершки.

5. Соус тушкують, поки не почне густіти, а потім подають гарячим як доповнення до гарнірів або основних страв.