Мариновані зелені помідори без стерилізації в банках
Недозрілі зелені томати не зовсім підходять для свіжих салатів, зате з них виходять чудові заготовки на зиму. Завдяки спеціям помідори набувають відмінний смак і має дуже апетитний вигляд.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Помідори зелені – 0,5 кг
- Часник – 4 зуб.
- Перець гострий – 5 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Зелені помідори добре промийте і просушіть.
Крок 2. Банки для заготовок промийте і стерилізуйте. На дно банок покласти по 2 зубчики часнику і кілька колечок гострого перцю. Наповніть банки помідорами.
Крок 3. Потім влийте в банки окріп, прикрийте їх кришками і залиште на 10 хвилин.
Крок 4. Після цього злийте воду з банок в каструлю, додайте лавровий лист, сіль, коріандр і цукор. Варіть маринад 5 хвилин після кипіння. В кінці влийте яблучний оцет і зніміть каструлю з вогню.
Крок 5. Залийте помідори киплячим маринадом і відразу щільно закрийте їх кришками. Закачування остудіть, обернувши їх у теплу ковдру. Мариновані помідори відмінно зберігаються всю зиму в прохолодному місці.
Приємного апетиту!