Мариновані підосичники з лимонною кислотою
В якості консервантів при заготівлі використовується не тільки оцет. Лимонна кислота добре консервує гриби. Крім того, вона збереже грибочки світлими і посприяє хрусткої текстурою. Для аромату також додамо в заготівлю зерна гірчиці.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4 літри готових грибів орієнтовно.
Інгредієнти:
- Підосичники– 5 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 4 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Оцет 70% — 2 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 3-5 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Зерна гірчиці – 10-20 шт.
Процес приготування:
1. Підосичники перебираємо, чистимо від забруднень, видаляємо червиві плодові тіла, добре промиваємо в декількох водах.
2. Ріжемо гриби на невеликі частини.
3. Кладемо нарізані гриби в емальовану каструлю, заливаємо водою так, щоб покрити їх. Додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і ставимо на плиту. Відварюємо їх протягом двадцяти хвилин, періодично знімаючи пінку. Після варіння проціджуємо від відвару і промиваємо проточною водою. Готуємо маринад: у чисту каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукровий пісок, лаврове листя, насіння гірчиці і горошини перцю. Доводимо маринад до кипіння і пускаємо в нього варені підосичники. Варимо п’ятнадцять-двадцять хвилин, помішуємо. Наприкінці варіння вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.
4. Фасуємо гарячу грибну масу з сухим стерильним баночках, закриваємо сухими стерильними кришками. Даємо грибів у банках повністю охолонути і прибираємо їх на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!