Малосольні кабачки швидкого приготування – це одна із самих літніх закусок, які тільки можна придумати! За рахунок того, що овочева нарізка не проходить ніякої теплову обробку, кабачок зберігає в собі максимальну кількість вітамінів і корисних речовин. В якості добавок ви можете використовувати такі ароматні компоненти, як, наприклад, свіжий кріп або дрібно нарізану петрушку. І якщо раніше ви ніколи не готували кабачки таким чином, то швидше пробуйте і ви залишитеся задоволені!
Малосольні кабачки швидкого приготування
Малосольні кабачки швидкого приготування – це ароматна і незвичайна літня закуска, яка замінить вам звичні овочеві салати і здивує ваші смакові рецептори. Від початку процесу готування і до дегустації у вас піде менше півгодини!
Інгредієнти на
2 порц.
- Кабачок 400 гр.
- Часник 4 зуб.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% 1 ст. л.
- Гранатовий соус 1 ч. л.
- Мед 1 ч. л.
- Базилік сушений 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Кріп 5 гр.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Процес приготування:
- Малосольні кабачки швидкого приготування готуються дуже просто. Для прискорення процесу і власного зручності, готуємо все необхідне.
- У піалі збиваємо до однорідності мед, оцет, соєвий і гранатовий соуси, олія, перець мелений і сіль.
- Доповнюємо емульсію часником, пропущеним через прес і базиліком.
- Кабачок обполіскуємо під струменем води і перетворюємо в слайсы за допомогою овочечистки.
- Основний компонент разом з подрібненим кропом поміщаємо в пакет.
- Заливаємо маринадом.
- Пакет зав’язуємо і активно струшуємо вміст, прибираємо на полицю холодильної камери на 10-15 хвилин.
- За закінчення часу, закуску готуємо та подаємо. Приємного апетиту!
Швидкі малосольні кабачки в пакеті з часником і зеленню
Швидкі малосольні кабачки в пакеті з часником і зеленню – це пікантний і неймовірно смачний «салат», який допоможе вам запросто урізноманітнити звичний раціон і приємно здивувати своїх домочадців, чимось абсолютно новим і не схожому ні на що інше!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Кабачки – 600 гр.
- Цибуля – 120 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Кріп – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачок і зелень обполіскуємо, кріп дрібно шаткуємо. Очищаємо овочі і нарізаємо цибулю півкільцями, а часник пропускаємо через прес.
Крок 2. Кабачок нарізаємо кільцями середньої товщини.
Крок 3. Кабачки з кропом, цибулею і часником складаємо в пакет, додаємо цукровий пісок і сіль, зав’язуємо пакет і струшуємо.
Крок 4. Відправляємо кабачки з добавками в холодильник на тридцять хвилин.
Крок 5. Через півгодини апетитну закуску дегустуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Хрусткі малосольні кабачки з зеленню і часником
Хрусткі малосольні кабачки з зеленню і часником – це закуска, яка ідеально гармонує зі всілякими основними стравами. Наприклад, ви можете подати таку страву до гарячого шашлику або шніцелю з курки – смачно буде просто неймовірно!
Час готування – 2 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Кабачки молоді – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 2 щіпки.
- Кріп рубаний – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Оцет яблучний – ½ ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачок промиваємо і насухо витираємо паперовими серветками, подрібнюємо за допомогою овочечистки.
Крок 2. Для маринаду в піалу відправляємо нашатковану зелень, часник, пропущений через прес, соняшникове масло, цукровий пісок, сіль і оцет – гарненько перемішуємо до однорідності.
Крок 3. Отриману суміш виливаємо до овочевих стрічками.
Крок 4. Компоненти перемішуємо і залишаємо для просочення на 120 хвилин при кімнатній температурі.
Крок 5. Ароматну і хрустку закуску подаємо негайно знімаємо пробу. Готуйте і отримуйте задоволення!
Малосольні кабачки в банку
Малосольні кабачки в банку – це проста і смачна закуска, яка може опинитися на вашому столі всього лише через 10-12 годин! І повірте, приготувавши овочі таким чином хоча б один раз, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову – гарантовано!
Час готування – 12 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Кабачки – 2,5 кг
- Часник – 1 головка.
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Листя вишні – 4 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Кабачок промиваємо, зрізаємо хвостики і очищаємо від шкірки.
Крок 2. М’якоть ріжемо на довільні шматочки середнього розміру.
Крок 3. На дно стерильних баночок укладаємо вишневі листя, кабачки і зубці часнику, зверху поміщаємо парасольки кропу.
Крок 4. Для приготування маринаду в сотейник наливаємо воду і всипаємо цукор з сіллю – доводимо до кипіння.
Крок 5. Розчин переливаємо в банки доверху, закорковуємо банки капроновими кришками і залишаємо при кімнатній температурі на 10-12 годин. Приємного апетиту!
Швидкі малосольні кабачки в розсолі
Швидкі малосольні кабачки в розсолі – це страва, яка змінить ваше уявлення про це зеленому овоче! Для готування підходять виключно молоді плоди з тонкою шкіркою і без насіння, для насиченості аромату додамо такі компоненти, як часник і петрушка.
Час готування – 5 ч. 30 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Кабачки – 1 кг
- Часник – 5 зуб.
- Кріп – 50 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Перець чорний горошком – 1 гр.
- Лист лавра – 2 шт.
- Гвоздика – 3 бутона.
- Коріандр – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Зелень кабачки обполіскуємо і даємо час обсохнути, знімаємо з лушпиння часнику.
Крок 2. У каструлі кип’ятимо воду і додаємо сіль з цукром, додаємо спеції – проварюємо на протязі 5 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 3. Не гаючи часу, розрізаємо часник на 2-3 частини, нарізаємо кільцями кабачки, шаткуємо петрушку з кропом.
Крок 4. Зелень, кабачки і часник укладаємо банку і заливаємо розсолом, перемішуємо і наполягаємо близько 5 годин.
Крок 5. Малосольні кабачки подаємо до столу в поєднанні з смаженою картоплею. Приємного апетиту!