Пікулі з огірків на зиму – 5 рецептів заготовок з покроковими фото

Огірки пікулі на зиму з куркумою

Огірки пікулі на зиму з куркумою – це ідеальне доповнення до домашньої шаурмі, бургерам або звичайним бутербродів. Така закуска не перебиває смак основних компонентів, а навпаки відтіняє їх і надає особливу родзинку, яка сподобається всім без винятку.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Цибулина – 1 шт.
  • Огірки – 500 гр.
  • Куркума – ¼ ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет яблучний – 200 мл
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Огірки промиваємо і зрізаємо «попки», нарізаємо кружальцями.

Крок 2. Додаємо підлозі або чверть кільця цибулі і сіль.

Крок 3. Інгредієнти перемішуємо і ставимо під гніт на 3 години.

Крок 4. Після закінчення часу, овочі обполіскуємо і перекладаємо в сито з дрібними отворами.

Крок 5. Для маринаду виливаємо яблучний оцет в каструлю, висипаємо цукор і спеції.

Крок 6. Кип’ятимо розсіл 2-3 хвилини і засипаємо огірки з цибулею.

Крок 7. Знову доводимо до кипіння і прогріваємо протягом 60-90 секунд.

Крок 8. Розподіляємо закуску по стерильним банкам і щільно закручуємо. Ставимо на кришки під ковдру на 24 години. Приємного апетиту!