Помідори зі сливою і виноградом на зиму
Помідори зі сливою і виноградом на зиму приємно здивують вас своїм гарним зовнішнім виглядом, яскравим і соковитим смаком. Таке частування можна подавати з в якості холодної закуски до домашнього або святкового столу. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Склад:
На 1 літрову банку:
- Помідори – 300-350 гр.
- Сливи – 100-150 гр.
- Виноград – 100-150 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Кріп – 1 гілка.
- Кислота оцтова 70% – 1/3 ч. ложки
Для розсолу на 1 літр води:
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі помідорів зі сливою і виноградом на зиму.
Крок 2. Добре промиваємо всі продукти: помідори, сливи і виноград. Видаляємо плодоніжки і гілочки.
Крок 3. Підготуємо спеції зі списку. Очищаємо зубчики часнику.
Крок 4. Розкладаємо асорті з продуктів в стерильні банки. Обов’язково додаємо часник і ароматні спеції. Заливаємо заготівлю окропом, настоюйте під кришкою близько 15 хвилин.
Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її з цукром і сіллю. У банки вливаємо оцет і готовий маринад.
Крок 6. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплу ковдру або плед. Залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Помідори зі сливою і виноградом на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.