Паста болоньєзе – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Паста болоньєзе є традиційним італійським блюдом. Класичний рецепт приготування пасти заснований на таких інгредієнти, як яловичина, цибуля, морква, селера, червоне сухе вино і вершки. Є безліч інших рецептів з заміною продуктів, таких смачних, як класичний.

Класичний рецепт пасти болоньєзе з фаршем в домашніх умовах

Вам точно сподобається поєднання італійських трав, базиліка і м’яса в томатному пюре. Паста ідеально поєднується з будь-яким видом макаронів, у тому числі з лазаньєю. Страву можна подавати як окремої закуски.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Фарш м’ясний 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідори 4 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Базилік свіжий 5 шт.
  • Вершки 2 ст. л.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Приправа 1 ст. л.
  • Спагетті 400 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пасту болоньєзе за класичним рецептом? Беремо цибулю і позбавляє його від лушпиння. Кладемо обробну дошку на стільницю. Зверху кладемо цибулю та нарізаємо його гострим ножем.
  2. Наливаємо оливкову олію в сковороду і розподіляємо його по дну ємності. Ставимо на плиту і вмикаємо техніку. Підігріваємо сковороду з маслом пару хвилин. Висипаємо нарізану цибулю і обсмажуємо.
  3. Викладаємо фарш до цибулі. Продовжуємо обсмажувати м’ясо з цибулею, розбиваючи лопаткою грудочки.
  4. Томати промиваємо і звільняємо від шкірки. Щоб шкірку легше було знімати, можна обдати томати окропом. Подрібнюємо їх у м’ясорубці або в блендері.
  5. Коли м’ясо буде майже готове, виливаємо томатне пюре в сковороду. Чекаємо, поки соус забулькає.
  6. Коли пюре закипить, заливаємо соус вершками. Додаємо перець і трави. Знімаємо з лушпиння часнику. Нарізаємо його як можна дрібніше. Висипаємо в сковороду. Готуємо соус ще 15 хвилин на маленькому вогні. Періодично помішуємо.
  7. Ставимо на плиту каструлю з водою. Виставляємо температурний максимум і чекаємо, поки вода закипить. Засипаємо спагетті і варимо до повної готовності близько 10 хвилин. Зливаємо готові макарони на друшляк, звільняємося від зайвої рідини.
  8. Розкладаємо зварені спагеті по тарілках, поливаємо гарячим соусом і посипаємо тертим сиром. Додаємо листочки базиліка. Класична паста болоньєзе готова! Приємного апетиту!

Приємного апетиту!

Паста болоньєзе з фаршем і томатною пастою

Пасту зазвичай подають як додаток гарніру. Наприклад, деякі італійці їдять пасту разом з картоплею пюре, жителі інших країн додають болоньєзе в рисову або гречану кашу.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Масло оливкове – 50 гр.
  • Паста томатна – 4 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Помідор – 5 шт.
  • Сир пармезан – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Спагетті – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Позбавляємо цибулину від лушпиння і плівок, обрізаємо з обох сторін. Гострим ножем нарізаємо цибулю на кубики.

Крок 2. Додаємо в сковороду олію і злегка крутимо її, щоб масло розтеклося по дну. Ставимо сковороду на конфорку. Включаємо плиту. Висипаємо цибулю і починаємо обсмажувати.

Крок 3. Через кілька хвилин викладаємо фарш до цибулі. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо близько півгодини.

Крок 4. Коли м’ясо буде готове, солимо і перчимо суміш. Перемішуємо лопаткою і тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 5. Видаляємо шкірку з помідорів. Нарізаємо їх кубиками середнього розміру.

Крок 6. Очищаємо часник і відокремлюємо 3 зубчики. Нарізаємо часник дрібними шматочками. Промиваємо базилік, обсушуємо і також нарізаємо. Висипаємо в сковороду з олією. Ставимо на сковороду і включаємо плиту. Злегка обсмажуємо базилік і часник.

