Сезон свіжих ягід і фруктів закінчується дуже швидко, тому потрібно не втрачати часу і заготовити смачні компоти на зиму. Пропонуємо вашій увазі 6 смачних рецептів компоту з жовтої сливи. Це смачний і багатий вітамінами напій.
Компот з жовтої сливи на зиму в 3-х літровій банці
Домашній компот з жовтої сливи виходить насиченим з приємним кисло-солодким смаком. Як закатати компот на 3-х літрову банку, ви дізнаєтеся з цього рецепту. Для компоту краще вибирати щільні і стиглі плоди.
Інгредієнти на
3 л.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Зливу 500 гр. жовтих
- Вода 2.7 л.
Процес приготування:
- Як заготовити компот з жовтої сливи на зиму в 3-літровій банці? Сливи переберіть, добре промийте, видаліть хвостики.
- Банки для компоту необхідно помити і простерилізувати.
- Сливи розкладіть по банках.
- У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, всипте цукор і варіть сироп 5 хвилин.
- Потім влийте сироп у банки і загорніть їх металевими кришками. Банки з компотом укрийте теплою ковдрою і дайте їм повністю охолонути. Зберігайте загортання в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Компот з жовтої сливи без стерилізації на зиму
Компоти – це найшвидший вид зимових заготовок. До того ж, у вас під рукою завжди буде натуральний напій. Компот з жовтих слив з кісточками відмінно зберігається в прохолодному місці близько року.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- жовті Сливи – 300 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Вода – 850 мл
Процес приготування:
1. Сливи промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
2. Банку для компоту помийте і стерилізуйте. Викладіть ягоди в банку.
3. Закип’ятіть в каструлі воду, влийте її в банку до самого верху, залиште на 15 хвилин.
4. Після цього злийте воду з банки назад в каструлю, знову доведіть її до кипіння. Тим часом в банку до сливам всипте цукор.
5. Знову влийте киплячу воду в банку і закатайте кришкою. Банки з компотом, укутайте в теплий плед і повністю остудіть закатку. Зберігайте компот в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Домашній компот з жовтої сливи і апельсинів на зиму
Компот з жовтих слив і апельсинів – чудовий смачний варіант домашньої заготовки на зиму. Вона зможе повністю замінити покупні напої в будній день і на свята.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Цукор – 300 гр.
- жовті Сливи – 500 гр.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Сливи промити під проточною водою, попередньо видаливши хвостики.
2. Апельсин обдайте окропом, добре промийте і наріжте часточками.
3. Банку для компоту промийте, стерилізуйте і викладіть в неї фрукти. У каструлі закип’ятіть воду і влийте її в банку, залиште на 15-20 хвилин.
4. Після цього воду злийте назад в каструлю, додайте цукор. Коли сироп закипить, продовжуйте варити ще 5 хвилин.
5. Киплячим сиропом знову залийте фрукти і відразу загорніть банку кришкою. Закатку переверніть догори дном, укутайте в теплий плед і залиште до повного охолодження. Смачний компот з жовтої сливи і апельсина готовий, зберігайте його в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Сливовий компот без кісточок в домашніх умовах
Сливовий компот славиться відмінним смаком і корисними властивостями. Поспішаємо поділитися з вами простим і смачним рецептом компоту з жовтих слив без кісточок.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Сливи – 1 кг
- Цукор – 300 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Сливи переберіть, промийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
2. Банки для компоту необхідно добре помити і простерилізувати.
3. У банки покладіть половинки слив, залийте їх окропом і залиште на 20 хвилин.
4. Після цього воду злийте назад в каструлю, доведіть її до кипіння, додайте цукор і варіть ще 5 хвилин.
5. Киплячий сироп знову влийте в банки і відразу закрийте їх чистими сухими кришками. Закачування остудіть при кімнатній температурі в перевернутому стані. Потім перемістіть компот в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Як зварити компот з жовтої сливи з кісточками на зиму?
Яскравий компот з жовтих слив нагадає вам про теплі літні дні і не застоїться довго на полицях льоху. Цей напій здатний не тільки втамувати спрагу, але і підтримає ваш імунітет вітамінами в холодний зимовий час.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- жовті Сливи – 1 кг
- Цукор – 300 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Сливи добре вимийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
2. Розкладіть їх по стерилізованим банкам. У каструлі закип’ятіть необхідну кількість води.
3. Наповніть банки окропом до самого верху і залиште на 20-30 хвилин. Потім злийте воду назад в каструлю.
4. Повторно закип’ятіть воду, додайте в неї цукор і варіть сироп 3-5 хвилин.
5. У банки влийте киплячий сироп і загорніть їх чистими кришками. Банки переверніть догори дном і повністю остудіть в такому положенні. Компот готовий, взимку ви зможете насолодитися його чудовим смаком.
Приємного апетиту!
Дуже смачний компот з жовтої сливи та яблука в банках на 3 літри
Приголомшлива домашня заготовка з жовтих слив і яблук. Таке поєднання фруктів підібрано не даремно, ці фрукти дуже добре доповнюють один одного і компот виходить яскравим і смачним.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- жовті Сливи – 450 гр.
- Цукор – 250 гр.
- Яблука солодкі – 300 гр.
- Вода очищена – 2-2,2 л
Процес приготування:
1. У яблук відірвіть хвостики, промийте їх, видаліть серцевину з насінням і наріжте фрукти шматочками.
2. Сливи переберіть, промийте, розріжте навпіл і вийміть кісточки.
3. У каструлю влийте воду, поставте на вогонь і доведіть її до кипіння.
4. В стерилізовані банки розкладіть сливи і яблука, залийте їх окропом. Залиште заготовки на 15-20 хвилин.
5. Після цього злийте воду з банок знову в каструлю, додайте цукор. Доведіть сироп до кипіння, проваріть 5 хвилин і влийте його в банки. Загорніть банки з компотом кришками. Закачування остудіть при кімнатній температурі і потім перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!