Протерта червона смородина без варіння з цукром на зиму — це заготовка з свіжої червоної смородини, яка протирається в пюре з додаванням цукру. Червона смородина – джерело вітамінів і мікроелементів. Щоб зберегти її користь на зиму, можна перетерти її з цукром і використовувати для приготування випічки, десертів і напоїв. Готується така вітамінна суміш легко і просто і не вимагає багато часу, щоб в холодну пору року насолоджуватися яскравим літнім смаком.
Червона смородина з цукром без варіння на зиму
Простий рецепт для корисною і смачною заготовки на зиму. Такий варіант «сирого» варення дозволяє зберегти найбільша кількість вітамінів і корисних властивостей свіжих ягід.
Інгредієнти на
6 порц.
- Смородина червона 500 гр.
- Цукор-пісок 500 гр.
Процес приготування:
- Як заготовити протерту червону смородину без варіння з цукром на зиму? Ягоди відокремити від гілочок і добре промити.
- Пюрировать смородину за допомогою блендера або кухонного комбайна і скласти в підходящу за обсягом миску.
- подрібнені ягоди Засипати цукром і добре перемішати. Залишити масу в теплому місці до повного розчинення цукру – на кілька годин, а потім ще раз перемішати.
- Підготувати чисту суху тару і стерилізувати її. Викласти ягідну заготівлю і закупорити кришкою.
- Зберігати червону смородину з цукром можна в прохолодному місці близько півроку.
Протерта червона смородина з цукром для зберігання в холодильнику
Свіже ягідне пюре без термічної обробки можна зберігати не тільки у погребі або іншому прохолодному місці, але і в холодильнику. При цьому потрібно збільшити кількість цукру і застосовувати особливу технологію – залишати шар цукру знизу і зверху, щоб запобігти потраплянню повітря.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Червона смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
1. Червону смородину добре промити, трохи обсушити на паперовому рушнику, а потім зняти з гілочок. Виконувати ці дії потрібно в такому порядку, щоб зберегти цілісність ягід і дозволити їм зберігатися довше.
2. Скласти смородину в підходящу ємність і перетерти з допомогою блендера.
3. Додати до пюре потрібну кількість цукру і перемішати. Оскільки червона смородина володіє більшою кислотністю, ніж чорна, цукру зазвичай кладуть більше.
4. Ємності для заготовок простерилізувати. Це можна зробити за допомогою пари або прогрів їх в духовці.
5. На дно кожної баночки насипати кілька ложок цукру, викласти ягідне пюре і засипати зверху таким же об’ємом цукру. Це дозволить продукту довше залишатися свіжим при зберіганні в холодильнику.
Червона смородина з цукром для зберігання в морозилці
Перетерту з цукром червону смородину добре заготовлювати для зберігання в морозилці. Таку ягоду можна потім використовувати для приготування морсів або в якості начинки для пирогів. Виходить смачний продукт, що зберігає властивості свіжих ягід.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Червона смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
1. Для заготівлі краще використовувати свіжозібрані ягоди без пошкоджень. Їх потрібно ретельно промити і зняти з гілочок.
2. Підготовлену смородину завантажити в блендер і перетворити на пюре.
3. Додати до маси потрібну кількість цукру. У випадку з заморожуванням кількість цукру може бути менше, оскільки продукт добре зберігається при низьких температурах, не вимагаючи додаткової консервації.
4. Все перемішати, щоб цукор рівномірно розподілився, і покласти масу в пакети або ємності для заморозки.
5. Використовувати перетерту з цукром смородину для приготування напоїв або додавати у каші і молочні десерти.
Як заготовити червону смородину на зиму, протерту через блендер?
В цьому рецепті смородину перетирають з допомогою блендера, однак залишають тільки сік, що робить заготовку максимально ніжною, по консистенції нагадує желе. Таку смородину добре подавати з хлібом і маслом до чаю.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Червона смородина – 1,3 кг
- Цукор-пісок – 1,3 кг
Процес приготування:
1. Ягоди промити, злегка обсушити і зняти з гілочок.
2. Смородину збити в однорідну масу за допомогою блендера і перекласти в каструлю.
3. Перетерту ягоду засипати зазначеною кількістю цукру, перемішати і прогріти на середньому вогні кілька хвилин, щоб цукрові крупинки розчинилися, а маса стала більш рідкою.
4. Ягоди перетерти через сито, щоб прибрати кісточки і шкірку.
5. Розкласти отриману смородиновую масу по підготовленим баночках і дати їй охолонути, що зробить її більш густий і пружною. Закрити приготовлену таким чином смородину можна калькою у два шари і щільно перев’язати ниткою.
Сире желе з червоної смородини без варіння на зиму
Желе зі смородини – смачний продукт, який можна їсти, намазуючи на білий хліб з маслом, або використовувати в якості заготовки для гострих соусів до м’яса або солодких – до каш і молочним продуктам.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 15.
Склад:
- Смородина червона – 2 кг
- Цукор-пісок – 1,8 кг
Процес приготування:
1. Смородину опустити в таз з водою, потім промити за допомогою друшляка в проточній воді, а потім зняти з гілочок.
2. Подрібнити ягоди за допомогою кухонного комбайна, м’ясорубки або блендера, а потім отриману масу протерти через сито.
3. Отриманий сік змішати з цукром і залишити на 30 хвилин до його розчинення. При цьому суміш почне густіти.
4. Банки для зберігання желе простерилізувати, потримавши їх над парою або в духовці.
5. Розлити ягідний сік з цукром в банки і закупорити. З часом суміш почне густіти і ставати щільніше. Зберігати смородинове желе краще в прохолодному і темному місці.
Густий джем з червоної смородини на зиму без варіння
Для цього рецепта використовується сік смородини і цукор. Джем на основі ягідного соку виходить дуже смачним і буквально тане в роті. Він добре доповнює страви з молочних продуктів і морозива.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Сік червоної смородини – 1 склянка
- Цукор-пісок – 2 ст.
Процес приготування:
1. Ягоди добре промиваємо, прибираємо зіпсовані та роздавлені, знімаємо з гілочок.
2. Подрібнюємо смородину за допомогою м’ясорубки або блендера і з допомогою марлі вичавити з маси сік.
3. Сік перелити в підходящу за обсягом посуд і змішуємо з вказаною кількістю цукру. Розмішуємо і залишаємо на півгодини, щоб крупинки цукру розчинилися.
4. Банки для заготівлі стерилізуємо, потримавши над парою або в духовці.
5. Розливаємо ягідну масу у підготовлені ємності і закриваємо кришками. Через деякий час пектин, що міститься в ягодах, почне працювати і загустит джем до потрібної консистенції.