Овочеве рагу з баклажанами і кабачками — це прекрасне блюдо, повне вітамінів, яке стане прекрасним вечерею або обідом. Пропонуємо вам варіант приготування в духовці на сковороді, в мультиварці, з картоплею, з м’ясом, з помідорами і перцем, з грибами і з капустою.
Овочеве рагу з баклажанами і кабачками в духовці
Для приготування знадобиться баклажан, кабачок, морква, болгарський перець, помідор, цибулю і часник. Всі овочі нарізаються і відправляються в форму для запікання. До них додається оливкова олія з середземноморськими травами. Все перемішується і запікається в духовці.
Інгредієнти на
9 порц.
- Баклажан 1 шт.
- Кабачок 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Олія оливкова 40 мл
- Сіль за смаком
- Прованські трави за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати овочеве рагу з баклажанами і кабачками? Моєму кабачок і нарізаємо дрібним кубиком. Якщо він молодий, то чистити і видаляти насіння не треба.
- Морква ретельно миємо, чистимо і також нарізаємо кубиком.
- Баклажани нарізаємо кубиком і посипаємо сіллю. Даємо постояти близько 15 хвилин, щоб він виділив сік. Промиваємо під холодною водою й обсушуємо паперовим рушником.
- Перекладаємо нарізані овочі в форму для запікання, додаємо 3 столові ложки оливкової олії і трохи солі.
- Розігріваємо духовку до 180оС і запікаємо овочі протягом 30 хвилин. У процесі приготування кілька разів все перемішуємо ложкою.
- В цей час чистимо й нарізаємо тонкими чверть-кільцями ріпчасту цибулю.
- З болгарського перцю виймаємо насіння і нарізаємо дрібними квадратами.
- Помідори також нарізаємо кубиком. При бажанні можна обшпарити їх окропом і зняти шкірку.
- Часник чистимо, придавлюємо широкою частиною ножа і дуже дрібно нарізаємо.
- Дістаємо форму з духовки. Зверху викладаємо помідори, перець, цибулю і часник. Додаємо сіль і середземноморські трави. Виливаємо ще 3 столові ложки оливкової олії і перемішуємо.
- Відправляємо форму з рагу назад в духовку на 40 хвилин. Іноді перемішуємо овочі ложкою. Перекладаємо готове блюдо в тарілки і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!
Як приготувати рагу з баклажанами і кабачками на сковороді?
Кабачки, баклажани, морква, ріпчаста цибуля, болгарський перець і часник обсмажуються на сковороді. До них додається натертий помідор, солодка паприка, сіль і чорний перець. Готову страву прикрашають зеленню.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Баклажани – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець солодкий болгарський – 2 шт.
- Помідори – 3-4 шт.
- Часник – 1-2 зубчики.
- Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Зелень свіжа – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Всі овочі і зелень ретельно промиваємо під водою і обсушуємо з допомогою паперових рушників. Кабачки нарізаємо на невеликі кубики.
2. Таким же чином нарізаємо баклажани, посипаємо їх сіллю, перекладаємо в окрему ємність і встановлюємо зверху вантаж. Залишаємо їх на півгодини, промиваємо під холодною водою і сушимо на паперовому рушнику.
3. Моркву чистимо й нарізаємо дрібним кубиком. Видаляємо насіння у болгарського перцю і розрізаємо уздовж тонкими смужками. Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями.
4. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо спочатку цибулю з морквою. Готуємо кілька хвилин, після чого додаємо мелену солодку паприку. Смажимо близько хвилини, періодично помішуючи.
5. Відправляємо в сковороду баклажани і обсмажуємо, поки на них не з’явиться золотава скоринка. Додаємо болгарський перець і перемішуємо.
6. Закидаємо нарізані кабачки і готуємо ще 3-4 хвилини.
7. Помідори розрізаємо навпіл і натираємо на крупній тертці. В отриману кашку додаємо пропущений через прес часник і перемішуємо.
