Що взагалі представляють ці загадкові «ньоккі»? Всім нам ще з дитинства знайомі самі звичайні картопляні або борошняні галушки, так от ньоккі – це італійська версія цього звичного страви. Готуються вони з картопляного пюре з різними добавками за типом яєць, борошна, сиру, грибів і навіть морепродуктів, а подаються з найрізноманітнішими соусами, починаючи вершковим і закінчуючи тартаром.
Картопляні ньоккі в домашніх умовах
Приготуємо оригінальний і ефектний гарнір з найпростіших продуктів, які напевно є у кожної господині під рукою: картопля, яйця, трохи пшеничного борошна і менше години вільного часу.
Інгредієнти на
5 порц.
- Картопля 900 гр. відварного
- Яйце куряче 2 шт.
- Борошно 200 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати класичні картопляні ньоккі в домашніх умовах? Картоплю попередньо відварюємо, зливаємо воду і охолодити. Далі, робимо пюре, будь-яким зручним для вас способом.
- В отриману масу додаємо 2 яйця.
- Поступово починаємо вводити пшеничне борошно до консистенції, що нагадує м’яке тісто (в залежності від разваренности картоплі, може знадобитися більше або менше кількість).
- Замішуємо «тісто».
- Ділимо масу на «ковбаски» і нарізаємо невеликими частинами – ньоккі. За бажанням, робимо хаотичну рельєфність за допомогою всіляких форм.
- Заготовки занурюємо в киплячу підсолену воду з зеленню і відварюємо на помірному вогні до того моменту, поки італійські галушки не спливуть на поверхню.
- До столу подаємо з будь-яким м’ясом і заправляємо шматочком вершкового масла. Приємного апетиту!
Італійські ньоккі – класичний рецепт
Для того щоб відчути нотки Італії не виходячи з дому, достатньо лише закупити продукти за списком, витратити трохи вільного часу і приготувати класику середземноморської кухні – картопляні ньоккі, які ідеально гармонують з куркою і червоним м’ясом.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Картопля – 5-6 шт.
- Сіль кам’яна (для запікання) – 300 гр.
- курячі Жовтки – 2 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Чебрець – 1 пучок.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і викладаємо на деко, попередньо насипавши туди сіль рівним шаром.
Крок 2. Гілочки свіжого чебрецю обполіскуємо і викладаємо на серветки, щоб вони увібрали надлишки вологи.
Крок 3. Деко з картоплею відправляємо в духовку при 200 градусах до готовності, після злегка охолодити до теплого стану, очищаємо від шкірки.
Крок 4. Остиглі бульби пюрируем за допомогою блендера або перетираємо через дрібне сито і з’єднайте з двома жовтками.
Крок 5. Приправляємо пюре сіллю, чорним меленим перцем і листочками чебрецю – починаємо замішувати тісто, підсипаючи борошно по одній столовій ложці до м’якої еластичної консистенції.
Крок 6. З отриманої маси скачуємо «ковбаску» і нарізаємо невеликими шматочками. Кожну частину прокатує по тильній стороні вилки для утворення рельєфного візерунка.
Крок 7. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо стебла чебрецю з пластинами часнику, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Смажимо до легкої золотавості.
Крок 8. Ньоккі кидаємо в окріп і відварюємо не більше хвилини після того, як вони спливуть. Після, виловлюємо «галушки» шумівкою і обсмажуємо до рум’яного кольору на часниковому маслі з чебрецем. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування ньоккі з грибами
Приготуємо комплексне блюдо, не провівши кілька годин біля плити – італійські ньоккі, доповнені слайсами печериць і ніжним курячим м’ясом. Таке блюдо чудово підходить, як для святкового столу, так і для різноманітності щоденного раціону вашої сім’ї.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Картопля – 500 гр.
- Сир – 200 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Філе куряче – 400 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вино червоне – 50 мл
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Чебрець – 2 ч. л.
- Соус томатний – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо цибулю й моркву, обсмажуємо на оливковій олії до легкої рум’яності і підливаємо трохи води, залишаємо тушкуватися на протязі 5-7 хвилин. Паралельно ставимо відварювати картоплю в підсоленій воді.
Крок 2. Пасеровані овочі відправляємо куряче філе, попередньо порізане шматочками, вливаємо червоне вино і чекаємо, поки воно повністю випарується.
Крок 3. Далі засипаємо в сковороду печериці, нарізані тонкими слайсами, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Після закінчення часу підсолюємо і перчимо за смаком.