Крок 7. Додаємо томатне пюре і томатну пасту. Готуємо протягом 15 хвилин, поки не википить вся волога.

Крок 8. Викладаємо готову густу масу до смаженого фаршу. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин. Натираємо на тертці сир і залишаємо на тарілці.

Крок 9. Відварюємо спагетті в киплячій воді, згідно до інструкції на звороті упаковки, не доваривая 2-х хвилин. Проціджуємо пасту через друшляк.

Крок 10. Викладаємо Пасту на готовий гарнір поливаємо соусом і посипаємо сиром.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачну пасту болоньєзе з курячим фаршем?

Зазвичай пасту подають на стіл з тертим сиром і базиліком. А м’ясо краще всього вибирати більш соковите, наприклад, яловичину. Якщо ви любите м’ясо легше, паста буде смачною і з курячим фаршем.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло оливкове – 1/3 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Базилік сушений – 30 гр.
  • Петрушка сушена – 30 гр.
  • Вино біле – ½ склянки
  • Томати консервовані – 240 гр.
  • Паста пір’я – 400 гр.
  • Сир пармезан – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо готовий фарш в окремий посуд. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння і плівок. Поміщаємо поруч з курячим фаршем.

Крок 2. Для того, щоб нарізати цибулю і часник, нам знадобиться обробна дошка. Кладемо її на робочу поверхню столу, беремо цибулину і починаємо нарізати ножем на дрібні кубики. Те ж саме робимо з часником. Щоб процес проходив швидше, можна скористатися теркою.

Крок 3. У велику сковороду наливаємо оливкову олію. Засипаємо цибулю і часник. Включаємо плиту і ставимо сковороду на конфорку. Обсмажуємо цибулю і часник до золотистого відтінку.

Крок 4. Викладаємо курячий фарш. Перемішуємо інгредієнти лопаткою. Фарш повинен бути без грудочок.

Крок 5. Коли куряче м’ясо побіліє, додаємо сіль, перець, петрушку і базилік. Наливаємо половину склянки білого вина в суміш. Зверху кладемо лавровий лист. Вино повинна повністю википіти. Накриваємо кришкою і тушкуємо м’ясо зі спеціями у вині на великому вогні.

Крок 6. Дістаємо помідори з банки і подрібнюємо їх за допомогою блендера. Можна купити нарізані помідори, щоб зробити пасту швидше.

Крок 7. Викладаємо подрібнені помідори до м’яса. Тушкуємо 1 годину і періодично помішуємо масу.

Крок 8. Готуємо макаронні вироби: варимо їх в киплячій воді, а потім зливаємо в друшляк, щоб стекла вода. Попередньо залишаємо один ополоник бульйону, в якому варилися макарони.

Крок 9. Вливаємо окріп в сковороду.

Крок 10. Готові макарони викладаємо в сковороду і перемішуємо. Тушкуємо на плиті ще пару хвилин.

Крок 11. Сир натираємо на тертку. Викладаємо гаряче блюдо на тарілку і посипаємо сиром.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пасти з соусом болоньєзе з вершками

Існує безліч рецептів приготування пасти. Класичний рецепт вимагає додавання яловичини або свинини. Також у страву додають вино і бульйон. Паста може бути як дуже калорійною, так і пісної з овочами.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 100 гр.
  • Масло оливкове – 40 мл
  • Вино біле сухе – 150 мл
  • Паста томатна – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Спагетті – 500 гр.
  • Селера – 50 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Бульйон яловичий – 300 мл
  • Базилік сушений – 2 ч. л.
  • Вершки – 150 мл
  • Вода – 3-4 л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину і свинину позбавляємо від плівок і жилок, промиваємо м’ясо теплою водою. Обсушуємо його паперовим рушником і нарізаємо шматочками середнього розміру. Укладаємо м’ясо в блендер або м’ясорубку. Подрібнюємо до стану фаршу.

Крок 2. Очищаємо моркву, цибулю і часник. Промиваємо овочі. Моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю нарізаємо півкільцями, а часник – дрібними шматочками. Промиваємо селеру й обсушуємо. Нарізаємо.

