Овочеве рагу – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Овочеве рагу смачне домашнє блюдо з овочів. Готувати його не складно, воно легке, поживне і корисне для здоров’я. У статті зібрано 10 відмінних рецептів овочевого рагу.

Класичний рецепт овочевого рагу з кабачками і картоплею

Овочеве рагу можна приготувати з будь-яких овочів, які є у вас під рукою. У цьому рецептом основу страви будуть складати картопля і кабачок. Таке рагу можна подати як гарнір або основної страви.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Часник 2 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Кабачок 3 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне овочеве рагу по класичному рецепту? Часник очистіть і перетріть в ступці разом з сіллю. Зелень дрібно порубаєте ножем і змішайте з часниковою масою.
  2. Овочі помийте і очистіть, наріжте їх невеликими кубиками.
  3. В казан влийте рослинне масло, спочатку обсмажте цибулю до м’якості.
  4. Далі додайте картоплю і моркву, продовжуйте смажити 10 хвилин. Після цього викладіть перець і помідори, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
  5. Зменшіть вогонь і додайте в казан кабачки, прикрийте його кришкою і тушкуйте 20 хвилин.
  6. Готове овочеве рагу зніміть з вогню, посоліть, приправте за смаком, додати часникову заправку, перемішайте, залиште на 5 хвилин.
  7. Потім можна подавати овочеве рагу на стіл разом зі свіжим хлібом.

Приємного апетиту!

Як приготувати овочеве рагу з капустою і картоплею в каструлі?

Овочеве рагу завжди виходить ситним, навіть незважаючи на відсутність у його складі м’яса. Його можна готувати в звичайні дні і навіть під час посту.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 370 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю вимийте, очистіть і наріжте кубиками. Перекладіть картоплю в каструлю і влийте воду.

2. Капусту помийте, наріжте тонкою соломкою і додайте до картоплі. Прикрийте каструлю кришкою, поставте на середній вогонь і тушкуйте 10 хвилин.

3. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте подрібнену цибулю і моркву до м’якості. Потім додайте в зажарку томатну пасту, перемішайте і продовжуйте тушкувати ще 3-4 хвилини.

4. Перекладіть зажарку в каструлю, перемішайте і продовжуйте гасити овочеве рагу на повільному вогні до готовності картоплі.

5. В кінці блюдо посоліть, приправте і дайте настоятися од кришкою 5-7 хвилин. Овочеве рагу з картоплею і капустою готовий, можна подавати його до столу.

Приємного апетиту!

Класичне овочеве рагу з м’ясом і картоплею в духовці

Овочеве рагу з м’ясом – страва три в одному: ніжне м’ясо, смачний гарнір з овочів густий соус. Представляємо вам найсмачніший рецепт цієї страви, приготованої в духовці.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

1. Курячу грудку обмийте і наріжте невеликими шматочками.

2. Обсмажте куряче м’ясо на сковороді до рум’яного кольору і перекладіть у форму для запікання.

3. Картоплю почистіть, помийте і наріжте брусками.

4. Болгарський перець наріжте соломкою, моркву – кружечками.

5. Ріпчасту цибулю і кабачки наріжте кубиками.

6. Овочі перекладіть в миску, додайте зелень сіль і спеції, перемішайте. Суміш овочів викладіть у форму поверх м’яса.

7. Додайте перець горошком, лавровий лист і влийте воду.

8. Помідори наріжте скибочками і викладіть їх рівномірним шаром. Закрийте форму кришкою і поставте в духовку, розігріту до 160-180 градусів, на 60 хвилин.

9. Овочеве рагу з м’ясом готове, подавайте його на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Смачне рагу з баклажанами і кабачками на сковороді

Овочеве рагу – страва насамперед дієтичне, цілком підходить для вегетаріанського меню і тим, хто дотримується посту. Овочі тушкують на невеликому вогні, тому виходять смачними і не жирними.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Баклажани – 250 гр.
  • Кабачки – 350 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Морква – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Помідори – 50 гр.
  • Перець болгарський – 40 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю, цибулю і моркву наріжте великими кубиками.

2. На сковороду влийте рослинне масло, обсмажте картоплю до золотистої скоринки. Потім додайте цибулю і моркву, продовжуйте смажити 5 хвилин.

3. Баклажани і кабачки також наріжте кубиками. Додайте їх на сковороду, перемішайте.

4. Далі наріжте кубиками помідори і болгарський перець, викладіть овочі на сковороду, посоліть, приправте і тушкуйте 10 хвилин.

5. Після цього додайте подрібнену зелень, дві столові ложки води, накрийте сковороду кришкою і залиште рагу на 5 хвилин. Смачне овочеве рагу готово.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування рагу з овочів з куркою

Смачне збалансоване блюдо для ситного обіду або легкого вечері. Овочеве рагу з куркою готується дуже просто і зручно тим, що овочі і м’ясо тушкують в одній ємності.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • куряче Філе – 600 гр.
  • Баклажани – 300 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Перець болгарський – 400 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками. Обсмажте м’ясо до золотистого кольору на рослинній олії.

2. Картоплю наріжте кубиками, обсмажте окремо на рослинному маслі.

3. Баклажани промийте, наріжте кубиками і також трохи обсмажте.

4. Викладіть В каструлю м’ясо, баклажани і картоплю.

5. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте соломкою, додайте його в каструлю.

6. Ріпчасту цибулю і моркву дрібно наріжте, пасеруйте на олії кілька хвилин. Потім перекладіть зажарку в каструлю.

7. Додайте сіль і спеції, влийте в каструлю гарячу воду, приблизно 400-500 мл. Доведіть овочеве рагу до кипіння, потім варіть на повільному вогні 15-20 хвилин.

