Мариновані огірки з оцтом на зиму – 9 рецептів з покроковими фото

Як заготовити мариновані огірки з 9% оцтом?

Цей рецепт є класичним і використовується багатьма господинями в якості «фірмового». У складі інгредієнтів для засолювання огірків можливі деякі зміни: спеції та прянощі ви можете підбирати відповідно своїм смаковим уподобанням.

Час готування – 3 ч. 15 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Огірок – 500-600 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Перець запашний горошком – 2-3 шт.
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Кріп – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 1-2 л.

Процес приготування:

1. Для початку ретельно промиваємо огірки під струменем води. Потім наливаємо у великий таз холодну воду і викладаємо туди інгредієнт. Залишаємо на 2 години. Через годину дістаємо огірки, обтираем їх і обрізаємо кінці з обох сторін. Чекаємо, поки огірки підсохнуть.

2. Поки огірки вимочуються, стерилізуємо банку і кришку для майбутньої закачування. Робимо це в духовій шафі. У готову тару викладаємо запашний перець. Промиваємо парасольку кропу і злегка промаківающімі паперовим рушником. Кладемо його на дно банки. Відокремлюємо два зубчики часнику від головки і очищаємо їх від лушпиння. Закладаємо часник в банку.

3. Наливаємо в невелику каструлю воду. Ставимо ємність на плиту. Включаємо техніку і доводимо воду до кипіння. Паралельно укладаємо в банку огірки так, щоб вони щільно прилягали один до одного. Заливаємо окріп в банку і накриваємо кришкою. Залишаємо на 15-20 хвилин.

4. За цей час вода охолоне. Переливаємо її назад в каструлю. Знову включаємо плиту. Додаємо у воду цукор і сіль. Доводимо рідину до кипіння і знову наливаємо у банку. Залишаємо на 15 хвилин під закритою кришкою.

5. Повторюємо ті ж маніпуляції, що і в попередньому кроці. Коли вода закипить, знімаємо каструлю і додаємо оцет. Вимикаємо плиту. Перемішуємо вміст каструлі. Заливаємо маринадом огірки в банку. Накриваємо кришкою і закатуємо. Залишаємо закатку остигати.

Приємного апетиту!