Котлети по-київськи класичні – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Котлети по-київськи — класичне блюдо російської та української кухонь, яке можна легко приготувати в домашніх умовах. Не всі пробували самостійно готувати котлети по-київськи, але кожному відомо про їх головної родзинки. Існує багато технологій приготування смачних котлет по-київськи, ми зібрали 10 найоригінальніших у цій статті.

Класичний рецепт приготування котлет по-київськи на сковороді

За класичним рецептом для котлет по-київськи використовується цільна грудка. Філе відбивається кухонним молоточком і в нього загортається шматочок вершкового масла, при запіканні воно робить куряче м’ясо зсередини соковитим і ароматним.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курячі грудки 3 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп 1 пучок
  • Сухарі панірувальні 100 гр.
  • Борошно пшеничне 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір 2 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати котлети по-київськи за класичним рецептом, розм’якшене вершкове масло змішайте з кропом.
  2. Отриману вершкову масу викладіть на харчову плівку, скрутіть прямокутний рулет і залиште в холодильнику на 40-60 хвилин.
  3. Філе розріжте вздовж на дві частини. Кожен шматочок накрийте харчової плівкою і відбийте кухонним молотком.
  4. Підготуйте продукти для кляру. В одній мисці збийте курячі яйця з кефіром, у другу всипте панірувальні сухарі, в третю – борошно.
  5. Дістаньте з холодильника масляну начинку, розріжте її на 6 частин.
  6. Кожен шматок м’яса змастіть сіллю і перцем, покладіть масляну начинку.
  7. Загорніть масло в куряче м’ясо.
  8. Потім кожну котлету обваляйте в борошні.
  9. Далі опустіть котлету в яєчно-кефірну масу, рідина повинна покрити всю котлету.
  10. Після цього знову обваляйте котлету в борошні, подвійна паніровка зробить класичні котлети по-київськи хрусткими зовні.
  11. Завершіть етап панірування сухарями.
  12. Розігрійте сковороду, влийте велику кількість рослинного масла, щоб котлети були занурені в нього приблизно на половину. Смажте котлети на помірному вогні до рум’яної скоринки з усіх боків. У загальній складності на це піде 10-15 хвилин.
  13. Потім перекладіть котлети в одну сковороду, прикрийте кришкою і тушкуйте їх на повільному вогні 15-20 хвилин. Готові класичні котлети по-київськи подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати котлети по-київськи з курячого фаршу в домашніх умовах?

Один з найпростіших рецептів приготування котлет по-київськи. Якщо ви не хочете витрачати велику кількість часу на підготовку м’яса. Візьміть вже готовий курячий фарш.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Фарш курячий – 800 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Зелень – 30 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 4 ст. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

1. Розм’якшене вершкове масло змішайте з рубаною зеленню, з отриманої маси сформуйте невелику ковбаску і заморозьте її.

2. Фарш посоліть, приправте і перемішайте.

3. З фаршу сформуйте невеликі коржі, покласти на них по шматочку ароматного масла і зліпити котлети.

4. Для панірування підготуйте три миски. В одній збийте яйце, у другу всипте борошно, в третю – панірувальні сухарі.

5. Спочатку обваляйте котлети в борошні, потім опустіть їх у збите яйце, після цього обваляйте в панірувальних сухарях.

6. Котлети обсмажте у фритюрі по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім перекладіть їх у жароміцну форму і запікайте в духовці при 180 градусах 15 хвилин.

7. Котлети по-київськи подавайте зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Смачні котлети по-київськи з курячого філе з маслом в духовці

Популярність котлет по-київськи не знає кордонів. Пропонуємо вам спробувати рецепт котлет по-київськи дуже близький до класичного. Страва готується з курячого філе і запікається в духовці.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку помийте, обсушіть і розріжте на чотири частини. Кожен шматок м’яса відбийте кухонним молотком.

2. Приготуйте начинку. Натріть сир на дрібній тертці, часник пропустіть через прес, зелень порубаєте ножем. Змішайте розм’якшене вершкове масло, сир, часник і зелень. Посоліть начинку за смаком.

3. Скачайте начинку в ковбаску, загорнути в харчову плівку і покладіть в холодильник на 40-60 хвилин.

4. Кожну відбивну змастіть сіллю і спеціями. Покладіть невеликий шматочок начинки.

5. Загорніть начинку на м’ясо.

6. Спочатку умочіть котлети у збите яйце.

7. Потім обваляйте в панірувальних сухарях. Повторіть цю процедуру ще раз.

8. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть на неї заготовки. Запікайте котлети в духовці при 180 градусах 30 хвилин.

