Каннеллоні – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Італійське блюдо каннеллоні готують з різновиди пасти з однойменною назвою. Зазвичай продукт наповнюють фаршем і іншими продуктами, після чого запікають під соусом. Здивуйте своїх близьких з допомогою кулінарної збірки з 10-і рецептів з покроковими фото і детальним описом процесу.

Каннеллоні з фаршем під соусом бешамель в духовці

Влаштуйте на своїй кухні маленьку Італію і приготуйте одне з традиційних страв країни – фаршировані каннеллоні під соусом бешамель. Здивуйте своїх близьких або гостей!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Каннеллоні 250 гр.
  • Фарш м’ясний ½ кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Помідори 4 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Для соусу: Бешамель
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Борошно 90 гр.
  • Молоко коров’яче 1 л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати каннеллоні? Розморожений фарш викладаємо в сковороду з олією. Тушкуємо протягом 3-5 хвилин.
  2. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю з помідорами і часником.
  3. З’єднуємо овочі з фаршем. Солимо, перчимо й перемішуємо.
  4. Далі можна почати підготовку для соусу бешамель. Кладемо вершкове масло в розпечену сковороду і всипаємо борошно сюди.
  5. Тонким струменем вливаємо молоко і постійно помішуємо заготовку. Солимо і перчимо соус. Готуємо до загустіння.
  6. Каннеллоні начиняємо фаршем з овочами.
  7. Перекладаємо їх у форму для запікання. Заливаємо підготовленим соусом.
  8. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 200 градусів. Перед повною готовністю посипаємо частування тертим сиром.
  9. Каннелоні під ніжним соусом бешамель готові. Можна подавати до столу!

Каннеллоні з фаршем під томатним соусом в духовці

Поживна і неймовірно смачне блюдо для вашого столу – каннеллоні з фаршем під томатним соусом. Частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Спробуйте його приготувати для вашого обіду або вечері.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Каннеллоні – 5 шт.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Паста томатна – 60 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно – 2 ч. л.
  • Молоко – 200 мл
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Подрібнюємо цибулю і часник.

2. Смажимо овочі на рослинному маслі і доповнюємо їх м’ясним фаршем. Солимо, посипаємо спеціями і тримаємо на плиті до готовності.

3. Приготуємо томатний соус. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло. Опускаємо туди борошно, а після молоко з томатним соусом. Вимішуємо і варимо до загустіння. Сіль додаємо за смаком.

4. Каннеллоні начиняємо заготівлею з фаршу.

5. Викладаємо продукт у форму для запікання і заливаємо їх томатним соусом. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

6. За 10 хвилин до готовності посипаємо блюдо пармезаном.

7. Яскраве частування для вашого столу готово!

Соковиті каннеллоні з фаршем під сметанним соусом

В домашніх умовах каннеллоні можна готувати з різними начинками і під будь-якими соусами. Спробуйте варіант з використанням сметанною заливкою. Таке блюдо вийде соковитим і дуже ніжним.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Каннеллоні – 4 шт.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясний фарш змішуємо з сіллю і спеціями. Начиняємо продуктом каннеллоні.

2. Кладемо заготовку у форму для запікання.

3. Поливаємо фаршировані макарони склянкою сметани. Вона повинна повністю закрити каннеллоні.

4. Зверху посипаємо частування тертим сиром. Ставимо в духовку на 30-40 хвилин. Спочатку готувати можна під фольгою. Відповідна температура 180 градусів.

5. Каннелоні, з м’ясним фаршем під сметаною готові. Остуджуємо продукт, щоб він тримав форму, а після подаємо до столу.

Ніжні фаршировані каннеллоні у вершках

Щоб домашні каннеллоні вийшли ніжними і м’якими, приготуйте їх під соусом з вершків. Порадуйте своїх рідних смачним фаршированим блюдом, яке легко замінить вечерю або обід.

Час готування: 1 год

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Каннеллоні – 1 пачка.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Кабачок – 100 гр.
  • Вершки – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі інгредієнти в потрібній кількості.

