Як заготовити мариновані огірки з 9% оцтом?
Цей рецепт є класичним і використовується багатьма господинями в якості «фірмового». У складі інгредієнтів для засолювання огірків можливі деякі зміни: спеції та прянощі ви можете підбирати відповідно своїм смаковим уподобанням.
Час готування – 3 ч. 15 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Огірок – 500-600 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Перець запашний горошком – 2-3 шт.
- Оцет 9% – 30 мл
- Кріп – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 1-2 л.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно промиваємо огірки під струменем води. Потім наливаємо у великий таз холодну воду і викладаємо туди інгредієнт. Залишаємо на 2 години. Через годину дістаємо огірки, обтираем їх і обрізаємо кінці з обох сторін. Чекаємо, поки огірки підсохнуть.
2. Поки огірки вимочуються, стерилізуємо банку і кришку для майбутньої закачування. Робимо це в духовій шафі. У готову тару викладаємо запашний перець. Промиваємо парасольку кропу і злегка промаківающімі паперовим рушником. Кладемо його на дно банки. Відокремлюємо два зубчики часнику від головки і очищаємо їх від лушпиння. Закладаємо часник в банку.
3. Наливаємо в невелику каструлю воду. Ставимо ємність на плиту. Включаємо техніку і доводимо воду до кипіння. Паралельно укладаємо в банку огірки так, щоб вони щільно прилягали один до одного. Заливаємо окріп в банку і накриваємо кришкою. Залишаємо на 15-20 хвилин.
4. За цей час вода охолоне. Переливаємо її назад в каструлю. Знову включаємо плиту. Додаємо у воду цукор і сіль. Доводимо рідину до кипіння і знову наливаємо у банку. Залишаємо на 15 хвилин під закритою кришкою.
5. Повторюємо ті ж маніпуляції, що і в попередньому кроці. Коли вода закипить, знімаємо каструлю і додаємо оцет. Вимикаємо плиту. Перемішуємо вміст каструлі. Заливаємо маринадом огірки в банку. Накриваємо кришкою і закатуємо. Залишаємо закатку остигати.
Приємного апетиту!