Крок 4. З відварного картоплі робимо пюре, з’єднуємо з 150 грамами натертого сиру і поступово вводимо муку до того моменту, поки тісто не перестане, липнути до рук.
Крок 5. З еластичного тіста скачуємо джгут, товщиною півтора сантиметра, і ділимо на сегменти по 2-3 сантиметри.
Крок 6. Відварюємо заготовки близько 4 хвилин у підсоленій воді.
Крок 7. В овочеве рагу додаємо томатний соус, шумівкою перекладаємо ньоккі.
Крок 8. Перед подачею щедро посипаємо залишками натертого сиру. Приємного апетиту!
Дуже смачні і ніжні ньоккі у вершковому соусі
Лише раз, приготувавши такий оригінальний гарнір, як італійські ньоккі, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову, що зовсім не дивно. Адже з картоплі, яєць і борошна можна приготувати щось нове і зовсім незвичне для наших широт, а в поєднанні з вершковим соусом, страва миттєво набуває нові смакові характеристики.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Курка (варена) – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Борошно – 1 склянка
- Картопля (варена в мундирі) – 4 шт.
- Вершки 20% — 200 мл
- Яйця – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварну картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на тертці.
Крок 2. В отримане пюре вбиваємо по одному яйцю і гарненько вимішуємо до однорідності.
Крок 3. Приправляємо масу сіллю і чорним меленим перцем, поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто.
Крок 4. Тісто продовжуємо вимішувати на робочій поверхні, припорошеній невеликою кількістю борошна.
Крок 5. Поділяємо тісто на 2 рівні частини і з однієї скачуємо щільну «ковбаску».
Крок 6. Нарізаємо невеликими шматочками, довжиною близько 2 сантиметрів.
Крок 7. З кожного сегмента скачуємо кульку.
Крок 8. Вилку присипаємо борошном і злегка вдавлюємо в картопляні заготовки для освіти рельєфності.
Крок 9. Повторюємо дію з усіма кульками.
Крок 10. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо мелконашинкованный цибулю до прозорості, після додаємо до нього варену курку, порізану невеликими шматочками.
Крок 11. Чекаємо, поки м’ясо підрум’яниться, і вливаємо в сковороду вершки, щедро посипаємо подрібненою зеленню – прогріваємо і знімаємо з вогню.
Крок 12. Ньоккі відварюємо в підсоленій киплячій воді близько 3 хвилин після спливання і після перекладаємо в соус за допомогою шумівки.
Крок 13. До столу подаємо «з пилу, з жару», за бажанням ще раз посипавши зеленню. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування ньоккі з сиром
Приготуємо класику італійської кухні з продуктів, які у кожної господині завжди є в наявності: пшеничне борошно, яйця та різні добавки за типом сиру і свіжого або замороженого шпинату. Таке блюдо виглядає дуже ефектно, а також відрізняється приголомшливим смаком, ароматом і ситістю.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Шпинат – 150 гр.
- Сир «Рікотта» — 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Сіль – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У сковороді припускаємо свіжий шпинат до віддачі всієї рідини, віджимаємо і перекладаємо в глибоку тарілку. З’єднуємо зелень з яйцем, рікоттою – перетираємо і поступово вводимо муку з сіллю – замішуємо тісто до отримання гладкої консистенції без грудочок.
Крок 2. Ділимо масу на 6 однакових частин.
Крок 3. З кожної частини скачуємо щільну «ковбаску», завтовшки не більше 2-3 сантиметрів і нарізаємо невеликими сегментами.
Крок 4. Сегменти придавлюємо вилкою для формування борозенок.
Крок 5. Заготовки прямо на обробній дошці поміщаємо в холодильну камеру на 60 хвилин. Для легкого зняття, використовуємо плоску металеву лопатку (в замороженому вигляді продукт зберігається до трьох місяців).
Крок 6. Після заморозки відварюємо ньоккі в підсоленій воді близько 5 хвилин після закипання (італійські «галушки» повинні спливти на поверхню). До столу подаємо, присипавши натертим пармезаном. Приємного апетиту!
Як приготувати гарбузове ньоккі?
Ньоккі – це традиційне блюдо середземноморської кухні, яке готують з самих різних продуктів, наприклад з сиру, картоплі чи борошна, а сьогодні ми приготуємо ньоккі з м’якоті гарбуза в ароматному соусі «Альфредо».
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Борошно – 2,5 склянки
- Гарбуз – 300 гр.
- яєчні Жовтки – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Вершки (жирні) – 1 склянка
- Сир «Пармезан» — 60 гр.
- Часник – 3 зуб.
