Покроковий рецепт компоту із слив і груш
Апетитний сливово-грушевий компот легко заготовити на зиму. Поєднання цих фруктів надає заготовці солодкий, свіжий смак з легкою кислинкою. В рецепті вказані інгредієнти для стандартної трилітрової банки, що спрощує розрахунки інгредієнтів.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Кількість порцій – 3 літра
Інгредієнти:
- Груші – 250 гр.
- Сливи – 400 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
1. Груші переберіть, ретельно вимийте. Потім видаліть в фруктів плодоніжки і наріжте плоди довільними шматочками. Не забудьте видалити насінну коробочку.
2. Сливи теж потрібно перебрати і вимити. Після цього кожен плід потрібно розділити навпіл і вийняти кісточки.
3. Поставте На плиту каструлю з водою, близько двох з половиною літрів. В цей час стерилізуйте трилітрову банку і викладіть в неї фрукти. Коли в каструлі закипить вода, додайте цукровий пісок і зваріть сироп – це займе близько трьох хвилин.
4. Готовий сироп влийте в банку з грушами та сливами під саме горлечко, після чого відразу ж загорніть компот в банку стерильною кришкою і переверніть догори дном. Після цього банку потрібно гарненько укутати в плед і дати заготівлі повністю охолонути в такому положенні.