Грушевий компот з чорноплідної горобини
Додавання в грушевий компот чорноплідної горобини дозволяє отримати в результаті красивий за кольором і насичений смак напою. Грушевий смак буде домінувати, горобина лише додасть компоту деяку терпкість. Компот з груш з чорноплідної горобини, приготований за цим рецептом, нікого не залишить байдужим!
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Груша – 500 гр.
- Горобина чорноплідна – 1 склянка
- Цукор-пісок – 250-300 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Груші і чорноплідну горобину необхідно ретельно промити. Груші можна залишити цілими або за бажанням порізати на дольки. Горобину відокремте від гілочок.
Крок 2. Наповнюємо стерилізовану ємність грушами і горобиною. Всипаємо до основних інгредієнтів необхідну кількість цукру.
Крок 3. Кип’ятимо воду. Далі вливаємо окріп в банку з вмістом. Лишаємо в такому вигляді на 20 хвилин, прикривши банку кришкою. Через деякий час необхідно зробити наступне – з банки злити сироп і закип’ятити його. Далі наповнюємо ємність з грушами і горобиною гарячим сиропом.
Крок 4. Закатуємо компот прокип’яченої кришкою. Заготовку необхідно повністю остудити при кімнатній температурі. На зберігання перемістіть напій в підвал або льох. Красивий і ароматний компот з груш з чорноплідної горобини на зиму готовий!
Приємного вам апетиту!