Огірки з горілкою на зиму – 5 визначних рецептів в банках з покроковими фото

З додаванням в закатку горілки огірки виходять хрусткими і міцними. Вони довше зберігаються і не ризикують покритися пліснявою. Бажано вибирати плоди, в якості яких ви упевнені: продукт не повинен містити нітрати. У зворотному випадку огірки необхідно буде замочити в холодній воді.

Огірки з горілкою в літрових банках без стерилізації на зиму

У процесі заготівлі використовується невелика кількість горілки, тому її неможливо відчути на смак готової закатці. Огірки виходять хрусткими, дуже смачними і ароматними.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Огірок 600 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний горошок 2 шт.
  • Перець запашний 2 шт.
  • Горілка 1 ст. л.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Листя вишні 1 шт.
  • Листя чорної смородини 1 шт.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 1.5 ст. л.
  • Вода-1.5 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити обалденние огірки з горілкою на зиму в банках? Готуємо літрову банку і кришку до стерилізації. Ретельно очищаємо їх за допомогою соди і промиваємо. Ставимо під включений духову шафу на 15-20 хвилин. Через деякий час викладаємо листя і спеції в банку.
  2. Огірки промиваємо проточною водою і відразу викладаємо в таз. Заливаємо їх холодною водою і залишаємо на 2-3 години. Очищаємо часник від лушпиння. Нарізаємо 2 зубчики на шматочки у вигляді часточок. Викладаємо огірки в банку і посипаємо їх часником.
  3. Включаємо плиту і ставимо на вогонь каструлю з водою. Коли вода почне кипіти, заливаємо її в банку дуже акуратно, щоб ємність не лопнула. Накриваємо банку кришкою і залишаємо закатку в спокої на 10 хвилин.
  4. Виливаємо розсіл з банки назад в каструлю. Додаємо в рідину сіль і цукор. Включаємо плиту і доводимо розсіл до кипіння. Вливаємо розсіл у банку. Слідом додаємо оцет і горілку. Закручуємо банку чистої кришкою.
  5. Перевертаємо банку дном вгору. Ставимо на підлогу в затишному місці і накриваємо кришкою. Даємо охолонути, а потім залишаємо на зберігання до комори до зими.

Приємного апетиту!

Як заготовити огірки з горілкою і аспірином на зиму?

Кришки з закруткою більш економічні і зручні в процесі закачування. Їх можна використовувати не один раз, найголовніше, щоб кришки були цілими. Поєднання горілки і аспірину не дасть огіркам запліснявіти і «вибухнути» банкам.

Час готування: 3 дн. 3 ч. 35 хв.

Час приготування: 1 год 15 хв.

Кількість порцій: 2.

Склад:

  • Огірок – 1,5-2 л
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Селера – 3 гілки.
  • Парасольки кропу – 3-5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Сіль – 120 гр.
  • Горілка – 60 мл
  • Аспірин в таблетках – 2 шт.

Процес приготування:

1. Промиваємо свіжі огірки проточною водою. Відправляємо їх у великий таз. Заливаємо холодною водою. Тепер обдаємо зелень. Залишаємо її на паперовому рушнику до повного висихання.

2. Викладаємо в каструлю половину зелені. Очищаємо часник від лушпиння. Обидва зубчики нарізаємо шматочками і наступним шаром викладаємо на зелень. Потім викладаємо огірки, а поверх них – шар з решти зелені.

3. Наливаємо воду окрему ємність (каструлю). Ставимо її на плиту. Додаємо сіль в рідину і доводимо її до кипіння. Солоним окропом заливаємо інгредієнти в каструлі. Потім накриваємо кришкою і залишаємо на 3 дні. Коли зверху з’явиться піна, можемо приступати до наступного етапу.

4. Очищаємо банки і кришки з допомогою соди і ретельно промиваємо. Потім стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Наливаємо воду в каструлю і ставимо ємність на конфорку. Доводимо до кипіння. Обдаємо окропом огірки. Викладаємо їх у банки. Слідом відправляємо потовчені таблетки аспірину (по одній у кожну банку) і горілку.

5. Проціджуємо розсіл через дрібне сито і доводимо до кипіння на плиті. Заливаємо розсіл в банки. Накриваємо їх кришками і закручуємо. Перевертаємо ємності і ставимо в такому положенні на підлогу. Закутуємо банки і залишаємо на пару діб для охолодження.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт огірків на зиму з горілкою без оцту

Для закачування краще всього підійдуть не дуже великі плоди. Додавати оцет до огірків необов’язково навіть в маленьких кількостях: горілка не дозволить огіркам покритися пліснявою.

Час приготування: 3 год 15 хв.

Час приготування: 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг
  • Вода – 800 мл
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Горілка – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо огірки під струменем проточної води. Викладаємо їх у миску і заливаємо прохолодною водою. Замочуємо на 2 години, потім дістаємо їх і обрізаємо кінці з обох сторін. Залишаємо на час, щоб плоди обсохнули.

