Огірки з аспірином на зиму – 6 визначних рецептів в банках з покроковими фото

Огірки з аспірином на зиму — це спосіб заготівлі, який стає все популярніше останнім часом. Додаючи в консервацію аспірин, ви будете точно впевнені, що закачування зберегтися до зими в цілості й схоронності. А огірки при всьому цьому не втрачають своїх смакових якостей. Вибирайте один з шести рецептів і приступайте до приготування.

Обалденние огірки з аспірином на зиму в 3-х літрових банках

Базовий рецепт приготування огірків, який забирає мінімальна кількість вашого часу і радує своїм результатом з року в рік. Закатати такі огірки буде під силу як дослідної, так і молодої господині.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Огірок 1.5 кг
  • Сіль 80 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Аспірин 2 шт.
  • Кріп за смаком
  • Листя хрону за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі огірки з аспірином на зиму в 3-х літрових банках? Насамперед необхідно простерилізувати банки-яким підходящим способом, так як ми буквально відразу приступимо до їх наповнення. Та підготувати всі інгредієнти.
  2. На дно підготовленої банки починаємо укладати промиті огірки, листя хрону, кріп і часник. Компоненти краще чергувати, щоб виходили шари.
  3. Після того, як банки повністю заповнені, всипаємо в них сіль і заливаємо холодну воду. Вміст залишаємо на добу під закритою кришкою.
  4. за добу зливаємо розсіл в каструлю, всипаємо цукор і добре перемішуємо. Рідина кип’ятимо близько 5 хвилин до повного розчинення кристалів цукру. Гарячий розсіл повертаємо до огірків і відразу ж заливаємо оцет.
  5. Слідом за оцтом додаємо таблетки аспірину і закатуємо простерилізованій кришкою. Такий нескладний процес приготування завершено.
  6. Огірки остуджуємо, перевернувши банку догори дном, і переставляємо в комфортне для їх тривалого зберігання місце.

Бажаємо приємного апетиту!

Огірки з аспірином і оцтом в 2-х літровій банці

Якщо ви все ще сумніваєтеся в тому, що огірочки з аспірином можуть вийти смачними, хрусткими і витриманими за смаком, то просто візьміться за справу і у вас вийде розвіяти всі сумніви.

Час готування: 60 хв

Час приготування:25 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Огірки – 600 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Есенція оцтова (70 %) – 2 ст. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – ½ ч. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Аспірин – 1 шт.

Процес приготування:

1. Банки з кришками стерилізуємо звичним способом.

2. Паралельно з цим займаємося підготовкою овочів. Замочені раніше огірки і часник промиваємо.

3. Починаємо заповнювати банку спеціями, листям і часником.

4. Слідом за спеціями викладаємо огірки, повністю заповнюючи ними банку.

5. Чисту воду доводимо до кипіння.

6. Після чого відразу ж заливаємо в банки з огірками і залишаємо на 15-20 хвилин, прикривши банки кришками.

7. Через це час зливаємо воду з банок в загальну каструлю.

8. У нього ж додаємо сіль, цукровий пісок і кип’ятимо протягом 3-4 хвилин. На завершення в киплячий маринад вливаємо оцтову есенцію, добре розмішуємо і повертаємо його в банки.

9. Вміст банок закатуємо приготованими кришками за допомогою спеціального ключа.

10. Після охолодження переносимо їх в прохолодне темне місце, де вони зможуть зберігатися на протязі довгого часу.

Приємного вам апетиту!

Хрусткі огірки з аспірином без оцту на зиму

Огірки, приготовані без додавання цукру, тільки набирають обертів своєї популярності, а ви можете приготувати їх вже, щоб порадувати себе і своїх близьких.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:10 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Огірки – 600-700 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Аспірин – ½ шт.
  • Вода – 650 мл

Процес приготування:

1. Після того, як простерилизовали банку з кришкою, приступаємо до основних етапів приготування консервації. На дно банки опускаємо кріп, петрушку, перець запашний і аспірин.

2. Огірки ретельно промиваємо, за необхідності можна замочити на кілька годин, щоб легше відмити пісок з брудом і обов’язково просушуємо.

3. Потім підготовлені огірки укладаємо в банку, досить щільно притискаючи один до одного.

4. У воді розчиняємо необхідну кількість солі і доводимо маринад до кипіння.