- мускатний Горіх – 1 шт.
- Петрушка (рубана) – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. М’якоть гарбуза нарізаємо шматочками і відварюємо до м’якості – остуджуємо і за допомогою виделки розминаємо в кашку. Гарбузове пюре змішуємо з борошном, сіллю і жовтком.
Крок 2. Сухими і чистими руками замішуємо «тісто».
Крок 3. Вымешанную масу відправляємо в холодильну камеру на півгодини.
Крок 4. У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Додаємо подрібнений часник і обсмажуємо кілька хвилин постійно помішуючи.
Крок 5. Далі заливаємо в сковорідку жирні вершки, натираємо сир і тушкуємо до повного розчинення пармезану.
Крок 6. Також в соус натираємо мускатний горіх, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем – перемішуємо.
Крок 7. Засипаємо дрібно нашатковану петрушку, знову розмішуємо і знімаємо з вогню.
Крок 8. Формуємо ньоккі будь-якої форми, яка вам подобається (овали, коржі, кола) з охолодженого тіста і занурюємо в киплячу підсолену воду. Відварюємо до того моменту, поки вони не спливуть на поверхню.
Крок 9. Виловлюємо ньоккі з води шумівкою.
Крок 10. Перекладаємо італійські гарбузове галушки до соусу, перемішуємо і за бажанням прикрашаємо зеленню і дрібно нарізаною прошутто. Приємного апетиту!
Сирні ньоккі в домашніх умовах
Ньоккі, як правило, готуються з пшеничного борошна, картопляного пюре і навіть гарбузи, однак, їх можна приготувати і з сиру і подати до столу в якості десерту. Гості напевно здивуються, тому що готове ласощі має дуже ефектний зовнішній вигляд, завдяки соусу з чорниці.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Цедра апельсина – ½ ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Борошно – 25 гр.
- Крупа манна – 25 гр.
- Сир 9% — 250 гр.
- Сіль – за смаком
Для соусу:
- Чорниця (заморожена) – 1 склянка
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло – ½ ч. л.
- Крохмаль – ½ ч. л.
- Вершки – 5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Сир ретельно перетираємо через дрібне сито.
Крок 2. У перетерту масу вбиваємо яйце, підсипаємо цукровий пісок і апельсинову цедру – гарненько перемішуємо.
Крок 3. Потім всипаємо борошно і манку – знову розмішуємо і прибираємо мінімум на 40 хвилин у холодильник, а краще на ніч.
Крок 4. У цей час розморожуємо ягоди.
Крок 5. За допомогою заглибного блендера або кухонного комбайна пюрируем чорницю.
Крок 6. Переливаємо ягідне пюре в сотейник, з’єднуємо з цукровим піском і ваніліном – протягом 10 хвилин гріємо на повільному вогні. Після закінчення часу заливаємо в соус крохмаль, розведений в холодній воді, і знімаємо з плити, як тільки ягоди загуснуть.
Крок 7. Приступимо до формування ньоккі: робочу поверхню припорашиваем борошном і поділяємо тісто на маленькі сегменти – галушки, кожну заготовку придавлюємо виделкою і надаємо потрібну рельєфну форму.
Крок 8. Відварюємо ньоккі близько 8 хвилин в киплячій підсоленій воді.
Крок 9. На дно плоскої тарілки наливаємо трохи соусу, за допомогою столової ложки капаємо в ягідне пюре вершки, а зверху викладаємо ньоккі з сиру. Ідеальний сніданок готовий, приємного апетиту!
Неймовірно смачні ньоккі з креветками
Приготуємо розкішну вечерю або обід з картопляні ньоккі з ніжним і неймовірно ароматним соусом з креветок і спаржі. Таке блюдо чудово підходить для подачі на святковий стіл або ж просто для різноманітності звичного раціону вашої сім’ї.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- картопляні Ньоккі – 800 гр.
- Креветки – 400 гр.
- Спаржа – 300 гр.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Соус томатний – 5 ч. л.
- Молоко – 170 мл
- Базилік – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спаржу ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і відрізаємо саму нижню частину стебла.
Крок 2. Нарізаємо ніжки невеликими шматочками, довжиною не більше 2 сантиметрів.
Крок 3. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння і дрібно кришимо.
Крок 4. Морепродукти очищаємо від панцира і ріжемо шматками такого ж розміру, як і спаржу.
Крок 5. У сковороді з високими бортами, розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо цибулю з часником близько 5 хвилин, після додаємо до них спаржу, перемішуємо і тушкуємо ще 3 хвилини.
