Овочі, запечені в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Запечені овочі в духовці – один з найпоширеніших гарнірів для різних м’ясних і рибних страв. Склад такої страви може бути дуже різноманітний залежно сезону і ваших уподобань. У статті зібрано 10 смачних рецептів запечених овочів в духовці.

Овочі, запечені у фользі в духовці

Запікання овочів в духовці у фользі дозволить приготувати їх не пересушуючи. Овочі виходять ароматними, соковитими і дуже смачними.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 1 шт.
  • Кабачок ½ шт.
  • Помідор 5 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Печериці свіжі 5 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Петрушка 2 гілки

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати овочі, запечені в духовці? Баклажан і кабачок наріжте великими кубиками.
  2. Шампіньйони і помідори наріжте четвертинками.
  3. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, наріжте його кубиками. Часник дуже дрібно наріжте або пропустіть через прес.
  4. Перекладіть овочі в миску, додайте рослинне масло, посоліть і приправте їх, перемішайте.
  5. Форму для запікання застелити фольгою, викладіть овочі.
  6. Накрийте овочі фольгою зверху і закріпіть її краю. Запікайте овочі в духовці при 210 градусах близько години. Потім зніміть верхній аркуш фольги і готуйте овочі ще 20 хвилин.
  7. Подавати запечені овочі на стіл можна у вигляді гарніру або самостійного блюда.

Приємного апетиту!

Соковиті овочі в рукаві для запікання

Ароматні овочі, запечені у власному соку, особливо актуальні в літній період. Спеціальне пристосування, рукав, дозволяє максимально зберегти смак і соковитість вибраних вами овочів.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Селера – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Брокколі – 100 гр.
  • Капуста брюссельська – 100 гр.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Сіль – 10 гр.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Петрушка – 10 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Картоплю очистіть, наріжте кубиками.

2. Моркву очистіть і наріжте кружечками.

3. Кабачок помийте і наріжте кубиками.

4. Стебло селери дрібно наріжте.

5. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте кубиками.

6. Брюссельську капусту розрізати навпіл.

7. Брокколі розберіть на суцвіття.

8. Помідори наріжте невеликими шматочками.

9. Часник дуже дрібно наріжте або пропустіть через прес. Цибулю наріжте тонкими кружечками.

10. Змішайте овочі, додайте рубану петрушку.

11. Викладіть овочі в рукав для запікання, додайте сіль і спеції, закріпіть краю рукава і злегка потрясіть його вміст. Для зручності пакет помістіть у форму.

12. Запікайте овочі в духовці при 180-200 градусах 45-50 хвилин. Готові овочі подавайте з м’ясом або рибою.

Приємного апетиту!

Дуже смачні овочі гриль в духовці

Смачні з легким ароматом диму овочі на грилі – це чудове блюдо для пікніка та сімейних посиденьок на природі. Однак і вдома можна запекти овочі на грилі. Як це зробити, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Перець болгарський – 0,5-1 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкова – 30 мл

Процес приготування:

1. Овочі вимити. Печериці наріжте пластинками.

2. М’якоть болгарського перцю наріжте смужками.

3. Кабачок і баклажан наріжте тонкими часточками.

4. На деко покладіть ґрати для запікання, на ній вільно розкладіть нарізані овочі. Посоліть, приправте і збризніть овочі оливковою олією.

5. Запікайте овочі в духовці при 180 градусах 30 хвилин.

6. Коли овочі добре підрум’яняться, перекладіть їх на блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Овочі, запечені в духовці великими шматками

Готувати овочі дуже просто. Для цього рецепта вам необхідно помити овочі, нарізати їх великими шматками, приправити і відправити в духовку. Такий гарнір припаде до смаку всім гостям.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 гр.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Моркву – 90 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Сіль – 10 гр.

Процес приготування:

1. М’якоть гарбуза наріжте великими кубиками.

2. Моркву наріжте полукружками.

3. Ріпчасту цибулю розріжте на чотири частини.

4. Картопля також наріжте великими кубиками.

5. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї овочі, посоліть і приправте їх.

6. Запікайте овочі в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Готові овочі подавайте як гарнір до м’ясних страв.

Приємного апетиту!

Овочі запечені в духовці на деку з сиром

З овочів і сиру можна приготувати легкий, але ситний вечеря. Крім того, запечені в духовці овочі зберігають свої корисні властивості і всю соковитість. Розплавлена сирна шапочка зробить блюдо ще більш апетитним на вигляд.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Брокколі – 400 гр.
  • Горошок зелений – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Деко застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом. Картоплю і моркву очистіть, наріжте великими шматками і викладіть на фольгу.

2. Далі покладіть брокколі і зелений горошок.

3. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і додати до інших овочів. Посоліть і приправити овочі.

4. У мисці збийте яйця і сметану до однорідної консистенції, додайте трохи солі і спецій. Отриманою сумішшю залийте овочі, накрийте форму фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину.