5. Готовий маринад в гарячому вигляді розливаємо по наповненим банкам.

6. За допомогою ключа закатуємо банку простерилізованій кришкою.

7. Стерилізації такі огірки не вимагає. Тому їх відразу ж можна відправляти на полицю для зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Як заготовити огірки з аспірином і лимонною кислотою на зиму?

Неймовірно соковиті і разом з тим хрусткі огірочки нічим не замінити на святковому столі. Особливо якщо вони зібрані з домашньої грядки. А консервація з аспірином і лимонною кислотою дозволить зберегти їх такими до холодної зими.

Час готування: 3 ч.

Час приготування:40 хв.

Порцій – 10-15.

Склад:

  • Огірки – 1500 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Аспірин – 2 шт.
  • смородиновий Лист – 1-3 шт.
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Лист хрону – 1-3 шт.
  • Лист вишні – 1-3 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

1. Огірки промиваємо і замочуємо в холодній воді приблизно на 2-3 години.

2. Паралельно з цим стерилізуємо банки і готуємо зелень. Після чого укладаємо на дно листя смородини, вишні, хрону, часник з кропом.

3. Потім викладаємо кілька огірки, додаючи між ними шар листя.

4. Огірки заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин, прикривши кришкою.

5. Через це час зливаємо воду, розчиняємо в ній сіль і знову доводимо до кипіння. Також в цей час у банку додаємо цукровий пісок, лимонну кислоту і кладемо таблетки аспірину.

6. Киплячу солону воду повертаємо в банку з огірками.

7. Залишається закатати їх стерильними кришками за допомогою спеціального ключа.

8. Банки залишаємо остуджуватися до кімнатної температури в перевернутому стані.

9. І тільки після цього переставляємо огірки у прохолодне місце.

Бажаємо приємного апетиту!

Дуже смачні огірки холодним способом з аспірином

Назва цього рецепта говорить сама за себе, адже ми заливаємо огірки холодною водою і вони виходять неймовірно смачними, соковитими і хрусткими.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:15 хв.

Порцій – 15.

Склад:

  • Огірки – 1500 гр.
  • Аспірин – 2 шт.
  • смородиновий Лист – 1-3 шт.
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лист хрону – 1-3 шт.
  • Лист вишні – 1-3 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

1. Заздалегідь підготуємо всі необхідні інгредієнти, які ми будемо використовувати надалі. Огірочки промиваємо і висушуємо, те ж саме робимо з листям і кропом.

2. На дно банки викладаємо всі наявні у нас листя, а разом з ним парасольки кропу, зубчики часнику, перець горошком і гвоздику. За бажанням для гостроти можна додати стручок перцю чилі.

3. Викладаємо огірки шарами, щільно притискаючи один до одного.

4. У воду кімнатної температури засипаємо сіль і добре розмішуємо до повного розчинення.

5. В банку до огірків кладемо таблетки аспірину і цукровий пісок.

6. Після цього заливаємо вміст водою, а банку накриваємо капроновою кришкою.

7. Такий простий спосіб приготування, який вимагає мінімальну кількість часу і зусиль.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт огірків з аспірином під капроновою кришкою

Смак огірків під капроновою кришкою нагадує овочі, заготовлені в бочках. Ви зможете вловити игристую кислинку, помірну гостроту і високі хрусткі властивості. Такі огірки можна застосовувати не тільки в якості закуски, але і для приготування салатів з розсольником.

Час готування: 3 ч.

Час приготування:15-20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Огірки – 600 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Листя вишні – 1 шт.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Аспірин – 1/2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Огірки попередньо промиваємо і залишаємо в холодній воді приблизно на 2-3 години.

2. На дно стерилізованих банок укладаємо промиту зелень, кріп, часник і горошини перцю.

3. Відразу ж викладаємо підготовлені огірки, гострий перець і додаємо аспірин. Зверху додаємо парасольку кропу і переходимо до приготування розсолу.

4. В окремій банці з водою розчиняємо дві столові ложки солі, рідина інтенсивно перемішуючи ложкою. Розчин залишаємо настоятися протягом 10 хвилин.

5. Готовим заливаємо розсолом огірки в банках, наповнюючи їх доверху.

6. Банки накриваємо щільними капроновими кришками і ставимо в холодне темне місце.

7. Такі огірки можна дегустувати вже через два місяці.

Бажаємо приємного апетиту!