Компот з нектаринів без стерилізації на 2-х літрову банку
Яскравий домашній компот на зиму можна заготовити з солодких і ароматних нектаринів. Оцініть ідею оригінального напою, який обов’язково порадує ваших близьких або гостей.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2 л.
Склад:
- Нектарини – 450 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Лимон – 1/3 шт.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Нектарини промиваємо під водою. Після витягуємо з них кісточки, залишився плід необхідно обробити на невеликі часточки.
2. Занурюємо шматочки фруктів в дволітрову тару. Її слід заздалегідь промити і просушити. Відразу ж можна додати і кілька тонких скибочок лимона.
3. Заливаємо продукти крутим окропом. Можна з чайника.
4. Накриваємо тару кришками і залишаємо на 15 хвилин.
5. Обережно зливаємо просочену фруктами рідину в каструлю.
6. Додаємо в гарячу воду цукор. Кип’ятимо масу і варимо її до освіти солодкого сиропу.
7. Гарячий продукт вливаємо назад у банку. Закриваємо заготівлю кришкою. Перевертаємо і залишаємо до охолодження.
8. Готово! Яскравий компот з нектаринів можна відправляти на зберігання.