Огірки пікулі на зиму з куркумою
Огірки пікулі на зиму з куркумою – це ідеальне доповнення до домашньої шаурмі, бургерам або звичайним бутербродів. Така закуска не перебиває смак основних компонентів, а навпаки відтіняє їх і надає особливу родзинку, яка сподобається всім без винятку.
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Цибулина – 1 шт.
- Огірки – 500 гр.
- Куркума – ¼ ч. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет яблучний – 200 мл
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Перець чорний горошком – 8 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Огірки промиваємо і зрізаємо «попки», нарізаємо кружальцями.
Крок 2. Додаємо підлозі або чверть кільця цибулі і сіль.
Крок 3. Інгредієнти перемішуємо і ставимо під гніт на 3 години.
Крок 4. Після закінчення часу, овочі обполіскуємо і перекладаємо в сито з дрібними отворами.
Крок 5. Для маринаду виливаємо яблучний оцет в каструлю, висипаємо цукор і спеції.
Крок 6. Кип’ятимо розсіл 2-3 хвилини і засипаємо огірки з цибулею.
Крок 7. Знову доводимо до кипіння і прогріваємо протягом 60-90 секунд.
Крок 8. Розподіляємо закуску по стерильним банкам і щільно закручуємо. Ставимо на кришки під ковдру на 24 години. Приємного апетиту!