Італійське блюдо каннеллоні готують з різновиди пасти з однойменною назвою. Зазвичай продукт наповнюють фаршем і іншими продуктами, після чого запікають під соусом. Здивуйте своїх близьких з допомогою кулінарної збірки з 10-і рецептів з покроковими фото і детальним описом процесу.
Каннеллоні з фаршем під соусом бешамель в духовці
Влаштуйте на своїй кухні маленьку Італію і приготуйте одне з традиційних страв країни – фаршировані каннеллоні під соусом бешамель. Здивуйте своїх близьких або гостей!
Інгредієнти на
6 порц.
- Каннеллоні 250 гр.
- Фарш м’ясний ½ кг
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Помідори 4 шт.
- Часник 2 зуб.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Для соусу: Бешамель
- Масло вершкове 60 гр.
- Борошно 90 гр.
- Молоко коров’яче 1 л
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати каннеллоні? Розморожений фарш викладаємо в сковороду з олією. Тушкуємо протягом 3-5 хвилин.
- Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю з помідорами і часником.
- З’єднуємо овочі з фаршем. Солимо, перчимо й перемішуємо.
- Далі можна почати підготовку для соусу бешамель. Кладемо вершкове масло в розпечену сковороду і всипаємо борошно сюди.
- Тонким струменем вливаємо молоко і постійно помішуємо заготовку. Солимо і перчимо соус. Готуємо до загустіння.
- Каннеллоні начиняємо фаршем з овочами.
- Перекладаємо їх у форму для запікання. Заливаємо підготовленим соусом.
- Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 200 градусів. Перед повною готовністю посипаємо частування тертим сиром.
- Каннелоні під ніжним соусом бешамель готові. Можна подавати до столу!
Каннеллоні з фаршем під томатним соусом в духовці
Поживна і неймовірно смачне блюдо для вашого столу – каннеллоні з фаршем під томатним соусом. Частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Спробуйте його приготувати для вашого обіду або вечері.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Каннеллоні – 5 шт.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Паста томатна – 60 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Борошно – 2 ч. л.
- Молоко – 200 мл
- Петрушка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо цибулю і часник.
2. Смажимо овочі на рослинному маслі і доповнюємо їх м’ясним фаршем. Солимо, посипаємо спеціями і тримаємо на плиті до готовності.
3. Приготуємо томатний соус. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло. Опускаємо туди борошно, а після молоко з томатним соусом. Вимішуємо і варимо до загустіння. Сіль додаємо за смаком.
4. Каннеллоні начиняємо заготівлею з фаршу.
5. Викладаємо продукт у форму для запікання і заливаємо їх томатним соусом. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
6. За 10 хвилин до готовності посипаємо блюдо пармезаном.
7. Яскраве частування для вашого столу готово!
Соковиті каннеллоні з фаршем під сметанним соусом
В домашніх умовах каннеллоні можна готувати з різними начинками і під будь-якими соусами. Спробуйте варіант з використанням сметанною заливкою. Таке блюдо вийде соковитим і дуже ніжним.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Каннеллоні – 4 шт.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Сметана – 1 склянка
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясний фарш змішуємо з сіллю і спеціями. Начиняємо продуктом каннеллоні.
2. Кладемо заготовку у форму для запікання.
3. Поливаємо фаршировані макарони склянкою сметани. Вона повинна повністю закрити каннеллоні.
4. Зверху посипаємо частування тертим сиром. Ставимо в духовку на 30-40 хвилин. Спочатку готувати можна під фольгою. Відповідна температура 180 градусів.
5. Каннелоні, з м’ясним фаршем під сметаною готові. Остуджуємо продукт, щоб він тримав форму, а після подаємо до столу.
Ніжні фаршировані каннеллоні у вершках
Щоб домашні каннеллоні вийшли ніжними і м’якими, приготуйте їх під соусом з вершків. Порадуйте своїх рідних смачним фаршированим блюдом, яке легко замінить вечерю або обід.
Час готування: 1 год
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Каннеллоні – 1 пачка.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Кабачок – 100 гр.
- Вершки – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі інгредієнти в потрібній кількості.
