Компот з жовтої сливи в банках
Компот з жовтої сливи виходить, зазвичай, трохи більш солодким. Насправді, різниця в кольорі злив не істотна. Якщо у вас вдалися жовті сливи – заготовте з них ароматний компот, який анітрохи не поступається за смаком компоту із синьої сливи.
Час приготування – 30 хвилин
Час готування – 10 хвилин
Кількість порцій – 6 літрів
Інгредієнти:
- жовті Сливи – 1 кг
- Цукровий пісок – 0,6 кг
- Вода очищена – 5 л.
Процес приготування:
1. Для початку стерилізуйте банки, в які будете влаштовувати компот. Простіше всього це зробити старим способом – над паровою лазнею.
2. Обов’язково переберіть фрукти, не забуваючи видалити плодоніжки. Після цього гарненько промийте сливи в проточній воді.
3. Розділіть всі сливи навпіл і покладіть в кожну банку однакову кількість злив. Вони будуть займати близько третини однієї банки.
4. В великій каструлі доведіть до кипіння п’ять літрів води, з розрахунку 2,5 літра на одну банку. Коли вода в каструлі почне кипіти, всипте весь цукор і дочекайтеся його розчинення. Близько п’яти хвилин варіть сироп для компоту.
5. Далі акуратно влийте в банки зі сливами сироп, щоб він доходив до самого горлечка банок. Загорніть банки стерильними кришками і переверніть догори дном. Укутайте банки пледом або ковдрою до повного охолодження заготовки, після чого приберіть на зберігання в темне місце.