2. Використовуємо для начинки м’ясний фарш, також можна прокрутити в м’ясорубці шматок будь-якого м’яса-за смаком.

3. Доповнюємо фарш подрібненою цибулею.

4. Невеликими шматками розбираємо кабачок.

5. Перемелюємо овоч. Він зробить начинку більш соковитою.

6. Всі продукти з’єднуємо в загальній мисці. Доповнюємо масу яйцем, сіллю і спеціями. Ретельно вимішуємо.

7. Підготовленою масою наповнюємо каннеллоні.

8. Викладаємо частування у форму для запікання.

9. Заливаємо продукт вершками і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

10. В цей час натираємо сир.

11. Посипаємо блюдо сиром за 10 хвилин до його готовності.

12. Дістаємо каннеллоні у вершках з духовки, даємо їм трохи охолонути і пробуємо!

Каннеллоні з фаршем та сиром у домашніх умовах

Соковиті каннеллоні виходять з додаванням м’ясного фаршу і сиру. Частування порадує яскравим смаком, ароматом і поживними властивостями. Спробуйте простий рецепт в домашніх умовах.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Каннеллоні – 1 пачка.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо основні інгредієнти.

2. Для прискореного приготування, можна відварити каннеллоні у киплячій підсоленій воді. Час варіння – 10 хвилин.

3. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його в сковороді.

4. З’єднуємо фарш з яйцем, сіллю і спеціями.

5. Доповнюємо м’ясний продукт цибулею і ретельно перемішуємо.

6. Готові каннеллоні відкидаємо на друшляк і даємо їм охолонути.

7. Акуратно начиняємо макаронне виріб м’ясної заготівлею.

8. Кладемо продукт у форму для запікання і посипаємо твердим сиром.

9. Випікаємо блюдо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

10. Апетитні каннеллоні з м’ясним фаршем та сиром готові. Можна пробувати!

Покроковий рецепт приготування каннеллоні з рікоттою і шпинатом

Найніжніші італійські каннеллоні виходять з додаванням рікотти і шпинату. Готуйте смачну страву за оригінальним рецептом. Кулінарна ідея підійде як для сімейного вечері, так і для прийому гостей.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Каннеллоні – 1 пачка.
  • Рікотта – 250 гр.
  • Шпинат – 200 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сир пармезан – 30 гр.
  • в’ялені Помідори – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Борошно – 60 гр.
  • Сир горгонзола – 100 гр.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вино біле сухе – 100 мл

Процес приготування:

1. Гріємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут часник до появи яскравого аромату.

2. Далі сюди викладаємо подрібнений шпинат. Готуємо до випаровування рідини, після розмішуємо з сіллю і перцем.

3. Для соусу: вершкове масло розтоплюємо і розмішуємо з борошном. Окремо кип’ятимо молоко.

4. З’єднуємо обидві суміші і продовжуємо готувати, регулярно помішуючи.

5. Опускаємо в масу горгонзолу, сіль і спеції. Вливаємо біле вино і прибираємо заготовку з плити.

6. У сковороду зі шпинатом кладемо рікотту, подрібнені в’ялені помідори і пармезан. Солимо, перчимо та ретельно розмішуємо.

7. Каннеллоні наповнюємо начинкою з рікотти і шпинату.

8. Перекладаємо трубочки у форму для запікання.

9. Заливаємо їх готовим соусом. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.

10. Хрусткі каннеллоні з рікоттою і шпинатом готові!

Дуже смачні каннеллоні з куркою і грибами

Поживна начинка для домашніх каннеллоні – гриби і курка. Приготуйте страву, щоб урізноманітнити ваше меню і порадувати своїх близьких. Запам’ятовуйте яскравий рецепт з покроковим описом.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Каннеллоні – 6 шт.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Промите філе дрібно рубаємо з допомогою ножа.

2. Далі обсмажуємо в сковороді подрібнену цибулю.

3. Доповнюємо його курячим філе. Готуємо 3-4 хвилини.

4. Слідом викладаємо дрібно порізані гриби.

