Мариновані підосичники на зиму – 6 рецептів в банках з покроковими фото

Мариновані підосичники з лимонною кислотою

В якості консервантів при заготівлі використовується не тільки оцет. Лимонна кислота добре консервує гриби. Крім того, вона збереже грибочки світлими і посприяє хрусткої текстурою. Для аромату також додамо в заготівлю зерна гірчиці.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4 літри готових грибів орієнтовно.

Інгредієнти:

  • Підосичники– 5 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Оцет 70% — 2 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 3-5 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Зерна гірчиці – 10-20 шт.

Процес приготування:

1. Підосичники перебираємо, чистимо від забруднень, видаляємо червиві плодові тіла, добре промиваємо в декількох водах.

2. Ріжемо гриби на невеликі частини.

3. Кладемо нарізані гриби в емальовану каструлю, заливаємо водою так, щоб покрити їх. Додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і ставимо на плиту. Відварюємо їх протягом двадцяти хвилин, періодично знімаючи пінку. Після варіння проціджуємо від відвару і промиваємо проточною водою. Готуємо маринад: у чисту каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукровий пісок, лаврове листя, насіння гірчиці і горошини перцю. Доводимо маринад до кипіння і пускаємо в нього варені підосичники. Варимо п’ятнадцять-двадцять хвилин, помішуємо. Наприкінці варіння вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.

4. Фасуємо гарячу грибну масу з сухим стерильним баночках, закриваємо сухими стерильними кришками. Даємо грибів у банках повністю охолонути і прибираємо їх на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!