Грушевий компот з апельсином на зиму
Цитрусові нотки, розбавляють солодкий компот з груш, роблять його смак просто приголомшливим. Саме тому рішення приготувати на зиму компот з груш з апельсином є відмінним. Такий компот випивається дуже швидко, тому заготовлюйте його у великому обсязі. Рідні, особливо діти, будуть задоволені!
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Груша – 500 гр.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промийте груші, потім поріжте кружальцями.
Крок 2. Апельсин необхідно залити окропом.
Крок 3. Нарізані груші викладаємо в трилітрову банку, попередньо простерилизованную. Заливаємо фрукти киплячою водою, прогріваємо протягом 20 хвилин. Банку на цей час необхідно прикрити кришкою.
Крок 4. Зливаємо охололу воду з банки в сотейник, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
Крок 5. Апельсин нарізаємо кружечками, викладаємо їх у банку з грушами.
Крок 6. Всипаємо в ємність з фруктами необхідну кількість цукру.
Крок 7. Вливаємо в трилітрову банку з грушами, апельсином і цукром киплячу воду. Компот необхідно відразу закатати кришкою. Остудіть заготовку в перевернутому вигляді при кімнатній температурі, на зберігання перемістіть компот в темне і прохолодне місце. Компот з груш з апельсином готовий!
Приємного вам апетиту!