Кабачки з баклажанами в духовці – це ароматне і поживна страва, яку можна подати, як до обіду серед членів сім’ї, так і запропонувати гостям. Запечені овочі прекрасно гармоніюють між собою і можуть з легкістю доповнювати страви з птиці, риби або червоного м’яса. Але навіть без цих складових, баклажани і кабачки дуже смачні самі по собі, тому їх можна абсолютно ні з чим не поєднувати, а насолоджуватися чистим смаком.
Кабачки з баклажанами, помідорами і сиром в духовці
Кабачки з баклажанами, помідорами і сиром в духовці – це легке і апетитну страву, яке не містить в собі багато масла, на відміну від смажених овочів. Для додаткового смаку ми будемо використовувати величезну кількість зелені, а для пікантності – сир твердих сортів.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кабачок 1 шт.
- Баклажан 1 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
- Помідори 3 шт.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Щоб приготувати кабачки з баклажанами в духовці, готуємо продуктовий набір: компоненти промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
- Нарізаємо кабачок і баклажан кільцями, товщиною трохи менше сантиметра.
- Складаємо овочі в миску і приправляємо двома столовими ложками соняшникової олії, зубчиком часнику, пропущеним через прес, рубаною зеленню і сіллю з перцем – перемішуємо і залишаємо для просочення на 60 хвилин.
- У момент, коли нарізка вже просочилася добавками, слайсами нарізаємо сир, помідор – кружальцями.
- Залишками рослинної олії змащуємо деко і вільно, але внапуск викладаємо компоненти. Злегка солимо і перчимо, орієнтуючись на свій смак.
- Прибираємо заготовку в духову шафу, прогрітий до 250 градусів на 12-15 хвилин у режимі конвекції.
- Не гаючи часу, дрібно нарізаємо другий зубець часнику і за бажанням зелень.
- Ароматними інгредієнтами посипаємо готову страву.
- До столу подаємо в гарячому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Кабачки, баклажани і перець, запечені в духовці
Кабачки, баклажани і перець, запечені в духовці – це страва, яка має побувати на столі абсолютно у кожного! Тому як крім прекрасних смакових характеристик, страва порадує вас своїми яскравими відтінками і незабутнім ароматом, який заповнить собою все ваше житло ще в процесі готування.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Перець солодкий – 2-3 шт.
- Перець гіркий – 1 шт.
- Базилік – 2-3 гілочки.
- Часник – 2-3 зуб.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Гірчиця російська – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі промиваємо і даємо час обсохнути, баклажан разом з кабачком нарізаємо кільцями, м’якоть солодкого перцю довільними шматочками.
Крок 2. Для маринаду в тарілці з високими бортиками об’єднуємо дрібно нарізаний гострий перець, базилік і часник, доповнюємо соєвим соусом, російської гірчицею і рослинним маслом. Обов’язково вводимо мелений перець і сіль.
Крок 3. Склад гарненько перемішуємо.
Крок 4. В отриману суміш додаємо овочі, заважаємо і при наявності часу даємо постояти в такому вигляді близько півгодини.
Крок 5. Викладаємо компоненти на деко в один шар і запікаємо протягом 30 хвилин при 180 градусах. Приємного апетиту!
Овочеве рагу з кабачків і баклажанів в духовці
Овочеве рагу з кабачків і баклажанів в духовці – це справді літній страва, яка підніме вам настрій своїм яскравим кольором і легким насиченим смаком. Незважаючи на те, що до складу рагу входять тільки овочі, страва виходить дуже ситним, після однієї порції вам точно не захочеться чогось шкідливого!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Морквина – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Томати у власному соку – 400 гр.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування ароматного соусу в каструлю викладаємо томати у власному соку, вливаємо олію (2 столових ложки) і приправляємо сіллю, орегано і цукровим піском.
Крок 2. Тушкуємо компоненти на мінімальному полум’я близько 10 хвилин.
Крок 3. Паралельно у форму для запікання викладаємо кубики баклажана.
Крок 4. Аналогічно поступаємо з молодим кабачком.
Крок 5. Доповнюємо складу цибульними кільцями та тонкими скибочками моркви.
Крок 6. Слідом викладаємо нарізану м’якоть солодкого перцю.
Крок 7. Заправляємо асорті, що залишилися оливковою олією і сіллю з перцем – готуємо при 200 градусах протягом 20 хвилин.
Крок 8. Після закінчення часу, дістаємо з духовки овочі і змішуємо їх з томатним соусом. Знову ставимо в духовку і витримуємо ще 10 хвилин.
Крок 9. Перед подачею посипаємо ароматною зеленню і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Курка з баклажанами і кабачками в духовці
Курка з баклажанами і кабачками в духовці – це комплексне блюдо, яке поєднує в собі різноманітність овочів і м’ясо, відповідно, вам не доведеться окремо готувати гарнір і основне страву. В залежності від наповненості вашої холодильної камери, ви можете регулювати, які інгредієнти додавати, а які – ні.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- Баклажани – 2 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Селера – 100 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Томати – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Лист лавра – 2 шт.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промите і обсушенное м’ясо нарізаємо середніми кубиками.
Крок 2. Нарізаємо довільно очищений цибулю з морквою.
Крок 3. У сковороді на розпеченому рослинному маслі підрум’янюємо птицю, додаємо нарізані овочі.
Крок 4. Паралельно великими брусками ріжемо кабачок і баклажан.
Крок 5. Додаткові інгредієнти відправляємо в сковороду до м’яса з овочами, солимо і перемішуємо.
