Рагу з овочів у духовці в горщику
Для овочевого рагу підійдуть практично будь-які овочі, які знайдуться у вашому холодильнику. Запечені овочі у горщиках порціями особливо припадуть до смаку вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Маш – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цукіні – 1 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування овочевого рагу.
2. Маш бажано замочити на ніч.
3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Цукіні, морква, болгарський перець наріжте кубиками.
4. У каструлі з товстим дном на оливковій олії обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім викладіть інші овочі і продовжуйте смажити 10 хвилин.
5. По горщикам розкладіть маш, далі викладіть обсмажені овочі, приправте вміст горщиків.
6. У кожен горщик влийте стільки води, щоб вона покривала овочі. Поставте горщики у розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 1 годину. Потім вимкніть духовку і дайте овочам дійти ще 20 хвилин.
7. Зелень порубаєте ножем, посипте нею блюдо і подавайте на стіл рагу прямо в горщиках.
Приємного апетиту!