Крок 6. Креветки засипаємо до інших компонентів і обсмажуємо.
Крок 7. Паралельно ставимо на вогонь каструлю з підсоленою водою, де ми буде варити ньоккі.
Крок 8. Тим часом заливаємо в сковороду томатний соус і приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Крок 9. Після, заливаємо компоненти молоком, добре розмішуємо і тушкуємо на помірному вогні до загусання.
Крок 10. У киплячу воду закидаємо ньоккі і відварюємо їх до того моменту, поки вони не спливуть.
Крок 11. Гарячі картопляні «галушки» викладаємо на блюдо і щедро присмачую соусом з креветок і спаржі.
Крок 12. Прикрашаємо гілочками свіжого базиліка і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати домашні ньоккі з куркою?
Готуємо пікантну, але в теж час ніжну курочку на італійський манер з оригінальним гарнірів – картопляними ньокками, приготованими в домашніх умовах. А особливу «родзинку» додасть страві орегано і мускатний горіх.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 2 шт.
- Пюре з гарбуза – 1,5 склянки
- Пюре з картоплі – 1,5 склянки
- Борошно – 350 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 4 зуб.
- Сир – 30 гр.
- Кориця мелена – на смак.
- Горіх мускатний – за смаком.
- Орегано – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю відварюємо, остуджуємо і за допомогою товкачика перетворюємо на пюре.
Крок 2. Оранжевий овоч точно так само варимо і пюрируем.
Крок 3. У глибокій тарілці змішуємо два види пюре і посипаємо корицею, мускатним горіхом, подрібненим часником, сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 4. Поступово вводимо борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто.
Крок 5. М’ясо тим часом зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру, промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.
Крок 6. Відбиваємо грудку за допомогою кухонного молоточка.
Крок 7. На один край відбивною викладаємо слайс сиру і накриваємо другою стороною.
Крок 8. Закриваємо курку з двох сторін пергаментом, попередньо посоливши і посипавши улюбленими спеціями.
Крок 9. Обсмажуємо м’ясо на сухій сковороді з двох сторін до готовності.
Крок 10. Поки філе готується – розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 2 сантиметрів і нарізаємо смужками, кожну смужку розрізаємо на сегменти довжиною близько півтора сантиметрів.
Крок 11. У киплячу воду наливаємо трохи олії і підсипаємо орегано, відварюємо ньоккі близько 8 хвилин.
Крок 12. На блюдо викладаємо рум’яне м’ясо і відварені ньоккі. За бажанням посипаємо гарбузовим насінням і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт ньоккі з беконом
Оригінальне, неймовірно смачне і ароматне блюдо італійської кухні – ньоккі з додаванням бекону. Така страва готується дуже просто і швидко, а насичує на довгі години.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Картопля – 400 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 130 гр.
- Крохмаль картопляний – 20 гр.
- Бекон – 100-120 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори (великі) – 2 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю ретельно промиваємо під струменем води і відварюємо в мундирі в підсоленій воді до готовності. Після, воду зливаємо і остуджуємо бульби.
Крок 2. Два великих томата натираємо на дрібній тертці для отримання натурального соусу з м’якоттю.
Крок 3. Ріпчасту цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості.
Крок 4. До пассерованному луку вливаємо томатний соус, додаємо трохи томатної пасти і трохи кип’яченої води, доводимо до кипіння й тушкуємо ще кілька хвилин.
Крок 5. За хвилинку до готовності соусу приправляємо його свіжої або сушеної зеленню, сіллю і перцем. Повторно доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Крок 6. Бекон нарізаємо смужками і обсмажуємо до легкої рум’яності на сухій сковороді (можна додати трохи олії).
Крок 7. Займемося тестом для ньоккі. Картоплю очищаємо від шкірки, натираємо на дрібній тертці і змішуємо в глибокій тарілці з яйцем, борошном, крохмалем, солимо і перчимо за смаком.
Крок 8. З отриманої маси формуємо кулю і залишаємо його відпочити на 10-15 хвилин.
Крок 9. Відпочиле тісто ділимо на частини і скачуємо в «ковбаску», поділяємо на невеликі шматочки.
Крок 10. Кожну заготовку злегка придавлюємо вилкою для освіти борозенок. Відварюємо ньоккі в підсоленій воді до того моменту, поки вони не спливуть на поверхню.
Крок 11. Перекладаємо італійські галушки на тарілки, щедро посипаємо обсмаженим беконом, а в окремій піалі подаємо домашній томатний соус. Приємного апетиту!