Компот з груш на зиму – 10 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Грушевий компот з чорноплідної горобини

Додавання в грушевий компот чорноплідної горобини дозволяє отримати в результаті красивий за кольором і насичений смак напою. Грушевий смак буде домінувати, горобина лише додасть компоту деяку терпкість. Компот з груш з чорноплідної горобини, приготований за цим рецептом, нікого не залишить байдужим!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 500 гр.
  • Горобина чорноплідна – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 250-300 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Груші і чорноплідну горобину необхідно ретельно промити. Груші можна залишити цілими або за бажанням порізати на дольки. Горобину відокремте від гілочок.

Крок 2. Наповнюємо стерилізовану ємність грушами і горобиною. Всипаємо до основних інгредієнтів необхідну кількість цукру.

Крок 3. Кип’ятимо воду. Далі вливаємо окріп в банку з вмістом. Лишаємо в такому вигляді на 20 хвилин, прикривши банку кришкою. Через деякий час необхідно зробити наступне – з банки злити сироп і закип’ятити його. Далі наповнюємо ємність з грушами і горобиною гарячим сиропом.

Крок 4. Закатуємо компот прокип’яченої кришкою. Заготовку необхідно повністю остудити при кімнатній температурі. На зберігання перемістіть напій в підвал або льох. Красивий і ароматний компот з груш з чорноплідної горобини на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!