Пісочний торт – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування торта з пісочного безе

Незвичайний і дуже смачний десерт для Вашого столу – торт із пісочного тіста з додаванням безе. Таке ласощі приємно здивує Ваших гостей і яскраво доповнить святковий стіл. Спробуйте!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор – 3,5 склянки
  • Вершки – 500 гр.
  • Закріплювач для вершків – 25 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 1 гр.
  • Горіхи – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки для безе ставимо в холодильник.

Крок 2. Жовтки розтираємо зі склянкою цукру.

Крок 3. Просіваємо борошно і розмішуємо її з сіллю, ванільним цукром і розпушувачем. Сюди ж додаємо жовтки і шматочки розм’якшеного вершкового масла.

Крок 4. Вимішуємо продукти до отримання щільного кома.

Крок 5. Готове тісто ділимо на 8 рівних частин. Розкачуємо їх в тонкі кола. Спочатку кладемо їх у холодильник на 25 хвилин.

Крок 6. Приготуємо безе. Для цього дві склянки цукру подрібнюємо в пудру. Збиваємо її з охолодженими білками до пишної піни. Масою обмазуємо коржі і випікаємо їх 12 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Готуємо крем з вершків, згущувача й цукру, що залишився. Збиваємо продукти до однорідної густої суміші.

Крок 8. Готові коржі з базі акуратно обмазуємо кремом. Формуємо торт, прикрашаємо його горіхами і подаємо до столу!