М’ясо кролика – нежирний і корисний продукт, багатий необхідними вітамінами і мінералами. Така страва підходить для поживного обіду або вечері, а також буде відмінним варіантом для дитячого меню. Смачно приготувати продукт можна в духовці зі сметаною. Беріть на замітку добірку з 5-і простих рецептів з покроковим описом процесу.
Як смачно приготувати кролика в сметані в духовці?
Корисний і поживний кролик – відмінна ідея для сімейного обіду або вечері. Цікаво запекти м’ясо можна з додаванням сметани. Кулінарний процес не забере багато часу, а готову страву порадує яскравим смаком.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кролик 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сметана 500 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати кролика в сметані в духовці? Тушку промиваємо і ділимо на частини. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.
- Викладаємо м’ясо в глибоку посуд, посипаємо його сіллю і перцем за смаком. Ретельно вимішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися.
- Перекладаємо підготовлені шматочки у форму для випікання.
- Далі нарізаємо цибулю тонкими півкільцями.
- М’ясо заливаємо сметаною. Рівномірно розподіляємо її по зайцю.
- Викладаємо зверху кільця цибулі.
- Відправляємо заготовку на 50 хвилин в духову шафу, який попередньо прогріваємо до 180 градусів.
- Яскравий і соковитий кролик в сметані готовий. Дайте частування трохи охолонути і подавайте до столу!
М’який кролик тушкована зі сметаною в рукаві
Просте і неймовірно смачне блюдо для вашого столу – кролик зі сметаною в рукаві. М’ясо вийде ніжним і м’яким. Використовуйте кулінарну ідею для сімейної вечері або святкового столу.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кролик – 1 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Сметана – 300 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вино біле сухе – 1 склянка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло оливкова – 100 мл
Процес приготування:
1. Тушку кролика промиваємо і ділимо на шматки середнього розміру. Обсмажуємо їх на оливковій олії і вершковому маслі на великому вогні. Буде достатньо 2-3 хвилин. Готуємо тільки для появи рум’янцю.
2. Перекладаємо м’ясо на час в будь-який посуд, щоб відпочило.
3. У цей момент займемося соусом. У час, що залишився в сковороді масло вливаємо сухе вино. Після його нагрівання додаємо сметану, сіль і спеції. Тушкуємо на слабкому вогні близько 3 хвилин, постійно помішуючи.
4. В рукав для запікання викладаємо кролика.
5. Заливаємо золотисті шматочки сметанною масою. Зав’язуємо заготовку з обох сторін. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години.
6. Ароматний і соковитий кролик в сметані готовий. Діставайте з духовки і пробуйте!
Запечений кролик з картоплею в сметані в духовці
Готове поживне блюдо для вашого столу – запечений кролик в сметані з картоплею. Смачне і ароматне частування підійде і для святкового меню. Оцініть просту кулінарну ідею.
Час готування: 1 год
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кролик – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Квасоля стручкова – 200 гр.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сметана – 200 мл
- Вода – 100 мл
- Масло рослинне – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Тонкими брусами нарізаємо моркву. Готуємо стручкову квасолю.
2. Очищений картопля промиваємо і ділимо на часточки середнього розміру.
3. Кролика розрізаємо на частини. Посипаємо їх сіллю, спеціями і подрібненим часником. Старанно перемішуємо.
4. Картопля з іншими овочами викладаємо на обмазаний маслом деко.
5. Зверху маємо підготовлене м’ясо.
6. В окремій тарілці змішуємо сметану, воду і спеції. Перемішуємо до однорідності.
7. Поливаємо інгредієнти сметанною заливкою.
8. Готуємо страву 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Через зазначений час страва буде готове. Діліть його на порції і подавайте до столу!
Ніжний кролик зі сметаною і часником в духовці
Нежирне і смачне кроляче м’ясо можна приготувати зі сметаною і часником. Запечене блюдо вийде ніжним і ароматним. Беріть ідею для вашого сімейного обіду або вечері.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Окіст кролячий – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Лимон – 1/3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сметана – 150 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Заздалегідь промиваємо шматочки кролика та очищаємо овочі.
2. Укладаємо кролика в глибоку посуд, натираємо сіллю і спеціями за смаком.
3. Поливаємо м’ясо сметаною, і доповнюємо подрібненими зубчиками часнику. Розмішуємо і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
4. Дрібно нарізаємо цибулю з морквою.
5. Викладаємо м’ясо в рукав для випікання. Видавлюємо сюди сік з лимона.
6. Кладемо овочі. Зав’язуємо рукав і готуємо страву при 180 градусах 50-60 хвилин.
7. Готову страву витягаємо з рукава і перекладаємо на тарілки. Можна пробувати!
Соковитий кролик в сметані в горщику в духовці
Щоб запечений кролик вийшов соковитим і ніжним, приготуйте його зі сметаною в горщику. Ароматне блюдо різноманітить ваш домашній стіл. Порадуйте себе і близьких смачною кулінарної ідеєю.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Кролик – 0,5 кг
- Сметана – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 40 мл
Процес приготування:
1. Розморожуємо і промиваємо тушку кролика, поділяємо її за допомогою сокири на невеликі частини.
2. Добре прогріваємо сковороду з олією. Смажимо у ньому м’ясо пару хвилин на великому вогні до появи рум’янцю.
3. В цей час тонкою соломкою розбираємо ріпчасту цибулю.
4. В жароміцний горщик укладаємо кроляче м’ясо з цибулею. Засипаємо, продукт сіллю і спеціями за смаком. Поливаємо сметаною і водою. Остання повинна повністю покривати всі інгредієнти.
5. Блюдо буде готове при температурі 200 градусів через 2 години. Подавайте соковитого і ніжного кролика з гарніром за вашим смаком.