Агрус протерту з цукром для заморозки
Агрус з цукром можна не лише консервувати, але і складати в пакети для заморозки. Їх такої заготовки взимку можна готувати компоти і киселі, додавати в кашу або морозиво, а також використовувати як начинку для пирога.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Аґрус – 400 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
1. Перебрати ягоди, залишити тільки стиглі і цілі, промити, видалити хвостики і обсушити. Для цього варто використовувати паперові рушники.
2. За допомогою блендера або м’ясорубки подрібнити ягоди, щоб вийшло максимально однорідне пюре.
3. Додати до ягідної маси вказану кількість цукру. Якщо сорт аґрусу дуже солодкий, можна використовувати менший обсяг цукру.
4. Залишити масу на півгодини, щоб цукрові крупинки розчинилися.
5. Розкласти перетерту ягоду в пакети або контейнери, акуратно їх закрити або загорнути і покласти в морозильну камеру. Заготовку можна розморозити перед вживанням або додавати в замороженому вигляді.