Мариновані зелені помідори на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Мариновані зелені помідори без стерилізації в банках

Недозрілі зелені томати не зовсім підходять для свіжих салатів, зате з них виходять чудові заготовки на зиму. Завдяки спеціям помідори набувають відмінний смак і має дуже апетитний вигляд.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Помідори зелені – 0,5 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець гострий – 5 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Зелені помідори добре промийте і просушіть.

Крок 2. Банки для заготовок промийте і стерилізуйте. На дно банок покласти по 2 зубчики часнику і кілька колечок гострого перцю. Наповніть банки помідорами.

Крок 3. Потім влийте в банки окріп, прикрийте їх кришками і залиште на 10 хвилин.

Крок 4. Після цього злийте воду з банок в каструлю, додайте лавровий лист, сіль, коріандр і цукор. Варіть маринад 5 хвилин після кипіння. В кінці влийте яблучний оцет і зніміть каструлю з вогню.

Крок 5. Залийте помідори киплячим маринадом і відразу щільно закрийте їх кришками. Закачування остудіть, обернувши їх у теплу ковдру. Мариновані помідори відмінно зберігаються всю зиму в прохолодному місці.

Приємного апетиту!