Огірки з аспірином на зиму — це спосіб заготівлі, який стає все популярніше останнім часом. Додаючи в консервацію аспірин, ви будете точно впевнені, що закачування зберегтися до зими в цілості й схоронності. А огірки при всьому цьому не втрачають своїх смакових якостей. Вибирайте один з шести рецептів і приступайте до приготування.
Обалденние огірки з аспірином на зиму в 3-х літрових банках
Базовий рецепт приготування огірків, який забирає мінімальна кількість вашого часу і радує своїм результатом з року в рік. Закатати такі огірки буде під силу як дослідної, так і молодої господині.
Інгредієнти на
5 порц.
- Огірок 1.5 кг
- Сіль 80 гр.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Аспірин 2 шт.
- Кріп за смаком
- Листя хрону за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити хрусткі огірки з аспірином на зиму в 3-х літрових банках? Насамперед необхідно простерилізувати банки-яким підходящим способом, так як ми буквально відразу приступимо до їх наповнення. Та підготувати всі інгредієнти.
- На дно підготовленої банки починаємо укладати промиті огірки, листя хрону, кріп і часник. Компоненти краще чергувати, щоб виходили шари.
- Після того, як банки повністю заповнені, всипаємо в них сіль і заливаємо холодну воду. Вміст залишаємо на добу під закритою кришкою.
- за добу зливаємо розсіл в каструлю, всипаємо цукор і добре перемішуємо. Рідина кип’ятимо близько 5 хвилин до повного розчинення кристалів цукру. Гарячий розсіл повертаємо до огірків і відразу ж заливаємо оцет.
- Слідом за оцтом додаємо таблетки аспірину і закатуємо простерилізованій кришкою. Такий нескладний процес приготування завершено.
- Огірки остуджуємо, перевернувши банку догори дном, і переставляємо в комфортне для їх тривалого зберігання місце.
Бажаємо приємного апетиту!
Огірки з аспірином і оцтом в 2-х літровій банці
Якщо ви все ще сумніваєтеся в тому, що огірочки з аспірином можуть вийти смачними, хрусткими і витриманими за смаком, то просто візьміться за справу і у вас вийде розвіяти всі сумніви.
Час готування: 60 хв
Час приготування:25 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Огірки – 600 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Есенція оцтова (70 %) – 2 ст. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – ½ ч. л.
- Часник – 2-3 зуб.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Аспірин – 1 шт.
Процес приготування:
1. Банки з кришками стерилізуємо звичним способом.
2. Паралельно з цим займаємося підготовкою овочів. Замочені раніше огірки і часник промиваємо.
3. Починаємо заповнювати банку спеціями, листям і часником.
4. Слідом за спеціями викладаємо огірки, повністю заповнюючи ними банку.
5. Чисту воду доводимо до кипіння.
6. Після чого відразу ж заливаємо в банки з огірками і залишаємо на 15-20 хвилин, прикривши банки кришками.
7. Через це час зливаємо воду з банок в загальну каструлю.
8. У нього ж додаємо сіль, цукровий пісок і кип’ятимо протягом 3-4 хвилин. На завершення в киплячий маринад вливаємо оцтову есенцію, добре розмішуємо і повертаємо його в банки.
9. Вміст банок закатуємо приготованими кришками за допомогою спеціального ключа.
10. Після охолодження переносимо їх в прохолодне темне місце, де вони зможуть зберігатися на протязі довгого часу.
Приємного вам апетиту!
Хрусткі огірки з аспірином без оцту на зиму
Огірки, приготовані без додавання цукру, тільки набирають обертів своєї популярності, а ви можете приготувати їх вже, щоб порадувати себе і своїх близьких.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:10 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Огірки – 600-700 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Аспірин – ½ шт.
- Вода – 650 мл
Процес приготування:
1. Після того, як простерилизовали банку з кришкою, приступаємо до основних етапів приготування консервації. На дно банки опускаємо кріп, петрушку, перець запашний і аспірин.
2. Огірки ретельно промиваємо, за необхідності можна замочити на кілька годин, щоб легше відмити пісок з брудом і обов’язково просушуємо.
3. Потім підготовлені огірки укладаємо в банку, досить щільно притискаючи один до одного.
4. У воді розчиняємо необхідну кількість солі і доводимо маринад до кипіння.
5. Готовий маринад в гарячому вигляді розливаємо по наповненим банкам.
