Швидкий пиріг на сметані в домашніх умовах
Випічка може стати як самостійною стравою, так і основою для ваших кулінарних шедеврів. За бажанням в пиріг додають, які завгодно інгредієнти: фрукти, ягоди, варення, м’ясні продукти, овочі.
Час готування – 45-50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад:
- Сметана — 250 гр.
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 180 гр.
- Масло вершкове — 30 гр.
- Ванілін — на кінчику ножа.
- Розпушувач — 1 пакет.
- Борошно — 220 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підбираємо яку зручну ємність з глибоким дном для замісу тіста. Всипаємо в миску 180 грамів цукру, а потім вбиваємо до нього пару яєць. Розбиваємо цукор і яйця віночком до однорідного стану.
Крок 2. В отриману масу викладаємо 250 грамів сметани (сметану можна замінити кефіром), 30 грамів вершкового масла (злегка підталого в кімнатних умовах). Додаємо ванілін на кінчику ножа. Його можна замінити екстрактом ванілі. Перемішуємо інгредієнти.
Крок 3. Залишаємо суміш на 5 хвилин, щоб підготувати борошно. Відміряємо з допомогою мірної склянки потрібну кількість продукту і висипаємо його в окрему ємність. Відкриваємо пакетик з розпушувачем і висипаємо вміст в борошно. Перемішуємо суху масу і просіваємо через сито.
Крок 4. Поступово вводимо муку в суміш яєць і сметани. Замішуємо тісто досить енергійно, щоб не встигали утворюватися грудочки. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.
Крок 5. Застеляємо деко або форму папером для випічки. Розподіляємо тісто по дну ємності, а потім поміщаємо заготовку в духову шафу. Через півгодини рум’яний пиріг буде готовий.
Приємного апетиту!