Мариновані помідори черрі на зиму – 5 дуже смачних рецептів в банках з покроковими фото

Домашні мариновані помідори черрі з зеленню

Сорт помідорів чері просто створений для закаток. Ваші близькі та гості будуть в захваті від красивою і пікантною закуски з цих невеликих помідорів.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти на 1 літрову банку:

  • Помідори черрі – 600 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кріп – 10 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Помідори помийте і відірвіть плодоніжки. Кріп вимити, часник очистіть від лушпиння.

2. Банки для закаток стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.

3. У банки покладіть по кілька гілочок кропу, лавровий лист і зубчики часнику.

4. Потім наповніть банки помідорами і влийте киплячу воду. Залиште заготовки на 10-15 хвилин.

Після цього воду з банок злийте назад в каструлю, додайте сіль і цукор, дайте покипіти 5 хвилин. В кінці додайте оцет і розлийте гарячий маринад по банках. Загорніть помідори стерильними кришками, укутайте їх у теплу ковдру і повністю остудіть. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!