6. За допомогою ключа закатуємо банку простерилізованій кришкою.
7. Стерилізації такі огірки не вимагає. Тому їх відразу ж можна відправляти на полицю для зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!
Як заготовити огірки з аспірином і лимонною кислотою на зиму?
Неймовірно соковиті і разом з тим хрусткі огірочки нічим не замінити на святковому столі. Особливо якщо вони зібрані з домашньої грядки. А консервація з аспірином і лимонною кислотою дозволить зберегти їх такими до холодної зими.
Час готування: 3 ч.
Час приготування:40 хв.
Порцій – 10-15.
Склад:
- Огірки – 1500 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Аспірин – 2 шт.
- смородиновий Лист – 1-3 шт.
- Часник – 3-5 зуб.
- Лист хрону – 1-3 шт.
- Лист вишні – 1-3 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Кислота лимонна – 0,25 ч. л.
Процес приготування:
1. Огірки промиваємо і замочуємо в холодній воді приблизно на 2-3 години.
2. Паралельно з цим стерилізуємо банки і готуємо зелень. Після чого укладаємо на дно листя смородини, вишні, хрону, часник з кропом.
3. Потім викладаємо кілька огірки, додаючи між ними шар листя.
4. Огірки заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин, прикривши кришкою.
5. Через це час зливаємо воду, розчиняємо в ній сіль і знову доводимо до кипіння. Також в цей час у банку додаємо цукровий пісок, лимонну кислоту і кладемо таблетки аспірину.
6. Киплячу солону воду повертаємо в банку з огірками.
7. Залишається закатати їх стерильними кришками за допомогою спеціального ключа.
8. Банки залишаємо остуджуватися до кімнатної температури в перевернутому стані.
9. І тільки після цього переставляємо огірки у прохолодне місце.
Бажаємо приємного апетиту!
Дуже смачні огірки холодним способом з аспірином
Назва цього рецепта говорить сама за себе, адже ми заливаємо огірки холодною водою і вони виходять неймовірно смачними, соковитими і хрусткими.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 15.
Склад:
- Огірки – 1500 гр.
- Аспірин – 2 шт.
- смородиновий Лист – 1-3 шт.
- Часник – 3-5 зуб.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лист хрону – 1-3 шт.
- Лист вишні – 1-3 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Перець гострий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
1. Заздалегідь підготуємо всі необхідні інгредієнти, які ми будемо використовувати надалі. Огірочки промиваємо і висушуємо, те ж саме робимо з листям і кропом.
2. На дно банки викладаємо всі наявні у нас листя, а разом з ним парасольки кропу, зубчики часнику, перець горошком і гвоздику. За бажанням для гостроти можна додати стручок перцю чилі.
3. Викладаємо огірки шарами, щільно притискаючи один до одного.
4. У воду кімнатної температури засипаємо сіль і добре розмішуємо до повного розчинення.
5. В банку до огірків кладемо таблетки аспірину і цукровий пісок.
6. Після цього заливаємо вміст водою, а банку накриваємо капроновою кришкою.
7. Такий простий спосіб приготування, який вимагає мінімальну кількість часу і зусиль.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт огірків з аспірином під капроновою кришкою
Смак огірків під капроновою кришкою нагадує овочі, заготовлені в бочках. Ви зможете вловити игристую кислинку, помірну гостроту і високі хрусткі властивості. Такі огірки можна застосовувати не тільки в якості закуски, але і для приготування салатів з розсольником.
Час готування: 3 ч.
Час приготування:15-20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Огірки – 600 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Листя вишні – 1 шт.
- Лист хрону – 1 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Аспірин – 1/2 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Огірки попередньо промиваємо і залишаємо в холодній воді приблизно на 2-3 години.
2. На дно стерилізованих банок укладаємо промиту зелень, кріп, часник і горошини перцю.
3. Відразу ж викладаємо підготовлені огірки, гострий перець і додаємо аспірин. Зверху додаємо парасольку кропу і переходимо до приготування розсолу.
4. В окремій банці з водою розчиняємо дві столові ложки солі, рідина інтенсивно перемішуючи ложкою. Розчин залишаємо настоятися протягом 10 хвилин.
5. Готовим заливаємо розсолом огірки в банках, наповнюючи їх доверху.
6. Банки накриваємо щільними капроновими кришками і ставимо в холодне темне місце.
7. Такі огірки можна дегустувати вже через два місяці.
Бажаємо приємного апетиту!