9. Котлети по-київськи чудово підходять для святкового столу.

Приємного апетиту!

Ніжні і соковиті котлети по-київськи з сиром в домашніх умовах

Ніжні і соковиті котлети по-київськи з начинкою з сиру і вершкового масла прикрасять ваш святковий стіл. Гості точно оцінять по достоїнству ваші кулінарні здібності і захочуть дізнатися всі тонкощі рецепта.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Для начинки:
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Паприка солодка – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир – 20 гр.
  • Для панірування:
  • Борошно – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 300 мл

Процес приготування:

1. Курячу грудку розріжте на чотири частини.

2. Кожну частину добре відбийте, посоліть і поперчіть.

3. Часник пропустіть через прес, зелень дрібно наріжте. У мисці змішайте розм’якшене вершкове масло, зелень, часник, сіль і перець.

4. На кожну відбивну викладіть трохи олійною начинки і шматочок сиру.

5. Загорніть начинку з масла і сиру в куряче філе. Заготовки котлет обваляйте в борошні. Потім занурте у збите яйце з сіллю. Далі обваляйте в панірувальних сухарях, після цього знову опустіть в яєчну масу і сухарі.

6. На розігріту сковороду влийте велику кількість рослинного масла. Обсмажте котлети до золотистої скоринки з усіх боків.

7. Після цього викладіть котлети в форму і запікайте в духовці при 190 градусах 15 хвилин. Подавайте котлети по-київськи в якості самостійного блюда.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування котлет по-київськи з грибами

Курячі котлети по-київськи з грибами – справжня знахідка для смачного і ситного обіду на всю сім’ю. В якості гарніру до них можна подати будь-які овочі, картопля або італійську пасту.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 50 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У курячий фарш додайте подрібнений часник, натертий на тертку картоплю, майонез, сіль і спеції. Добре перемішайте фарш.

2. Печериці і цибулю наріжте кубиками.

3. Обсмажте цибулю і печериці на рослинному маслі до готовності.

4. З фаршу зробіть коржі, на кожну покладіть трохи грибної засмажки і зліпити котлети.

5. Для панірування в одній мисці збийте яйце з сіллю, в іншу всипте панірувальні сухарі. Спочатку умочіть котлети у збите яйце, потім обваляйте в сухарях.

6. Спочатку котлети обсмажте у фритюрі 5-7 хвилин кожну. Після цього складіть котлети в форму і відправте в духовку, розігріту до 170 градусів, на 15 хвилин.

7. Котлети по-київськи з грибами готові, подавайте їх на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Котлети по-київськи з кісточкою по класичному рецепту

Для котлети по-київськи у класичному рецепті використовується частина грудки, вирізана з тушки разом з кісточкою від крила. Після запікання на кісточку одягається паперове прикрашається. Природно таке гаряче блюдо підійде для святкового столу.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Курка охолоджена – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сухарі панірувальні – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. З однієї курячої тушки виходить лише дві котлети по-київськи на кісточці. Виріжте грудку разом з крилами. Зніміть шкірку, отсеките частина крила і зріжте з кісточки м’ясо.

2. Переверніть заготовки внутрішньою частиною вгору і зріжте опуклу частину грудки.

3. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і відбийте його. Зрізані частини також відбийте. Відбивні змастіть сіллю.

4. Вершкове масло змішайте з подрібненою зеленню, посоліть начинку за смаком. На м’ясо покладіть трохи масляної суміші.

5. На начинку покладіть зрізані частини грудки, потім загорніть навколо відбивну. Це дозволить залишити начинку всередині і в процесі запікання розтоплене масло не витече. Заготовки котлет по-київськи помістіть в морозилку на 10 хвилин.

6. Для панірування збийте в мисці яйце, молоко і трохи солі. Умочіть котлети у збитою масою.

7. Потім обваляйте котлети в панірувальних сухарях.

8. Швидко обсмажте котлети по-київськи в киплячому маслі.

9. Потім покладіть їх у форму і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Кісточку закрийте паперовим прикрасою і красиве блюдо для свята готово.

Приємного апетиту!

Соковиті котлети по-київськи у фритюрі в домашніх умовах

Котлети по-київськи являють собою курячі відбивні, в які загортають начинку з масла і свіжої зелені. У процесі запікання масло тане і додає м’ясу приємний вершковий смак і аромат.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Грудка куряча – 350 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло олію – 100 мл
  • Петрушка – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.

Процес приготування:

1. Розм’якшене вершкове масло змішайте з подрібненою зеленню. Начинку загорнути у фольгу і відправте в холодильник для застигання.