8. Вливаємо натерті томати до овочів і перемішуємо. Додаємо за смаком спеції і лавровий лист. Накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні приблизно 10 хвилин. Потім знімаємо кришку і доводимо рагу до повної готовності.
9. Готову страву перекладаємо в тарілку і посипаємо свіжою зеленню. Подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!
Смачне овочеве рагу з баклажанами і кабачками в мультиварці
В чашу мультиварки спочатку гаситься нарізані моркву і болгарський перець. Потім до них додається баклажан з кабачком і стручкова квасоля з кольоровою капустою. Все заливається томатами у власному соку і додаються спеції.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 5 хв
Порції – 6.
Склад:
- Капуста цвітна – 100 гр.
- Томати у власному соку – 400 гр.
- Перець болгарський – 250 гр.
- Кабачок – 300 гр.
- Квасоля стручкова – 150 гр.
- Баклажан – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Чебрець сушений – за смаком.
- Мускатний горіх – 1 щіпка.
- Імбир сушений – 1 щіпка.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Всі овочі добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Баклажан з кабачком нарізаємо невеликим кубиком. Якщо баклажани гірчать, то замочуємо їх у солоній воді на 30 хвилин, а потім промиваємо під холодною водою.
2. Болгарський перець нарізаємо квадратиками. Моркву чистимо й ріжемо на тонкі кружечки.
3. У цьому рецепті використовується заморожена квасоля з капустою. Тому дістаємо овочі з морозильної камери і даємо їм трохи відтанути.
4. У чашу мультиварки додаємо 2 столові ложки оливкової олії і включаємо програму «гасіння». У розігріте масло додаємо нарізаний болгарський перець і моркву.
5. Через 5 хвилин додаємо кабачки з баклажаном і тушкуємо ще 5 хвилин.
6. Останніми відправляємо в каструлю розморожену стручкову квасолю і цвітну капусту. Все добре перемішуємо.
7. Виливаємо до овочів томати у власному соку, солимо і перчимо до смаку, додаємо чебрець, мускатний горіх, імбир, прованські трави і перемішуємо. Тушкуємо ще 10 хвилин і вимикаємо мультиварку.
8. Готове рагу перекладаємо в тарілки, при бажанні посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт рагу з баклажанами, кабачками і картоплею
Картопля відварюється, потім до неї додається обсмажена морква, цибуля, кабачки і баклажани. Потім до овочів відправляється кукурудза, помідор, болгарський перець, гострий перець, часник і зелень.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Баклажани – 2 шт.
- Кабачки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Перець червоний болгарський – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець червоний гострий – 0.5 шт.
- Кукурудза молода качани – 1 шт.
- Петрушка свіжа – 0.5 пучка.
- Вода – 700 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Картоплю чистимо, миємо й обсушуємо з допомогою паперового рушника. Нарізаємо його на середні шматочки.
2. У глибоку каструлю, заливаємо воду, доводимо до кипіння і додаємо в неї нарізану картоплю. Знову даємо закипіти, додаємо сіль і варимо на невеликому вогні до напівготовності.
3. Цибулю з морквою чистимо і дрібно нарізаємо.
4. Кабачки також миємо й нарізаємо такими ж шматочками, як і картоплю. При необхідності видаляємо насіння і чистимо.
5. Баклажани миємо, сушимо і нарізаємо середніми шматочками.
6. На сковороді розігріваємо 2.5 столових ложок рослинного масла й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю з морквою, поки вони не придбають золотистий колір.
7. Відправляємо обсмажені овочі в каструлю з картоплею і перемішуємо.
8. Тепер смажимо на сковороді кабачки протягом декількох хвилин.
9. Також відправляємо їх у каструлю.
10. Наливаємо в сковороду інше масло й обсмажуємо на ньому порізані баклажани до утворення рум’яної скоринки.
11. Перекладаємо їх у каструлю до інших овочів і перемішуємо.
12. З кукурудзи знімаємо зерна та викладаємо їх в каструлю. Перемішуємо і продовжуємо варити ще 10-12 хвилин.