Крок 3. Наливаємо в сковороду олію і вершкове масло. Ставимо ємність на конфорку і включаємо плиту, щоб підігріти сковороду з олією. Додаємо цибулю і часник. Помішуємо і обсмажуємо до стану прозорості.

Крок 4. Висипаємо селеру і моркву, тушкуємо ще 5 хвилин. Нам знадобиться ще одна сковорода – для смаження м’яса. Наливаємо олію в ємність і викладаємо подрібнене м’ясо свинини та яловичини. Як тільки м’ясо трохи підсмажиться, вливаємо біле вино. Обсмажуємо до моменту, коли вино випарується.

Крок 5. Додаємо в м’ясо яловичий бульйон і томатну пасту. Перемішуємо. Слідом відправляємо овочі і спеції. Тушкуємо на маленькому вогні 60 хвилин. Періодично помішуємо.

Крок 6. Готуємо спагетті. За класичним рецептом їх трохи не доварюють (близько 2 хвилин).

Крок 7. Спостерігаємо за м’ясом. Коли воно розм’якшиться, поливаємо масу вершками. Перемішуємо і чекаємо, поки рідина закипить.

Крок 8. Викладаємо спагетті на тарілки і подаємо на стіл з соусом.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пасти болоньєзе з помідорами

Зі свіжими томатами паста виходить набагато смачніше і соковитіше. При змішуванні всіх інгредієнтів суміші виходить досить багато – 5-6 порцій – таким блюдом можна нагодувати навіть дуже велику сім’ю.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 5-6.

Склад:

  • Спагетті – 250 гр.
  • Фарш свинячий – 600 гр.
  • Помідор – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець болгарський солодкий – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Базилік – 1 ч. л.
  • Майоран – 1 ч. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Вода – 3-4 л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку очистимо від лушпиння цибулю і часник. Відокремлюємо від часниковою головки 4 зубчики і нарізаємо їх на дрібні шматочки-кубики. Цибулю ріжемо на дві частини і також подрібнюємо кожну половинку на кубики.

Крок 2. Включаємо плиту. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла (воно повинно заповнити дно ємності). Ставимо на конфорку і нагріваємо пару хвилин. Потім висипаємо цибулю і часник в ємність. Обсмажуємо на середньому вогні близько 5 хвилин. Не забуваємо перемішувати лопаткою.

Крок 3. Готуємо свинячий фарш. Перець очищаємо від серцевини, промиваємо та нарізаємо його соломкою. Залишаємо перець на обробній дошці і повертаємося до засмажки. Цибулю і часник вже підрум’янилися, пора викладати фарш. Розминаємо його виделкою, щоб не залишилося грудочок. Обсмажуємо м’ясо разом з цибулею і часником близько 10 хвилин. Постійно помішуємо масу.

Крок 4. Свіжі помідори промиваємо теплою водою і обсушуємо рушником. Розрізаємо великі плоди на 2-4 частини. Викладаємо в чашу блендера і подрібнюємо. Переливаємо томатне пюре в глибоку миску. Додаємо в кашку сухі трави і спеції, а також томатну пасту. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.

Крок 5. Фарш вже практично готовий, що виділився сік википів. Саме час додати перець. Що ми і робимо. Продовжуємо обсмажувати продукти на сковороді ще 5 хвилин. Постійно перемішуємо.

Крок 6. Через 5 хвилин додаємо до фаршу з перцем томатний соус. Перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 7. На сусідню конфорку ставимо каструлю з водою. Включаємо плиту і робимо великий вогонь, щоб вода швидше закипіла. У киплячу воду опускаємо спагетті. Зменшуємо вогонь і варимо макарони 7 хвилин.

Крок 8. Через 7 хвилин перекладаємо спагетті в друшляк і даємо стечься зайвої рідини.