2. Використовуємо для начинки м’ясний фарш, також можна прокрутити в м’ясорубці шматок будь-якого м’яса-за смаком.
3. Доповнюємо фарш подрібненою цибулею.
4. Невеликими шматками розбираємо кабачок.
5. Перемелюємо овоч. Він зробить начинку більш соковитою.
6. Всі продукти з’єднуємо в загальній мисці. Доповнюємо масу яйцем, сіллю і спеціями. Ретельно вимішуємо.
7. Підготовленою масою наповнюємо каннеллоні.
8. Викладаємо частування у форму для запікання.
9. Заливаємо продукт вершками і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
10. В цей час натираємо сир.
11. Посипаємо блюдо сиром за 10 хвилин до його готовності.
12. Дістаємо каннеллоні у вершках з духовки, даємо їм трохи охолонути і пробуємо!
Каннеллоні з фаршем та сиром у домашніх умовах
Соковиті каннеллоні виходять з додаванням м’ясного фаршу і сиру. Частування порадує яскравим смаком, ароматом і поживними властивостями. Спробуйте простий рецепт в домашніх умовах.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Каннеллоні – 1 пачка.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо основні інгредієнти.
2. Для прискореного приготування, можна відварити каннеллоні у киплячій підсоленій воді. Час варіння – 10 хвилин.
3. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його в сковороді.
4. З’єднуємо фарш з яйцем, сіллю і спеціями.
5. Доповнюємо м’ясний продукт цибулею і ретельно перемішуємо.
6. Готові каннеллоні відкидаємо на друшляк і даємо їм охолонути.
7. Акуратно начиняємо макаронне виріб м’ясної заготівлею.
8. Кладемо продукт у форму для запікання і посипаємо твердим сиром.
9. Випікаємо блюдо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
10. Апетитні каннеллоні з м’ясним фаршем та сиром готові. Можна пробувати!
Покроковий рецепт приготування каннеллоні з рікоттою і шпинатом
Найніжніші італійські каннеллоні виходять з додаванням рікотти і шпинату. Готуйте смачну страву за оригінальним рецептом. Кулінарна ідея підійде як для сімейного вечері, так і для прийому гостей.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Каннеллоні – 1 пачка.
- Рікотта – 250 гр.
- Шпинат – 200 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Сир пармезан – 30 гр.
- в’ялені Помідори – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для соусу:
- Масло вершкове – 60 гр.
- Молоко – 300 мл
- Борошно – 60 гр.
- Сир горгонзола – 100 гр.
- Горіх мускатний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вино біле сухе – 100 мл
Процес приготування:
1. Гріємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут часник до появи яскравого аромату.
2. Далі сюди викладаємо подрібнений шпинат. Готуємо до випаровування рідини, після розмішуємо з сіллю і перцем.
3. Для соусу: вершкове масло розтоплюємо і розмішуємо з борошном. Окремо кип’ятимо молоко.
4. З’єднуємо обидві суміші і продовжуємо готувати, регулярно помішуючи.
5. Опускаємо в масу горгонзолу, сіль і спеції. Вливаємо біле вино і прибираємо заготовку з плити.
6. У сковороду зі шпинатом кладемо рікотту, подрібнені в’ялені помідори і пармезан. Солимо, перчимо та ретельно розмішуємо.
7. Каннеллоні наповнюємо начинкою з рікотти і шпинату.
8. Перекладаємо трубочки у форму для запікання.
9. Заливаємо їх готовим соусом. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.
10. Хрусткі каннеллоні з рікоттою і шпинатом готові!
Дуже смачні каннеллоні з куркою і грибами
Поживна начинка для домашніх каннеллоні – гриби і курка. Приготуйте страву, щоб урізноманітнити ваше меню і порадувати своїх близьких. Запам’ятовуйте яскравий рецепт з покроковим описом.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Каннеллоні – 6 шт.
- Філе куряче – 200 гр.
- Гриби шампіньйони – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – за смаком.
- Сир твердий – 200 гр.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Борошно – 1 ч. л.
- Молоко – 150 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Промите філе дрібно рубаємо з допомогою ножа.
2. Далі обсмажуємо в сковороді подрібнену цибулю.
3. Доповнюємо його курячим філе. Готуємо 3-4 хвилини.
