Дуже смачний рецепт аґрусу з апельсином на зиму
Для приготування такої заготовки на зиму можна використовувати агрус будь-якого кольору, але якщо взяти тільки зелені ягоди, то в поєднанні апельсином варення вийде смарагдово-зеленим з вкрапленнями яскраво-помаранчевого кольору. По-літньому яскраво і дуже ароматно!
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Агрус – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
1. Агрус перебрати, видалити хвостики, вимити й обсушити за допомогою паперових рушників.
2. Апельсин розрізати на шматочки, видалити кісточки, а залишити шкірку. Чим більше розмір плоду, тим більш яскравим буде цитрусова нотка в заготовці.
3. З допомогою м’ясорубки перекрутити агрус і шматочки апельсина.
4. До крыжовниково-апельсинової маси додати цукор і все добре перемішати. Залишити суміш на кілька годин, щоб крупинки цукру розчинилися.
5. У підготовлені стерилізовані ємності для консервування розкладіть масу. Щоб заготовка зберігалася довше, баночки можна на 2 хвилини поставити прогрітися в мікрохвильовці. Ємності закупорити і зберігати в прохолодному місці.
6. Відкриті баночки з перетертим агрус краще з’їдати швидко, оскільки варення без варіння у відкритому вигляді довго не зберігається.