Компот з груш на зиму – 10 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Грушевий компот з апельсином на зиму

Цитрусові нотки, розбавляють солодкий компот з груш, роблять його смак просто приголомшливим. Саме тому рішення приготувати на зиму компот з груш з апельсином є відмінним. Такий компот випивається дуже швидко, тому заготовлюйте його у великому обсязі. Рідні, особливо діти, будуть задоволені!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 500 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промийте груші, потім поріжте кружальцями.

Крок 2. Апельсин необхідно залити окропом.

Крок 3. Нарізані груші викладаємо в трилітрову банку, попередньо простерилизованную. Заливаємо фрукти киплячою водою, прогріваємо протягом 20 хвилин. Банку на цей час необхідно прикрити кришкою.

Крок 4. Зливаємо охололу воду з банки в сотейник, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.

Крок 5. Апельсин нарізаємо кружечками, викладаємо їх у банку з грушами.

Крок 6. Всипаємо в ємність з фруктами необхідну кількість цукру.

Крок 7. Вливаємо в трилітрову банку з грушами, апельсином і цукром киплячу воду. Компот необхідно відразу закатати кришкою. Остудіть заготовку в перевернутому вигляді при кімнатній температурі, на зберігання перемістіть компот в темне і прохолодне місце. Компот з груш з апельсином готовий!

Приємного вам апетиту!