5. Сир натріть на тертці. Дістаньте деко з духовки і посипте овочі сиром, готуйте страву ще 10 хвилин.

6. Коли сир розплавиться і підрум’яниться, дістаньте страву з духовки, розділіть на порції і подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!

Рагу з овочів у духовці в горщику

Для овочевого рагу підійдуть практично будь-які овочі, які знайдуться у вашому холодильнику. Запечені овочі у горщиках порціями особливо припадуть до смаку вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Маш – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування овочевого рагу.

2. Маш бажано замочити на ніч.

3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Цукіні, морква, болгарський перець наріжте кубиками.

4. У каструлі з товстим дном на оливковій олії обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім викладіть інші овочі і продовжуйте смажити 10 хвилин.

5. По горщикам розкладіть маш, далі викладіть обсмажені овочі, приправте вміст горщиків.

6. У кожен горщик влийте стільки води, щоб вона покривала овочі. Поставте горщики у розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 1 годину. Потім вимкніть духовку і дайте овочам дійти ще 20 хвилин.

7. Зелень порубаєте ножем, посипте нею блюдо і подавайте на стіл рагу прямо в горщиках.

Приємного апетиту!

Як приготувати овочі, запечені з куркою в духовці?

Овочі, запечені в духовці з куркою, – повноцінний обід або вечерю для всієї родини. Його можна вважати дієтичним, але при цьому вона дуже ситна та поживна. Овочі можна підібрати будь-які за своїм смаком.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Бекон – 200 гр.
  • Цукіні – 500 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Капуста цвітна – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе обмийте і наріжте невеликими шматочками.

2. Бекон наріжте соломкою.

3. Цукіні помийте і наріжте кубиками.

4. Помідори помийте. Невеликі овочі наріжте четвертинками, великі – наріжте кубиками.

5. Гриби наріжте скибочками.

6. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.

7. У форму викладіть подрібнені овочі, куряче філе і бекон, перемішайте інгредієнти.

8. Заготівлю посоліть і приправте. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин. Під час запікання пару раз перемішайте овочі.

9. Подавайте запечені овочі з куркою в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти овочі з картоплею в духовці?

Овочі, запечені в духовці з картоплею – блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня. Таке блюдо може бути подано на стіл як самостійне пісне страву або як гарнір до будь-якої м’ясної страви.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6-8.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Баклажани – 3 шт.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Помідори – 5-6 шт.
  • спаржева Квасоля – 200 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Масло оливкове – 70 мл
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і очистіть. Картопля, баклажани і моркву наріжте кружечками. Болгарський перець наріжте великими кубиками.

2. Овочі посоліть, приправте, збризніть рослинним маслом і перемішайте.

3. Спочатку на деко викладіть картоплю, баклажани та моркву. Помістіть деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Після цього додайте нарізані помідори, болгарський перець, подрібнений часник і спаржеву квасолю.

4. Випікайте страву ще 15 хвилин.

5. За цей час овочі покриються апетитною рум’яною скоринкою. Розкладіть страву по тарілках і подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!

Смачний рататуй з овочів в духовці

Рататуй – знамените французьке блюдо з простих і доступних усім продуктів. Овочі досить крупно нарізати і запікається в духовці, за рахунок чого зберігають свої корисні властивості і залишаються соковитими.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Пармезан – 30 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Баклажани – 1 шт.

Процес приготування:

1. Форму для запікання змастіть оливковою олією, посипте сіллю і меленим перцем.

2. Кабачок і баклажан помийте і наріжте кружечками.

3. Помідори також помийте і наріжте кружечками.

4. Викладіть овочі в форму по колу, чергуючи їх між собою.

5. Часник пропустіть через прес, розкладіть його на поверхні овочів. Заготівлю посоліть, приправте, збризніть оливковим маслом і посипте сиром. Форму прикрийте фольгою.

6. Помістіть форму з овочами в духовку, розігріту до 200 градусів на 30-40 хвилин. За 5 хвилин до готовності зніміть фольгу, щоб овочі трохи підрум’янилися. Готовий рататуй посипте подрібненою петрушкою і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Соковиті овочі, запечені зі сметаною

Овочеві страви в духовці готувати дуже просто. Найкраще взяти соковиті овочі: помідори, баклажани, кабачки, болгарський перець або інші по своєму смаку. Розкладіть овочі на деко, заправте сметаною і спеціями і запікайте в духовці.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і очистіть.

2. Картопля наріжте тонкими кружечками. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть картоплю, посоліть і приправте його за смаком.

3. Кабачок наріжте скибочками і викладіть поверх картоплі, також посоліть і приправте.

4. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і покладіть поверх кабачка.

5. Далі покладіть шар з помідорів, залийте заготівлю сметаною і посипте тертим сиром.

6. Закрийте форму кришкою і запікайте овочі в духовці при 200 градусах 40-60 хвилин.

7. Овочі, запечені у сметані, – ідеальне блюдо для сімейного вечері.

Приємного апетиту!