Пиріг на швидку руку – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Швидкий пиріг на сметані в домашніх умовах

Випічка може стати як самостійною стравою, так і основою для ваших кулінарних шедеврів. За бажанням в пиріг додають, які завгодно інгредієнти: фрукти, ягоди, варення, м’ясні продукти, овочі.

Час готування – 45-50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 10.

Склад:

  • Сметана — 250 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 180 гр.
  • Масло вершкове — 30 гр.
  • Ванілін — на кінчику ножа.
  • Розпушувач — 1 пакет.
  • Борошно — 220 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підбираємо яку зручну ємність з глибоким дном для замісу тіста. Всипаємо в миску 180 грамів цукру, а потім вбиваємо до нього пару яєць. Розбиваємо цукор і яйця віночком до однорідного стану.

Крок 2. В отриману масу викладаємо 250 грамів сметани (сметану можна замінити кефіром), 30 грамів вершкового масла (злегка підталого в кімнатних умовах). Додаємо ванілін на кінчику ножа. Його можна замінити екстрактом ванілі. Перемішуємо інгредієнти.

Крок 3. Залишаємо суміш на 5 хвилин, щоб підготувати борошно. Відміряємо з допомогою мірної склянки потрібну кількість продукту і висипаємо його в окрему ємність. Відкриваємо пакетик з розпушувачем і висипаємо вміст в борошно. Перемішуємо суху масу і просіваємо через сито.

Крок 4. Поступово вводимо муку в суміш яєць і сметани. Замішуємо тісто досить енергійно, щоб не встигали утворюватися грудочки. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.

Крок 5. Застеляємо деко або форму папером для випічки. Розподіляємо тісто по дну ємності, а потім поміщаємо заготовку в духову шафу. Через півгодини рум’яний пиріг буде готовий.

Приємного апетиту!