Крок 9. Підготуємо посипання для нашого страви. Вимиваємо петрушку, висушуємо паперовим рушником і дрібно нарізаємо. Сир натираємо на тертці.

Крок 10. У готовий соус викладаємо спагетті. Перемішуємо продукти. Вимикаємо плиту і розкладаємо по тарілках блюдо. Посипаємо кожну порцію сиром і петрушкою.

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт спагетті з соусом болоньєзе і грибами

Досить простий рецепт з продуктів, які завжди є в холодильнику: соус виходить насиченим, ароматною і дуже смачною. Щоб витратити на приготування менше часу, радимо одночасно займатися і соусом, і пастою.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 4-5.

Склад:

  • Вирізка яловича – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 6-7 шт.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Спагетті – 500 гр.
  • Тушонка яловича – 1 банку.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 6-8 ст. л.
  • Томати терті – 1 банку.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Вода – 5 л

Процес приготування:

Крок 1. Нам знадобиться велика каструля для того, щоб зварити спагетті. Вливаємо в неї 5 літрів води. Ставимо каструлю на конфорку. Включаємо плиту і ставимо відмітку на максимум. Вода закипить приблизно через 15 хвилин. За пару хвилин до кипіння у воду необхідно додати сіль.

Крок 2. Поки закипає вода, приготуємо соус. Беремо цибулю, часник і гриби. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння, печериці – від шкірки. Гриби промиваємо від бруду і нарізаємо шматочками середнього розміру. Дрібно нарізаємо цибулю і часник.

Крок 3. У велику сковороду вливаємо олію. Ставимо ємність на конфорку і включаємо плиту. Розігріваємо пару хвилин. Спочатку додаємо в сковороду цибулю і часник, а потім – гриби. Перемішуємо і обсмажуємо інгредієнти до прозорості цибулі.

Крок 4. Додаємо тушонку. Слідом відправляємо в сковороду терті помідори, кетчуп і орегано. Солимо і перчимо за смаком. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо соус гаситься. Встановлюємо середню температуру вогню.

Крок 5. Вода вже встигла закипіти. Поміщаємо в неї спагетті і варимо до повної готовності 7-8 хвилин. Постійно помішуємо, щоб макарони не прилипали до дна каструлі.

Крок 6. Вимиваємо і висушуємо яловиче м’ясо. Перекладаємо його в чашу блендера і подрібнюємо у фарш. Включаємо плиту. Вливаємо в іншу сковороду масло. Ставимо на конфорку і підігріваємо близько хвилини. Потім робимо вогонь сильніше і викладаємо в сковороду фарш. Обсмажуємо його і паралельно енергійно перемішуємо.

Крок 7. Коли м’ясо буде готове, перекладаємо його в сковороду з соусом і перемішуємо. Коли маса закипить, знімаємо ємність з конфорки і вимикаємо плиту.

Крок 8. Підготуємо сир для посипання спагетті з соусом. Для цього натираємо шматочок пармезану на тертці в окрему глибоку миску.

Крок 9. Готові макарони переміщаємо в друшляк і зливаємо зайву воду. Додаємо спагетті до соусу і перемішуємо. Посипаємо перцем і сіллю, якщо їх не вистачає в готовому блюді.

Крок 10. Подаємо спагетті з соусом до столу порційно, посипаємо зверху сиром за смаком.

Приємного апетиту!

Ароматна і ніжна паста болоньєзе з вином

При приготуванні соусу болоньєзе зазвичай використовують червоне або біле сухе вино, яке надає готовому страві вишуканого смаку. Щоб соус був більш ароматним і ніжним, його прикрашають базиліком і посипають тертим сиром пармезан.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Кількість порцій: 6.

Склад:

  • Телятина – 250 гр.
  • Яловичина – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло оливкове – ½ ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера – 1 стебло.
  • Вино червоне сухе – ½ склянки
  • Помідор – 800 гр.
  • Базилік – 5 аркушів.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Спагетті – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Досліджуємо м’ясо на наявність плівок і жилок. Видаляємо їх. Промиваємо телятину і яловичину. Викладаємо на паперові рушники і злегка обсушуємо. Подрібнюємо м’ясо до стану фаршу з допомогою м’ясорубки або блендера.