5. Тримаємо на вогні до готовності всіх продуктів, після доповнюємо сіллю, спеціями, тертим сиром і петрушкою.

6. Каннеллоні наповнюємо приготовленої начинкою. Кладемо продукт у форму для запікання.

7. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з молоком, сіллю і борошном. Розмішуємо і варимо на повільному вогні до загусання.

8. Заливаємо частування готовим соусом. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

9. Готові каннеллоні з грибами і куркою готові!

Як швидко приготувати каннеллоні з фаршем на сковороді?

Смачні каннеллоні з м’ясним фаршем можна приготувати без використання духовки. Готуйте яскраве страву на сковорідці. Подавати його можна в якості закуски або повноцінного страви на обід або вечерю.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Каннеллоні – 120 гр.
  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • томатна Паста – 100 мл
  • Борошно – 50 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 0,5 пучка.

Процес приготування:

1. М’ясний фарш змішуємо з сіллю і спеціями. Щільно набиваємо каннеллоні начинкою. Укладаємо заготовку на сковороду.

2. Для соусу з’єднуємо воду з борошном, добре вимішуємо, Потім додаємо томатну пасту, сіль і трохи спецій.

3. Сковороду з каннеллоні ставимо на вогонь. Додаємо сюди вершкове масло і даємо йому розтанути.

4. Далі заливаємо продукт соусом і посипаємо подрібненою зеленню. Готуємо 40 хвилин на тихому вогні і після доповнюємо тертим твердим сиром.

5. Вимикаємо плиту, накриваємо заготівлю кришкою і залишаємо на 5 хвилин.

6. Соковиті каннелоні на сковороді готові. Пригощайтеся!

Фаршировані італійські каннеллоні в мультиварці

Справжні італійські каннеллоні можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб досить швидкий і простий. Використовуйте рецепт для вашого яскравого обіду або вечері. Порадуйте себе і близьких!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Каннеллоні – 8 шт.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Гриби шампіньйони – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • мелена Зіра – за смаком.
  • Масло оливкова – 60 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

2. Подрібнюємо цибулю.

3. Після смажимо його в оливковій олії.

4. Доповнюємо овоч подрібненими печерицями. Готуємо близько 3 хвилин.

5. Сюди ж викладаємо м’ясний фарш.

6. Солимо і посипаємо перцем масу. Залишаємо нудитися.

7. Курячі яйця розбиваємо в тарілку, доповнюємо сметаною і зірою.

8. Збиваємо інгредієнти до однорідності. Це необхідно для заливки.

9. Після того як рідина в піджарки википить, зменшуйте вогонь.

10. Обсмажуємо до готовності.

11. Перекладаємо начинку в тарілку і даємо їй охолонути.

12. Щільно начиняємо каннеллоні заготівлею.

13. На дно мультиварки кладемо підготовлені продукти.

14. Вливаємо суміш з яєць і сметани. Готуємо в режимі для випічки 25 хвилин.

15. В цей час натираємо сир.

16. Подрібнюємо свіжу зелень.

17. Доповнюємо блюдо сиром і зеленню за 5 хвилин до готовності.

18. Поживні каннеллоні готові. Можна пробувати!

Простий і смачний рецепт каннеллоні з сиром

Солодкий варіант приготування каннеллоні – з сиром. Подавайте частування на сніданок або ж в якості поживного десерту. Здивуйте своїх рідних яскравим стравою італійської кухні.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Каннеллоні – 10 шт.
  • Сир – 0,5 кг
  • Цукор – 60 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершки – 2 склянки
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. У велику миску розбиваємо одне куряче яйце. Доповнюємо його сиром і звичайним цукром. Вимішуємо начинку до однорідності.

2. Каннеллоні щільно начиняємо сирною масою. Викладаємо продукт у форму для запікання.

3. В іншій ємності збиваємо яйце, що залишилося з ванільним цукром і вершками. Працюємо віночком до отримання однорідної суміші.

4. Виливаємо соус у форму для запікання.

5. Накриваємо форму фольгою і готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Ароматне частування з сирною начинкою готово!