13. Помідори миємо й нарізаємо середніми шматочками.
14. З болгарського перцю видаляємо насіння і дрібно нарізаємо. Гострий перець нарізаємо тонкими кільцями. Часник чистимо і дрібно рубаємо.
15. Відправляємо нарізані овочі в каструлю і добре перемішуємо.
16. Петрушку моєму під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, дрібно нарізаємо і додаємо до овочів. Додаємо сіль з перцем за смаком і перемішуємо. Готуємо на невеликому вогні приблизно 5-7 хвилин. Потім вимикаємо вогонь і даємо настоятися під кришкою близько 10 хвилин.
17. Готове рагу перекладаємо в тарілку і подаємо до столу зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!
Ароматне овочеве рагу з м’ясом, баклажанами і кабачками
Свинина обсмажується на сковороді з цибулею. Потім до них відправляється томатна паста, картопля, морква, болгарський перець, кабачок і часник. В кінці додаються спеції і вода.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Баклажани – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Кабачок – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 3 зубчики.
- Зелень свіжа – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і нарізаємо середнім кубиком. Також чистимо цибулю й ріжемо його на тонкі півкільця. Моркву нарізаємо невеликими кубиками.
2. Кабачок нарізаємо кубиками середнього розміру. Якщо у нього товста шкірка, то зрізаємо її.
3. Баклажани нарізаємо такими ж шматочками, як і кабачок.
4. Картоплю ретельно миємо, чистимо і ріжемо середнім кубиком.
5. Беремо болгарський перець і видаляємо з нього насіння. Потім нарізаємо його кубиками.
6. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо туди нарізану свинину. Смажимо на великому вогні, іноді помішуючи, поки не з’явиться рум’яна кірочка. Далі додаємо цибулю, перемішуємо і смажимо, поки він не стане м’яким.
7. Відправляємо до м’яса томатну пасту і всі овочі, крім картоплі. Все добре перемішуємо і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин. Солимо й додаємо спеції. Ще раз перемішуємо і закидаємо в сковороду картоплю. Заливаємо водою, накриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності картоплі. Тепер пропускаємо через прес часник і відправляємо до рагу. Через хвилину додаємо дрібно нарізану зелень, перемішуємо і знімаємо з вогню.
8. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!
Як приготувати рагу з баклажанами, кабачками, помідорами і перцем?
Спочатку цибулю, кабачки і баклажани запікаються в духовці разом зеленню, часником і олією. В цей час в каструлі тушкуються помідори з болгарським перцем і часником. Потім овочі з духовки перекладаються в каструлю і готуються ще 7-10 хвилин.
Час приготування: 1 год 10 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кабачки – 6 шт.
- Помідори – 5-7 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Баклажани – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло оливкове – 6 ст. л.
- Часник – 3-4 зубчики.
- Кінза – 1 пучок.
- Паприка солодка мелена – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачки добре миємо й розрізаємо на шматочки близько 2 см в товщину.
2. На помідорах робимо надріз хрест-навхрест і ошпарюємо окропом. Даємо так постояти приблизно 2 хвилини, а потім опускаємо в крижану воду і знімаємо шкірку. Для цього рецепта краще всього використовувати м’ясисті помідори.
3. Помідори розрізаємо на 4 частини і прибираємо з них насіння з соком.
4. Кожен шматочок розрізаємо на ще кілька. З болгарського перцю дістаємо насіння і нарізаємо такими ж шматочками, як і помідори.
5. Баклажани миємо й нарізаємо таким же чином, як і кабачки.
6. Цибулю чистимо і ріжемо його на півкільця 2 см в товщину.
7. Зелень кінзи промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо.
8. Чистимо часник і також дрібно нарізаємо його.
9. Відправляємо нарізану цибулю з баклажанами і кабачками в окрему ємність. Додаємо до них близько половини зелені з часником, солимо і перчимо за смаком. Додаємо 4 столові ложки оливкової олії і ретельно все перемішуємо.
10. Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього овочі. Розігріваємо духовку до 200оС і запікаємо в неї баклажани з кабачками і цибулею протягом 15-20 хвилин. У процесі приготування один раз все перемішуємо лопаткою, щоб вони рівномірно пропеклися.
11. В цей час перекладаємо в каструлю нарізаний помідор, перець і решту зелені з часником. Додаємо сіль по смаку, перемішуємо і доводимо до кипіння на середньому вогні. Тушкуємо приблизно 5 хвилин до м’якості овочів.
12. Перекладаємо овочі з духовки в каструлю, зменшуємо вогонь, додаємо паприку, сіль і перець за смаком. Вливаємо ще трохи оливкової олії і перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 7-10 хвилин. Додаємо зелень, ще раз перемішуємо і вимикаємо вогонь.
13. Готову страву перекладаємо в тарілку і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування рагу з баклажанами, кабачками і грибами
Дуже смачний рецепт овочевого рагу з кабачками і баклажанами. Картопля відварюється, до нього додається обсмажена морква з цибулею. Потім в каструлю відправляються кабачки з баклажанами. Печериці обсмажуються і додаються до інших овочів разом з болгарським перцем, петрушкою і кропом.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Вода – 800 мл
- Картопля – 8 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Перець болгарський червоний – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка свіжа – 0.5 пучка.
- Кріп свіжий – 0.5 пучка.
- Печериці – 200 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Моркву з цибулею миємо, чистимо й нарізаємо великими кубиками.
2. На сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі до м’якого стану.
3. Картоплю чистимо, миємо й крупно нарізаємо. У каструлі доводимо до кипіння воду, закидаємо туди нарізану картоплю і варимо до напівготовності.
4. Кабачок з баклажаном миємо й обсушуємо на паперовому рушнику. Крупно нарізаємо. Кабачок попередньо чистимо і вирізаємо насіння.
5. Відправляємо обсмажені цибулю з морквою в каструлю з картоплею.
6. Далі закидаємо нарізані кабачок з баклажаном, перемішуємо і готуємо на маленькому вогні, поки овочі не стануть м’якими.
7. Печериці ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і нарізаємо тонкими пластинками.
8. На сковороді розігріваємо решту олії і обсмажуємо на ньому гриби до появи рум’яної скоринки.
9. З болгарського перцю видаляємо насіння з перегородками і крупно нарізаємо. Часник чистимо і дрібно рубаємо.
10. Промиваємо під холодною водою петрушку з кропом, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
11. Відправляємо в каструлю смажені печериці, болгарський перець, зелень і часник. Додаємо сіль з перцем по смаку, перемішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню.
12. Готове рагу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу зі свіжими овочами і чорним хлібом. Приємного апетиту!
Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і капустою без м’яса
На сковороді обсмажується цибуля, морква, баклажани, кабачки, капуста і помідори. Потім до них додається томатна паста, спеції і все гаситься під кришкою до повної готовності.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Баклажан – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Капуста – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Помідори – 2 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Перець чорний горошком – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Всі овочі ретельно миємо. Баклажан з кабачком нарізаємо великим кубиком. Цибулю чистимо і ріжемо тонкими півкільцями. Часник дрібно рубаємо ножем. Моркву нарізаємо напівкружечками.
2. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору.
3. Далі відправляємо в сковороду моркву.
4. Додаємо баклажани, перемішуємо і смажимо, поки овочів не з’явиться рум’яна кірочка.
5. Капусту дрібно шаткуємо і відправляємо до інших овочів разом з кабачком.
6. Помідори миємо, нарізаємо шматочками і закладаємо в сковороду.
7. Тепер додаємо столову ложку томатної пасти, чорний перець горошком і ретельно перемішуємо.
8. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на маленькому вогні до повного приготування овочів. За 5 хвилин до готовності додаємо сіль з перцем за смаком і ще раз перемішуємо.
9. Готову страву перекладаємо в тарілки прикрашаємо зеленню і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!