Домашні мариновані помідори черрі з зеленню
Сорт помідорів чері просто створений для закаток. Ваші близькі та гості будуть в захваті від красивою і пікантною закуски з цих невеликих помідорів.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти на 1 літрову банку:
- Помідори черрі – 600 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Кріп – 10 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 500 мл
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Помідори помийте і відірвіть плодоніжки. Кріп вимити, часник очистіть від лушпиння.
2. Банки для закаток стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.
3. У банки покладіть по кілька гілочок кропу, лавровий лист і зубчики часнику.
4. Потім наповніть банки помідорами і влийте киплячу воду. Залиште заготовки на 10-15 хвилин.
Після цього воду з банок злийте назад в каструлю, додайте сіль і цукор, дайте покипіти 5 хвилин. В кінці додайте оцет і розлийте гарячий маринад по банках. Загорніть помідори стерильними кришками, укутайте їх у теплу ковдру і повністю остудіть. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!