2. Якщо огірки маленькі, то їх ми будемо викладати в банку цілими. У зворотному випадку нарізаємо огірки на 2 або 4 частини вздовж плоду.

3. Спочатку промиваємо банки і кришки, а потім стерилізуємо їх будь-яким способом. Відокремлюємо необхідну кількість зубчиків часнику від цілої головки. Очищаємо їх від лушпиння. Можна нарізати часточками часник або залишити цілим.

4. Вимиваємо зелень і даємо їй обсохнути. Викладаємо її в чисті банки разом з часником і перцем. Слідом відправляємо огірки.

5. Залишилося приготувати маринад. Наливаємо воду в каструлю. Всипаємо в рідину цукор і сіль. Ставимо ємність на плиту. Через 4-5 хвилин вливаємо горілку і вимикаємо техніку. Заливаємо маринадом огірки в банках.

6. Накриваємо ємності кришками і закатуємо. Ставимо банки кришками вниз на підлогу і вкриваємо пледом або теплою ковдрою. Залишаємо на пару днів до повного охолодження. Потім зберігаємо в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Хрусткі мариновані огірки з горілкою і гірчицею на зиму

Кожна господиня має свій улюблений і перевірений рецепт маринування огірків. Якщо у ваших кулінарних нотатках ще немає способу закачування огірків з гірчицею і горілкою, він обов’язково має там з’явитися.

Час готування: 4 ч. 25 хв.

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Огірок – 2 кг
  • Гірчиця суха (порошок) – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Лист або корінь хрону – за смаком.
  • Горілка – 1 ст. л.
  • Цукор – 80 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Оцет 9% – 60-80 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку гарненько промиваємо огірки від бруду і піску. Потім складаємо їх у великий таз. Заливаємо холодною водою і залишаємо в спокої на кілька годин.

2. Тепер займемося стерилізацією тари. Банку і кришку перевіряємо на герметичність, потім очищаємо за допомогою соди і губки. Ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним та доступним способом.

3. Листя або коріння хрону разом з кропом промиваємо в прохолодній воді. Розкладаємо їх на паперовому рушнику. Поки хрін і кріп обсыхают, очищаємо часник і нарізаємо необхідну кількість зубчиків шматочками довільної форми.

4. Промиваємо огірки ще раз. Укладаємо на дно банки хрін, кріп і часник. Слідом відправляємо огірки. Вливаємо воду в каструлю і доводимо її до кипіння на плиті. Заливаємо окропом вміст банки і накриваємо ємність кришкою. Залишаємо на 20 хвилин. Через деякий час повторюємо процедуру за таким же алгоритмом ще раз.

5. Знову зливаємо розсіл в каструлю. Додаємо в нього сіль і цукор. Доводимо до кипіння.

6. Всипаємо в банку суху гірчицю, вливаємо оцет і горілку. Заливаємо всі продукти гарячим розсолом і накриваємо ємність кришкою. Закатуємо банку і перевертаємо кришкою вниз. Ставимо в будь-якому зручному місці. Даємо охолонути 1-2 дні.

Приємного апетиту!

Огірки з горілкою і лимонною кислотою у 3-літрових банках

Таку закатку оцінять всі ваші близькі та знайомі. Огірки виходять дуже смачними, ароматними і хрусткими. Їх можна подавати до столу як закуску і заправляти ними салати.

Час готування: 2 ч. 20 хв.

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Кількість порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Вода – 1,5 л.
  • Кріп – 1 шт.
  • Петрушка – 1 шт.
  • Суміш перців – 2 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Горілка – 50 мл

Процес приготування:

1. Ставимо на плиту каструлю з водою. Поки рідина закипає, промиваємо огірки. Потім ошпарюємо плоди крутим окропом і викладаємо в таз. Заливаємо холодною водою і залишаємо на 15 хвилин.

2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Зелень промиваємо водою і даємо просохнути.

3. Стерилізуємо тару для майбутніх закаток будь-яким зручним способом: спочатку перевіряємо на наявність дефектів, потім промиваємо з допомогою соди і поміщаємо в духовку або мікрохвильову піч.

4. У готові для закачування банки перешкодимо зелень, часник, суміш перців за смаком. Потім укладаємо в банки огірки. Наливаємо в каструлю воду і всипаємо в неї сіль і цукор. Доводимо суміш до кипіння. Відправляємо в рідину лимонну кислоту і заливаємо маринадом вміст банок.

5. Накриваємо банки кришками. Через 7 хвилин зливаємо розсіл назад в каструлю. Знову доводимо його до кипіння і знову заливаємо в банки. Повторюємо процедуру ще раз.

6. Додаємо горілку в банки з огірками. Закатуємо ємності і ставимо в будь-яке зручне місце на охолодження (банки перевернути догори дном).

Приємного апетиту!