Розсольник з перловкою і солоними огірками, зварений в мультиварці
Сучасна кухонна техніка значно полегшує і прискорює процес приготування багатьох страв. Пальму першості допомоги по кухні можна по праву віддати мультиварці: вона і приготує на потрібному температурному режимі, і про закінчення приготування повідомить, і довго збереже блюдо теплим. Диво. Тому готувати супи в такий помічниці – одне задоволення. Спробуйте і переконайтеся самі!
Інгредієнти:
- М’якоть яловичини – 0,5 кг
- Картопля – 4-5 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Перловка – 90 р.
- Огірки солоні – 6-7 шт.
- Сіль – 1-2 щіпки
- Спеції – за смаком
- Цибуля – 1 шт.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
Процес приготування:
1. Зніміть з лушпиння цибулі, сполосніть його під проточною водою і наріжте дрібним кубиком. У чашу мультиварки налийте трохи олії без запаху і включіть режим «СМАЖЕННЯ» або «ВИПІЧКА». Коли масло як слід, нагріється, додайте в нього цибулю і обсмажте до напівготовності.
2. Поки смажиться цибуля, займіться м’ясом. Для цього промийте його під холодною водою і наріжте на невеликі смужки або квадратики. Перекладіть м’ясо в чашу до цибулі і смажте обидва інгредієнта протягом 15-20 хвилин під закритою кришкою.
3. Очистіть моркву і промийте від бруду під холодною водою. Моркву треба нарізати тонкими брусочками або натерти на крупній тертці. Перекладіть її до м’яса з цибулею і готуйте під кришкою ще близько 10 хвилин.
4. Картоплю очистіть від шкірки за допомогою гострого ножа, промийте під краном і наріжте невеликим кубиком. Перекладіть шматочки картоплі в чашу до м’яса і овочів, ретельно перемішайте. Туди ж відправте половину склянки ретельно промитої перлової крупи (буде добре, якщо ви заздалегідь замочіть її у воді на годину). Тепер залийте вміст чаші гарячою водою (щоб вона доходила до максимальної позначки). Увімкніть режим «ГАСІННЯ» або «СУП» на 1 годину. Закрийте кришку і натисніть «СТАРТ».
5. Тепер потрібно промити солоні огірки, а потім натерти їх на крупній тертці. Перекладіть огірки в розсольник приблизно через 30 хвилин після початку приготування. Також додайте в чашу мультиварки сіль, перець, спеції і лавровий лист. Закрийте кришку і готуйте до закінчення програми.
6. Готовий розсольник потрібно залишити в мультиварці ще хвилин на 10-15, щоб він настоявся, а потім можна розливати по тарілках. Подавати розсольник можна зі сметаною і дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Приємного апетиту!