Овочі, запечені в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Рагу з овочів у духовці в горщику

Для овочевого рагу підійдуть практично будь-які овочі, які знайдуться у вашому холодильнику. Запечені овочі у горщиках порціями особливо припадуть до смаку вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Маш – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування овочевого рагу.

2. Маш бажано замочити на ніч.

3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Цукіні, морква, болгарський перець наріжте кубиками.

4. У каструлі з товстим дном на оливковій олії обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім викладіть інші овочі і продовжуйте смажити 10 хвилин.

5. По горщикам розкладіть маш, далі викладіть обсмажені овочі, приправте вміст горщиків.

6. У кожен горщик влийте стільки води, щоб вона покривала овочі. Поставте горщики у розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 1 годину. Потім вимкніть духовку і дайте овочам дійти ще 20 хвилин.

7. Зелень порубаєте ножем, посипте нею блюдо і подавайте на стіл рагу прямо в горщиках.

Приємного апетиту!