Мариновані зелені помідори на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Мариновані зелені помідори з морквою на зиму

Щоб зелені помідори не горчили і вийшли смачними, для маринування важливо відбирати плоди «молочній стиглості, тобто світло-зеленого або бурого кольору. Дуже дрібні плоди також не підходять для маринування з-за високого вмісту в них соланіну. У цьому рецепті ми розповімо, як смачно і безпечно закатати зелені помідори разом з морквою.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Помідори зелені – 1,5-2 кг
  • Часник – 2 голівки.
  • Морква – 1 шт.
  • Насіння кропу – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Оцет столовий – 125 мл
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зелені помідори промийте і відірвіть хвостики.

Крок 2. Морквину промийте, очистіть і наріжте тонкими кружечками. Часник розберіть на зубчики, очистити їх від лушпиння і наріжте тонкими пластинками.

Крок 3. Трилітрову банку промийте і стерилізуйте. На дно банки покладіть гвоздику, перець горошком, насіння кропу, перець чилі і пару гілочок кропу. На помідорах зробіть глибокий розріз і вкладете в нього скибочки моркви і часнику.

Крок 4. Помідори щільно укладіть в банку, влийте окріп і залиште заготовку на 20-25 хвилин. Потім злийте воду, закип’ятити її і поверніть в банку, залиште на 20-25 хвилин.

Крок 5. Другий раз злийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор і оцет, доведіть маринад до кипіння. Киплячим маринадом залийте помідори і закатайте банку кришкою. Банку укутайте в теплий плед до повного охолодження. Зберігати закачування рекомендується в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!