Компот з нектарина – 6 рецептів на зиму з покроковими фото

Компот з нектаринів без стерилізації на 2-х літрову банку

Яскравий домашній компот на зиму можна заготовити з солодких і ароматних нектаринів. Оцініть ідею оригінального напою, який обов’язково порадує ваших близьких або гостей.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2 л.

Склад:

  • Нектарини – 450 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Нектарини промиваємо під водою. Після витягуємо з них кісточки, залишився плід необхідно обробити на невеликі часточки.

2. Занурюємо шматочки фруктів в дволітрову тару. Її слід заздалегідь промити і просушити. Відразу ж можна додати і кілька тонких скибочок лимона.

3. Заливаємо продукти крутим окропом. Можна з чайника.

4. Накриваємо тару кришками і залишаємо на 15 хвилин.

5. Обережно зливаємо просочену фруктами рідину в каструлю.

6. Додаємо в гарячу воду цукор. Кип’ятимо масу і варимо її до освіти солодкого сиропу.

7. Гарячий продукт вливаємо назад у банку. Закриваємо заготівлю кришкою. Перевертаємо і залишаємо до охолодження.

8. Готово! Яскравий компот з нектаринів можна відправляти на зберігання.