8. Після цього додайте нарізані помідори і тушкуйте ще 10 хвилин. Потім можна розкладати овочеве рагу з куркою по тарілках і подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування овочевого рагу в мультиварці

Овочеве рагу, приготоване в мультиварці, відрізняється від класичного тим, що овочі зберігають свою форму і майже не розварюються. Також страву зберігає в собі основну частину вітамінів і мікроелементів.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Капуста цвітна – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Брокколі – 100 гр.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Печериці – 150 гр.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Картоплю і моркву наріжте кубиками, викладіть його в чашу мультиварки.

2. Цвітну капусту і брокколі розберіть на суцвіття, цибулю дрібно наріжте.

3. Кабачок і цукіні наріжте кубиками, додайте овочі в чашу.

4. Болгарський перець наріжте соломкою, помідори – часточками, відправте ці овочі в чашу.

5. Печериці наріжте скибочками, додайте їх до овочів. Додайте в чашу оливкова олія, сіль і мелений перець. Виберіть у меню мультиварки режим «Гасіння» на 40 хвилин.

6. Після звукового сигналу про закінчення програми, овочеве рагу можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Як просто і смачно приготувати овочеве рагу з грибами?

Овочеве рагу з грибами можна віднести до вегетаріанським стравам. Воно виходить смачним і поживним, відмінно підходить для того, щоб протягом трудового дня відновити сили і енергію.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Печериці – 400 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Кабачок – 200 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кінза – 20 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Маринад – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю наріжте невеликими кубиками. У каструлю влийте рослинне масло і обсмажте цибулю до м’якості.

2. Печериці наріжте скибочками і додати до цибулі, перемішайте і смажте 3-4 хвилини.

3. Моркву наріжте дрібними кубиками, додайте в каструлю, смажте овочі 3 хвилини.

4. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою. Викладіть її в каструлю, перемішайте і готуйте ще 3-4 хвилини.

5. Кабачок наріжте кубиками, додайте його в рагу, перемішайте. Додайте сіль і спеції. Влийте пару столових ложок маринаду від солоних огірків або помідорів.

6. Прикрийте каструлю кришкою і тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин. В кінці додайте рубану кинзу і подрібнений часник, перемішайте і знімайте каструлю з вогню. Овочеве рагу подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Рагу з кабачками, баклажанами, перцем і помідорами

В овочеве рагу можна додати будь-які овочі за своїм смаком. Ми пропонуємо приготувати рагу з довгим складом інгредієнтів, воно безсумнівно сподобається своїм цікавим смаком і яскравим виглядом.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Паприка солодка – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі та зелень промийте і просушіть. Кабачки і баклажани наріжте кубиками.

2. Цибулю наріжте півкільцями, перець – соломкою, моркву – дрібними кубиками.

3. Сковороду з товстим дном прогрійте на вогні, влийте рослинне масло, моркву і пасеруйте цибулю з солодкою паприкою кілька хвилин.

4. Потім додайте баклажани, обсмажте до золотистої скоринки. Слідом викладіть солодкий перець.

5. Далі викладіть кабачки, перемішайте і смажте 3-4 хвилини.

6. Помідори розріжте навпіл, натріть їх на тертці прямо в сковороду. Часник пропустіть через прес і додати в рагу.

7. Додайте сіль і спеції, перемішайте і тушкуйте рагу під кришкою на повільному вогні 10-15 хвилин. Рагу виходить досить густим, посипте його січеною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ситне і дуже смачне овочеве рагу з фаршем

Овочеве рагу з фаршем родом з Радянського союзу, його можна було купити в кожній державній їдальні. Воно було дуже ситним і калорійним. З тих пір пройшло багато часу, але і сьогодні таке блюдо часто готують вдома.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • пісне Масло – 2 ст. л.
  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.

Процес приготування:

1. На розігріту сковороду влийте олію і викладіть фарш. Обсмажте до рум’яної скоринки.

2. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – полукружками. Додайте овочі до фаршу і смажте ще 5 хвилин.

3. Картопля наріжте скибочками, викладіть його на сковороду і смажте під кришкою 5-7 хвилин.

4. Кабачки, баклажани і болгарський перець наріжте кубиками, викладіть овочі на сковороду і тушкуйте рагу ще 15 хвилин. Далі додайте томатну пасту, подрібнений часник, сіль і спеції, перемішайте і тушкуйте 5-7 хвилин.

5. Після цього накрийте сковороду кришкою і дайте настоятися під кришкою 10 хвилин. Овочеве рагу з фаршем розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Овочеве рагу зі стручковою квасолею без м’яса

Овочеве рагу – сезонне страва, яку краще всього готувати зі свіжих овочів, тільки що зірвані з грядки, це можуть бути кабачки, помідори, болгарський перець і баклажани. Любите стручкової квасолі можуть додати і її, це збільшить ситність страви.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Кабачки – 1-2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Квасоля стручкова – 300-400 гр.
  • Помідори – 3 шт.

Процес приготування:

1. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте кубиками. Обсмажте перець на рослинному маслі протягом 2-3 хвилин.

2. Кабачки наріжте кубиками.

3. У каструлі розігрійте рослинне масло, обсмажте на ньому зубчики часнику, потім приберіть їх. Після цього на часниковому маслі обсмажте кабачки, додайте спеції за смаком.

4. Далі додайте нарізані кубиками помідори, обсмажений болгарський перець, стручкову квасолю, влийте склянку води і тушкуйте овочеве рагу 10 хвилин.

5. Подавати овочеве рагу можна з м’ясними стравами або вареними кашами.

Приємного апетиту!