Заварний крем шарлотт для бісквітного торта
На плиті прогрівається молоко з цукром, потім до нього вливається збите яйце і все повертається на вогонь. Все готується приблизно 1-2 хвилини, поки маса не загусне. Далі збивається вершкове масло, до нього додається заварний крем, коньяк і все збивається до однорідності.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор-пісок – 220 гр.
- Есенція ванільна – за смаком.
- Молоко – 150 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку беремо невелику каструлю або сотейник, вливаємо туди молоко, додаємо дві столові ложки цукрового піску і відправляємо все на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо молоко до кипіння. Прогріваємо 1-2 хвилини, поки цукор повністю не розчиниться, після чого знімаємо каструлю з вогню.
2. В окремій ємності збиваємо куряче яйце з цукром. Далі, не припиняючи збивати віночком, вливаємо туди гаряче молоко. Потім все знову переливаємо в каструлю або сотейник і відправляємо на середній вогонь.
3. Доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи. Потім варимо приблизно 1-2 хвилин, поки вона не стане густою. Далі знімаємо з вогню, перелити гарячий крем в окрему ємність і даємо охолонути до кімнатної температури, іноді помішуючи.
4. В окремій ємності збиваємо міксером на середніх обертах розм’якшене вершкове масло, яке попередньо дістаємо з холодильника, поки воно не посвітлішає і стане повітряним. Далі порціями додаємо туди остиглий заварний крем, коньяк і збиваємо, поки не вийде однорідна, пишна маса.
5. Готовий заварний крем шарлотт використовуємо для прошарку бісквітного торта або в інших кондитерських виробах. Приємного апетиту!