2. Куряче філе помийте, наріжте пластинками. Відбийте їх молотком приправте і посоліть за смаком.

3. На філе покладіть застиглу начинку з масла та зелені.

4. Загорніть начинку у філе.

5. Обваляйте заготовки в борошні, збитому яйці і панірувальних сухарях.

6. Потім ще раз умочіть котлети в яєчної маси і обваляйте в панірувальних сухарях. Завдяки подвійний паніровці на котлеті утворюється чудова хрустка скоринка.

7. У каструлю з товстим дном влийте велику кількість рослинного масла, накалите його і обсмажте котлети з усіх боків до рум’яного кольору. На одну котлету піде 15-20 хвилин.

8. Потім перекладіть котлети на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.

9. Котлети по-київськи готові, подавайте їх на обід або вечерю.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт лінивих котлет по-київськи

Смачні котлети з апетитною хрусткою скоринкою. Приготування котлет по-київськи вимагає певної вправності і акуратності. Ми пропонуємо спробувати більш простий, але не менш смачний рецепт котлет по-київськи не з курячого філе, а з фаршу.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш курячий – 550 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Зелень – 3-4 гілки.
  • Борошно – 3-5 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 3-5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

1. Розтоплене вершкове масло змішайте з подрібненою зеленню, оберніть суміш в харчову плівку і відправте в морозилку до застигання.

2. Курячий фарш посоліть, приправте, розбийте в неї яйце і перемішайте.

3. Для панірування візьміть три ємності. В одну всипте борошно, в іншу – панірувальні сухарі, у третій збийте яйце.

4. Розділіть Фарш на три рівні частини, сформуйте коржі. На кожен коржик покладіть 1/3 частину начинки.

5. З кожної коржі зліпити котлети. Котлети обваляйте в борошні, умочіть у збите яйце і покрийте панірувальними сухарями.

6. Заготовки помістіть в морозилку на 10 хвилин, потім обсмажте у фритюрі до готовності.

7. Перед тим, як подати котлети по-київськи на стіл, промокніть їх паперовими рушниками від жиру.

Приємного апетиту!

Як самостійно приготувати домашні котлети по-київськи в мультиварці?

Для приготування невеликої кількості котлет по-київськи можна скористатися мультиварка. У чашу мультиварки котлети можна посмажити у фритюрі або обсмажити, а потім запекти. Але головний секрет котлет по-київськи не в способі їх приготування, а в подвійній паніровці.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Філе куряче – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100-150 гр.
  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Паніровка – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки

Процес приготування:

1. Філе помийте, промокніть паперовими рушниками, зріжте опуклу частину філе. На більшій шматку зробіть глибокий надріз і розкрийте м’ясо.

2. Філе відбийте кухонним молоточком.

3. М’яке вершкове масло змішайте з рубаною зеленню і часником, отриману суміш загорнути в харчову плівку і приберіть в морозилку на півгодини.

4. Відбивні посоліть, покладіть на середину трохи начинки з масла та зелені, скрутіть м’ясо в котлету.

5. В одній мисці збийте яйця, в іншу всипте панірувальні сухарі. Спочатку умочіть котлети в яєчну масу, потім обваляйте в панірувальних сухарях. Повторіть цю процедуру ще раз. Заготовки охолодіть морозилці, потім приступайте до смаження.

6. У чашу мультиварки влийте рослинне масло. Обсмажте котлети по-київськи в режимі «Смаження» з обох сторін по 2-3 хвилини. Потім складіть всі котлети в чашу і виберіть режим «Запікання» на 30 хвилин.

7. Готові котлети по-київськи подавайте в гарячому вигляді з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачні котлети по-київськи з індички в хрусткій паніровці

Філе індички також підходить для приготування котлети по-київськи. Хрустка паніровка і легке біле м’ясо відмінно поєднуються із зеленню і приємним вершковим ароматом.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Грудка індички – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 0,5 склянки
  • Борошно – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Перець чорний молоти – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Грудку розріжте вздовж, розкрийте і відбийте кухонним молотком.

2. 2/3 вершкового масла розтопіть, додайте подрібнений часник, петрушку, сіль і мелений перець. Натріть отриманою сумішшю відбивні.

3. М’ясо скрутіть в рулет, обваляйте заготовки в борошні.

4. Далі умочіть котлети у збитому яйці.

5. Потім обваляйте в панірувальних сухарях.

6. На сковороді розігрійте олію і залишок вершкового масла. Обсмажте котлети до рум’яної скоринки з чотирьох сторін. На кожну сторону піде приблизно по 2-3 хвилини.

7. Гарячі котлети подавайте на стіл з гарніром або без нього.

Приємного апетиту!