4. Слідом викладаємо дрібно порізані гриби.
5. Тримаємо на вогні до готовності всіх продуктів, після доповнюємо сіллю, спеціями, тертим сиром і петрушкою.
6. Каннеллоні наповнюємо приготовленої начинкою. Кладемо продукт у форму для запікання.
7. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з молоком, сіллю і борошном. Розмішуємо і варимо на повільному вогні до загусання.
8. Заливаємо частування готовим соусом. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Готові каннеллоні з грибами і куркою готові!
Як швидко приготувати каннеллоні з фаршем на сковороді?
Смачні каннеллоні з м’ясним фаршем можна приготувати без використання духовки. Готуйте яскраве страву на сковорідці. Подавати його можна в якості закуски або повноцінного страви на обід або вечерю.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Каннеллоні – 120 гр.
- Фарш м’ясний – 450 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- томатна Паста – 100 мл
- Борошно – 50 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Вода – 400 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 0,5 пучка.
Процес приготування:
1. М’ясний фарш змішуємо з сіллю і спеціями. Щільно набиваємо каннеллоні начинкою. Укладаємо заготовку на сковороду.
2. Для соусу з’єднуємо воду з борошном, добре вимішуємо, Потім додаємо томатну пасту, сіль і трохи спецій.
3. Сковороду з каннеллоні ставимо на вогонь. Додаємо сюди вершкове масло і даємо йому розтанути.
4. Далі заливаємо продукт соусом і посипаємо подрібненою зеленню. Готуємо 40 хвилин на тихому вогні і після доповнюємо тертим твердим сиром.
5. Вимикаємо плиту, накриваємо заготівлю кришкою і залишаємо на 5 хвилин.
6. Соковиті каннелоні на сковороді готові. Пригощайтеся!
Фаршировані італійські каннеллоні в мультиварці
Справжні італійські каннеллоні можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб досить швидкий і простий. Використовуйте рецепт для вашого яскравого обіду або вечері. Порадуйте себе і близьких!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Каннеллоні – 8 шт.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Гриби шампіньйони – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- мелена Зіра – за смаком.
- Масло оливкова – 60 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
2. Подрібнюємо цибулю.
3. Після смажимо його в оливковій олії.
4. Доповнюємо овоч подрібненими печерицями. Готуємо близько 3 хвилин.
5. Сюди ж викладаємо м’ясний фарш.
6. Солимо і посипаємо перцем масу. Залишаємо нудитися.
7. Курячі яйця розбиваємо в тарілку, доповнюємо сметаною і зірою.
8. Збиваємо інгредієнти до однорідності. Це необхідно для заливки.
9. Після того як рідина в піджарки википить, зменшуйте вогонь.
10. Обсмажуємо до готовності.
11. Перекладаємо начинку в тарілку і даємо їй охолонути.
12. Щільно начиняємо каннеллоні заготівлею.
13. На дно мультиварки кладемо підготовлені продукти.
14. Вливаємо суміш з яєць і сметани. Готуємо в режимі для випічки 25 хвилин.
15. В цей час натираємо сир.
16. Подрібнюємо свіжу зелень.
17. Доповнюємо блюдо сиром і зеленню за 5 хвилин до готовності.
18. Поживні каннеллоні готові. Можна пробувати!
Простий і смачний рецепт каннеллоні з сиром
Солодкий варіант приготування каннеллоні – з сиром. Подавайте частування на сніданок або ж в якості поживного десерту. Здивуйте своїх рідних яскравим стравою італійської кухні.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Каннеллоні – 10 шт.
- Сир – 0,5 кг
- Цукор – 60 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Вершки – 2 склянки
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. У велику миску розбиваємо одне куряче яйце. Доповнюємо його сиром і звичайним цукром. Вимішуємо начинку до однорідності.
2. Каннеллоні щільно начиняємо сирною масою. Викладаємо продукт у форму для запікання.
3. В іншій ємності збиваємо яйце, що залишилося з ванільним цукром і вершками. Працюємо віночком до отримання однорідної суміші.
4. Виливаємо соус у форму для запікання.
5. Накриваємо форму фольгою і готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Ароматне частування з сирною начинкою готово!