Покроковий рецепт приготування торта з пісочного безе
Незвичайний і дуже смачний десерт для Вашого столу – торт із пісочного тіста з додаванням безе. Таке ласощі приємно здивує Ваших гостей і яскраво доповнить святковий стіл. Спробуйте!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 500 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Цукор – 3,5 склянки
- Вершки – 500 гр.
- Закріплювач для вершків – 25 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Сіль – 1 гр.
- Горіхи – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки для безе ставимо в холодильник.
Крок 2. Жовтки розтираємо зі склянкою цукру.
Крок 3. Просіваємо борошно і розмішуємо її з сіллю, ванільним цукром і розпушувачем. Сюди ж додаємо жовтки і шматочки розм’якшеного вершкового масла.
Крок 4. Вимішуємо продукти до отримання щільного кома.
Крок 5. Готове тісто ділимо на 8 рівних частин. Розкачуємо їх в тонкі кола. Спочатку кладемо їх у холодильник на 25 хвилин.
Крок 6. Приготуємо безе. Для цього дві склянки цукру подрібнюємо в пудру. Збиваємо її з охолодженими білками до пишної піни. Масою обмазуємо коржі і випікаємо їх 12 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Готуємо крем з вершків, згущувача й цукру, що залишився. Збиваємо продукти до однорідної густої суміші.
Крок 8. Готові коржі з базі акуратно обмазуємо кремом. Формуємо торт, прикрашаємо його горіхами і подаємо до столу!