Крок 2. Підготуємо овочі для соусу. Очищаємо цибулю та моркву. Промиваємо морква під струменем води. Крупно натираємо на тертці. Очищену цибулю ріжемо ножем на дві половини. Потім подрібнюємо кожну половинку на дрібні частини.

Крок 3. Промиваємо стебло селери і помідори. Просушуємо рушником. Подрібнюємо селера. Позбавляємо помідори від шкірки. Для цього кип’ятимо воду і заливаємо нею помідори. Потім промиваємо їх холодною водою і знімаємо шкірку. Перетираємо помідори за допомогою блендера.

Крок 4. Вершкове масло дістаємо з холодильника і розм’якшуємо необхідну порцію шляхом підігріву. Виливаємо масло в сковороду, слідом заливаємо оливкова олія. Перемішуємо обидва виду, ставимо сковороду на плиту. Включаємо техніку і підігріваємо сковороду з олією. Висипаємо цибулю і обсмажуємо його до появи золотистого кольору. Постійно перемішуємо.

Крок 5. Додаємо до цибулі подрібнені селеру і моркву. Через пару хвилин викладаємо фарш. Перемішуємо і обсмажуємо до готовності. Зменшуємо вогонь і вливаємо червоне вино. Коли воно випарується, виливаємо свіжу томатну масу. Потім додаємо листочки базиліка.

Крок 6. Посипаємо сіллю і перцем томатно-м’ясну суміш. Перемішуємо і накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо 40 хвилин. Беремо шматочок сиру і натираємо його на тертці. Їм ми будемо посипати готову страву.

Крок 7. В цей час відварюємо спагетті, згідно інструкції на звороті упаковки. Проціджуємо від рідини через друшляк.

Крок 8. Через 40 хвилин знімаємо сковороду з соусом з плити. Вимикаємо її. Розкладаємо пасту по порційних тарілках поливаємо зверху соусом і посипаємо сиром.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт болоньєзе з беконом

За класичним італійським рецептом блюдо складається з двох головних складових – томатного пюре з фаршем і спагетті. Також в соус додають молоко або вершки, сухе вино і бульйон. З часом рецепт видозмінювався за рахунок заміни інгредієнтів.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Соус томатний – 400 гр.
  • Бульйон м’ясний – 100 гр.
  • Вино біле сухе – 100 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Бекон – 80 р.
  • Морква – 50 гр.
  • Селера – 50 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Спагетті – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю та моркву. Промиваємо овочі струменем теплої води і злегка обсушуємо паперовим рушником. Дрібно нарізаємо цибулю подрібнюємо ножем і моркву на тертці.

Крок 2. Вимиваємо і висушуємо селера. Нарізаємо його. Готуємо фарш і бекон. Бекон нарізаємо соломкою.

Крок 3. Наливаємо в сковороду оливкове масло. Включаємо плиту. Ставимо ємність з маслом на конфорку і підігріваємо 1-2 хвилини. Відправляємо в сковороду цибулю і обсмажуємо його пару хвилин.

Крок 4. Слідом додаємо моркву. Також обсмажуємо разом з цибулею близько 2 хвилин. Викладаємо фарш і бекон.

Крок 5. Коли м’ясна складова соусу буде готова, поливаємо масу вином. Тушкуємо до тих пір, поки вино не википить. Постійно перемішуємо інгредієнти.

Крок 6. Як тільки вино випарується, додаємо в соус томатну пасту, сіль і перець. Тушкуємо ще 60 хвилин під закритою кришкою. Постійно перемішуємо соус в процесі гасіння.

Крок 7. Через одну годину вливаємо в соус молоко. Продовжуємо гасіння (необхідно ще півгодини). За 10 хвилин до закінчення гасіння починаємо готувати гарнір.

