Піца на кефірі готується дуже просто і швидко. На неї можна додати будь-яку начинку і через кілька хвилин одержати пишне і смачне блюдо, яке сміливо можна подавати до столу. Тому пропонуємо вам 5 варіантів приготування такої піци.
Піца на кефірі на сковороді за 10 хвилин
У підігрітий кефір додається яйце, сіль, розпушувач, соняшникову олію і борошно. Отримане тісто викласти на сковороду і випікають 5 хвилин. Далі воно змащується кетчупом, зверху викладається томатний, куряче філе, болгарський перець і тертий сир. Через 5 хвилин піца готова.
Інгредієнти на
2 порц.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 10 ст. л.
- Кефір-1 склянка
- Розпушувач 1.5 ч. л.
- Яйце куряче 1 шт.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Масло рослинне для смаження
- Для начинки:
- Куряче філе 200 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
- Помідор за смаком
- Перець болгарський за смаком
- Кетчуп за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смачну піцу на кефірі на сковороді? Для початку злегка підігріваємо кефір, щоб він був теплим. Далі додаємо до нього розпушувач для тіста, одне яйце, щіпку солі і соняшникову олію. Потім все добре перемішуємо. Якщо розпушувача немає, то додаємо соду, гашену оцтом.
- Тепер засипаємо в отриману суміш пшеничне борошно і замішуємо густе тісто. Воно повинне вийти трохи густіше, ніж на оладки і сповзати з ложки.
- Беремо сковороду з товстим дном розігріваємо на ньому рослинне масло, далі викладаємо тісто і розрівнюємо його за допомогою ложки в тонкий рівний шар. Накриваємо сковороду кришкою і випікаємо тісто 5 хвилин на повільному вогні.
- Після того як основа трохи схопиться, змащуємо її кетчупом, зверху викладаємо нарізане куряче філе, помідор, болгарський перець і посипаємо все натертим на тертці твердим сиром. При бажанні можна також додати приправ або спецій.
- Тепер знову накриваємо сковороду кришкою і готуємо піцу на середньому вогні ще протягом п’яти хвилин. Перекладаємо готову страву на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Піца на кефірі і сметані в домашніх умовах
До натертому сиру додається ковбаса, солоні огірки, помідор і зелень. В окремій ємності змішуються яйця, кефір і сметана. До борошна додається сода, приправи і вона змішується з начинкою. Далі все заливається сумішшю з кефіру, все перемішується, і піца обсмажується на сковороді.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Кефір – 350 мл
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сода – 0.5 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 0.33 ч. л.
- Ковбаса – 150 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У велику ємність натираємо на дрібній тертці твердий сир, додаємо до нього нарізану кубиками ковбасу, солоні огірки, помідор і будь-яку зелень за смаком. Все добре перемішуємо.
Крок 2. У невеликій ємності збиваємо два яйця і додаємо їх в ємність з кефіром. Далі відправляємо туди сметану і ретельно все перемішуємо.
Крок 3. Борошно просіваємо через сито, додаємо до неї соду, хмелі-сунелі і перемішуємо.
Крок 4. Засипаємо борошно з приправами в ємність з начинкою і добре перемішуємо.
Крок 5. Тепер вливаємо туди суміш з кефіру і замішуємо тісто. Далі даємо йому постояти протягом 15-20 хвилин.
Крок 6. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо туди по одній столовій ложці тесту і обсмажуємо піцу з одного боку до золотистої скоринки, після чого перевертаємо її, накриваємо сковороду кришкою і обсмажуємо ще одну хвилину з іншого боку.
Крок 7. Перекладаємо готову піцу на тарілки і подаємо до столу з улюбленими соусами. Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт піци на кефірі і майонезі
До майонезу додається кефір, борошно, сіль, яйця і замішують тісто. Далі воно викладається на сковороду, змащується томатною пастою, зверху викладається відварна курка, помідори, сир і піца готується на маленькому вогні під кришкою 10 хвилин. Виходить дуже смачне блюдо.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Майонез – 5 ст. л.
- Кефір – 9 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно пшеничне – 6 ст. л.
- Курка відварна – 150 гр.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Помідори – 2 шт.
- Сир плавлений – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. В підходящу ємність відправляємо майонез і заливаємо до нього кефір.
Крок 2. Далі засипаємо борошно, додаємо сіль, одне яйце і ретельно все перемішуємо до отримання однорідного тіста.
Крок 3. На сковороду наливаємо олію і рівномірно розподіляємо по всій поверхні наше тісто.
Крок 4. Потім розподіляємо за нього томатну пасту.
аг 5. Зверху викладаємо шматочки вареної курки, нарізані помідори, додаємо трохи чорного меленого перцю і посипаємо натертим на тертці плавленим сиром.
Крок 6. Далі накриваємо сковороду кришкою і готуємо піцу протягом 10 хвилин на повільному вогні.
Крок 7. Перекладаємо готову піцу на кефірі і майонезі на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Лінива міні-піца на кефірі, на сковороді
До ковбаси, сиру і помідорів додається кефір, яйце, сіль, соду і борошно. Далі замішують густе тісто, яке викладається на сковороду по столовій ложкою, і піца обсмажується з двох сторін до золотистого кольору. Виходить дуже смачне і просте у приготуванні блюдо.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Кефір – 300 мл
- Помідори – 150 гр.
- Ковбаса – 250 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Сода – 0.5 ч. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку беремо будь-яку ковбасу і нарізаємо її дрібним кубиком.
Крок 2. Далі додаємо до неї натертий на тертці твердий сир і дрібно нарізані помідори. Потім вливаємо кефір, розбиваємо одне яйце, додаємо сіль, соду і ретельно все перемішуємо.
Крок 3. Тепер додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти досить густим і нагадувати тісто для оладок.
Крок 4. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо туди по одній столовій ложці тісто і обсмажуємо міні-піци з двох сторін на середньому вогні до рум’яної скоринки.
5. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу з кетчупом або іншим улюбленим соусом. Приємного апетиту!
Як приготувати піцу на кефірі без яєць на сковороді?
Тісто з кефіру, борошна, крохмалю, соди, солі і цукру розподіляється по сковороді. Зверху викладається будь-яка начинка, все посипається сиром і готується на повільному вогні під кришкою протягом 15-20 хвилин. Виходить дуже смачне і просте блюдо.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Кефір нежирний – 250 мл
- Борошно пшеничне – 200-300 гр.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Сода – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – за смаком.
- Шинка – за смаком.
- Огірки мариновані – за смаком.
- Маслини – за смаком.
- Сир твердий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку ємність вливаємо кефір, додаємо до нього соду і перемішуємо. Далі додаємо цукровий пісок, сіль, картопляний крохмаль і порціями засипаємо просіяне через сито борошно. Ретельно все перемішуємо, щоб вийшло однорідне тісто без грудок. Даємо йому настоятися протягом 15-20 хвилин.
Крок 2. Наливаємо на холодну сковороду олію, викладаємо туди тісто і рівномірно розподіляємо його по поверхні. Повинен вийти шар не більше 4-5 мм.
Крок 3. Тепер викладаємо на тісто будь-яку начинку. У нас це буде грудинка, маслини і мариновані огірки.
Крок 4. Твердий сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їм всі інгредієнти на піці.
Крок 5. Накриваємо сковороду кришкою і випікаємо піцу протягом 15-20 хвилин на маленькому вогні. Далі перекладаємо її на тарілку, розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з улюбленим соусом. Приємного апетиту!