Крок 6. Додаємо скибочки очищеної картоплі, селера, виливаємо склянку гарячої води. Обов’язково вводимо спеції і сіль. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо до готовності картоплі.
Крок 7. В момент, коли картопля стала м’якою – витягаємо блюдо і доповнюємо кубиками томати, подрібненим часником і зеленню. Перемішавши, настоюйте під кришкою 10 хвилин.
Крок 8. Апетитну страву подаємо до столу, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!
Баклажани і кабачки з м’ясом в духовці
Баклажани і кабачки з м’ясом в духовці, приготовані в рукаві та ловлення у власному соку – це ідеальний варіант для легкої і ситної вечері без зайвих калорій. Після порції такої страви, ви надовго позбудетеся від голоду і зарядитесь енергією.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Філе індички – 400 гр.
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Цибуля – 50 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Видаляємо шкірку з цибулі і моркви, обполіскуємо і нарізаємо досить великими сегментами. Аналогічно робимо і з філе.
Крок 2. Обрізаємо «попки» у кабачки і баклажани, ріжемо півкільцями середньої товщини.
Крок 3. Перекладаємо компоненти в рукав для запікання, скроплюємо маслом і кислим соком цитруса, солимо і перчимо.
Крок 4. Зав’язуємо пакет і інтенсивно перемішуємо продукти. Поміщаємо напівфабрикат у форму і ставимо в духовку, прогріту до 190 градусів на 40-50 хвилин. Рекомендується помішувати компоненти кожні 15 хвилин.
Крок 5. Соковите страва розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Кабачки і баклажани, запечені з грибами в духовці
Кабачки і баклажани, запечені з грибами в духовці – це смачне і легке блюдо, яке здивує вас своєю різноманітністю смаків і ароматів. В залежності від ваших уподобань, ви можете поєднувати найрізноманітніші інгредієнти, наприклад, замінити суцвіття цвітної капусти брокколі.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Печериці – 200 гр.
- Томати «черрі» – 100 гр.
- Кабачок – 2 шт.
- Баклажани – 1-2 шт.
- Цибуля червоний – 1-2 шт.
- Капуста цвітна – 500 гр.
- Часник – 1 головка.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Масло оливкове – 40 мл
- Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом промиваємо і подрібнюємо овочі: капусту ділимо на суцвіття, цибулини розрізаємо на 4 частини, кабачки і баклажани нарізаємо кільцями, гриби за бажанням залишаємо цільними або ріжемо на 2-4 частини. Очищаємо зубки часнику і вичищаємо солодкий перець від насіння.
Крок 2. Інгредієнти заправляємо сумішшю з бальзамічного оцту, оливкового масла і солі з перцем – розподіляємо на деку, застеленому пергаментним папером.
Крок 3. Ставимо деко в попередньо розігріту до 150-160 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Крок 4. Ароматне овочеве асорті акуратно перекладаємо на сервірувальне блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Кабачки і баклажани з фаршем в духовці
Кабачки і баклажани з фаршем в духовці – це неймовірно смачна і поживна страва, яка приведе в захоплення кожного, хто спробує хоча б вилочку. Овочі прекрасно гармонують з тонким шаром фаршу, заливкою з збитих яєць і сирної стружкою.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Фарш м’ясний – 100 гр.
- Баклажани – 1 шт.
- Кабачок – 150 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сир твердих сортів – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на робочу поверхню все необхідне.
Крок 2. Рівним шаром розподіляємо фарш по дну високої форми для запікання, присаливаем.
Крок 3. Поверх м’ясної складової поміщаємо тонкі кільця баклажана.
Крок 4. Зверху – скибочки кабачка без шкірки і насіння + сіль.
Крок 5. В піалі расколачиваем яйця з додаванням солі і сметани.
Крок 6. Отриманою сумішшю заливаємо овочі з фаршем.
Крок 7. Доповнюємо страва слайсами стиглого помідора і сиром, натертим на бурачной тертці.
Крок 8. Запікаємо протягом 40 хвилин при 180 градусах. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Кабачки і баклажани в духовці, запечені кружечками
Кабачки і баклажани в духовці, запечені кружечками – це блюдо, яке можна подати до столу як самостійне блюдо, а можна і в якості гарніру, доповнивши будь-яку страву на основі червоного м’яса, риби або птиці. Для особливої вишуканості також додамо трохи сиру.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- молоді Баклажани – 2 шт.
- Кабачки молоді – 2 шт.
- Помідори великі – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Моцарелла – 120 гр.
- Коріандр мелений – 1 щіпка.
- Зелень – за смаком.
- Перець червоний гострий – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Баклажани нарізаємо кільцями близько 2 сантиметрів, засипаємо сіллю і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 2. Після закінчення часу, обполіскуємо овоч під струменем води і насухо витираємо паперовими рушниками.
Крок 3. Аналогічним способом нарізаємо кабачок.
Крок 4. Помідори на хвилину занурюємо в окріп, а потім з легкістю позбавляємося від шкірки.
Крок 5. Томати розминаємо толкушкой для картоплі і приправляємо перцем, сіллю, коріандром і подрібненим часником.
Крок 6. М’який сир нарізаємо круглими шматками по формі овочів.
Крок 7. Збираємо блюдо у вигляді башточки, кладемо шарами кільця баклажана + сіль, змащуємо томатною заправкою, кільця кабачка + сіль+ томатна заправка. Подібним чином формуем всю заготовку. Запікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах.
Крок 8. Сир кладемо зверху за пару хвилин до готовності.