Крок 8. Натираємо на тертці сир і залишаємо на тарілці.

Крок 9. Спагетті відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Відціджуємо рідина через друшляк. Розкладаємо по тарілках, поливаємо зверху соусом і посипаємо сиром.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачна паста болоньєзе з креветками на сковороді

Соус з креветками виходить дуже смачним і ніжним. Блюдо підійде для святкового обіду або романтичної вечері. Подається з сухим білим або червоним вином.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Спагетті – 250 гр.
  • Фарш яловичий – 250 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець – за смаком.
  • Креветки – 200 гр.
  • Вода – 2 л
  • Часник – 2 зуб.
  • Сир – 150 гр.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо часник, обтираем його невеликою кількістю води або вологим паперовим рушником, щоб не залишилося частинок лушпиння і плівки. Дрібно нарізаємо часник гострим ножем.

Крок 2. Готуємо яловичий фарш. Помідори промиваємо і обтираем сухим рушником. Звільняємо від шкірки (можна обдати томати окропом, а потім промити холодною водою, щоб шкірка краще знімалася). Нарізаємо м’якоть на кубики.

Крок 3. Готуємо очищені креветки. Наливаємо рослинне масло в сковороду. Включаємо плиту і ставимо на неї ємність для підігріву. Відправляємо в сковороду часник і обсмажуємо його близько хвилини. Слідом додаємо фарш, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати до повної готовності м’яса.

Крок 4. Додаємо до фаршу з часником подрібнені помідори і креветки. Перемішуємо вміст сковороди і накриваємо ємність кришкою. Тушкуємо соус близько 5 хвилин.

Крок 5. Ставимо на плиту каструлю з водою. Виставляємо температурний максимум і чекаємо, поки вода закипить. Засипаємо спагетті і варимо до повної готовності близько 7 хвилин.

Крок 6. Для посипання спагетті з соусом нам знадобиться сир. Натираємо шматочок сиру на крупній або середній тертці.

Крок 7. Зливаємо готові макарони на друшляк, звільняємося від зайвої вологи і розкладаємо по тарілках. Поливаємо гарячим соусом і посипаємо тертим сиром.

Приємного апетиту!

Як приготувати спагетті з соусом болоньєзе в мультиварці?

Сучасна кухонна техніка рятує господинь від необхідності бути «прив’язаною» до плити під час готування. Наприклад, соус болоньєзе треба постійно помішувати, щоб він не пригорів і був досить густим. Щоб позбавити вас від зайвих турбот, пропонуємо приготувати його в мультиварці.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій: 2-3.

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідор – 3 шт.
  • томатна Паста – 50 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Італійські трави – за смаком.
  • Спагетті – 200 гр.
  • Вода – 2/3 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Оглядаємо м’ясо на наявність плівок і жилок. Видаляємо їх за допомогою ножа. Промиваємо свинину. Обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо м’ясо на шматочки середнього розміру і подрібнюємо у фарш допомогою м’ясорубки. Очищаємо цибулю та нарізаємо кубиками невеликого розміру. У чашу мультиварки додаємо оливкову олію, змащуємо їм дно і стінки. Висипаємо цибулю і готуємо його в режимі випічки.

Крок 2. Звільняємо часник від лушпиння. З допомогою чесночницы видавлюємо 2 зубчики. Подрібнений часник відправляємо до цибулі.

Крок 3. Вимиваємо помідори. Висушуємо кухонним рушником і звільняємо від шкірки. Нарізаємо помідори ножем або подрібнюємо у блендері. Обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом 5 хвилин. Потім викладаємо томатну масу в каструлю.

Крок 4. Додаємо в чашу фарш через пару хвилин після томатів. Інтенсивно помішуємо соус протягом хвилини, щоб з фаршу не утворювалися грудки.

Крок 5. Виливаємо воду, солимо, перчимо і додаємо в соус приправи. Міняємо режим на гасіння і тушкуємо близько 30 хвилин. Через півгодини блюдо буде готово.

Приємного апетиту!