Рулетики з кабачків – 10 рецептів з різними начинками з покроковими фото

В сезон збору врожаю кабачків буває так багато, що очі розбігаються. Багато господинь, часом, не знають, що їм робити з цим багатством. Виявляється, з кабачків можна приготувати величезну кількість страв, одне з яких – рулетики з начинкою.

Рулетики з кабачків з сиром і часником на сковороді

Для пікантного смаку в рулетики додається часник, кількість якого ви регулюєте в залежності від уподобань. Зелень для рулетиків можна вибрати будь – кріп, петрушку або базилік.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Кабачок 2 шт.
  • Сир плавлений 100 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Помідор 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком
  • Сметана 2 ст. л
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні рулетики з кабачків? Перш ніж нарізати скибочками кабачки, промиваємо їх проточною водою. Насухо обтираем і нарізаємо у вигляді скибочок (їх товщина не повинна перевищувати 5 міліметрів, інакше кабачок не скрутиться в рулет).
  2. Беремо деяку кількість солі і змащуємо нею перший шматочок. Те ж саме робимо і з іншими пластинами. Відразу викладаємо кабачки в глибоку форму і залишаємо на 15 хвилин. За цей час виділиться сік, який необхідно буде злити.
  3. Вливаємо в сковороду масло. Спочатку його необхідно підігріти на плиті пару хвилин. Викладаємо на дно ємності скибочки кабачка і обсмажуємо з двох боків до моменту появи золотистого кольору і пом’якшення пластин.
  4. Щоб позбутися від зайвого жиру і рідини, викладаємо скибочки кабачка на сухе паперовий рушник (розкладемо його на широкій тарілці). Рушник вбере в себе і жир і вологу.
  5. Тепер займемося підготовкою начинки. Плавлений сир натираємо на дрібній тертці. Зручніше використовувати для цієї мети глибоку миску або тарілку. Викладаємо сметану. Пару зубчиків часнику очистити і дрібно нарізаємо (подрібнюємо на тертці або з допомогою чесночницы). Додаємо часник до сметані і сиру, а потім змішуємо інгредієнти (при бажанні сметану можна замінити майонезом). Пробуємо начинку і додаємо сіль, якщо є необхідність.
  6. Вимиваємо помідори. Насухо обтираем овоч і нарізаємо невеликими шматочками. В процесі нарізки видаляємо місця кріплення плодоніжок. По черзі на кожну скибочку накладаємо невелику кількість начинки (чайну ложку), зверху кладемо часточку томату і гілочку зелені (попередньо вимиваємо пучок і розбираємо його на гілочки).
  7. Закручуємо скибочки разом з начинкою в рулетики і викладаємо на тарілку.

Приємного апетиту!

Рулетики з кабачків з часником, зеленню і майонезом

Страви з кабачків дуже “легкі” і добре засвоюються, тому ідеально підходять для дієтичного харчування. Кабачок активно вбирає токсини і виводить їх з організму.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 20-25.

Склад:

  • Кабачки – 2-3 шт.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Кріп – 50 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Оцет – 3 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимиваємо вказане в рецепті кількість кабачків. Насухо витираємо продукт і нарізаємо слайсами (вони повинні бути не більше п’яти міліметрів). Якщо нарізати товстими скибочками кабачки, вони не згорнуться в рулетики, і не будуть тримати форму.

2. Вливаємо в сковороду олію і підігріваємо його на включеній плиті пару хвилин. Акуратно викладаємо слайсы на дно сковороди і обсмажуємо до рум’яності спочатку з однієї, а потім з іншого боку.

3. Вистилаємо дно великої тарілки паперовим рушником і викладаємо на нього в ряд обсмажені скибочки. Застеляємо поверх слайсів ще один шар рушників і викладаємо на них нову порцію кабачків. Рушники вбере зайву рідину і жир.

4. Вимиваємо пучок кропу. Стряхиваем зайву рідину і нарізаємо зелень не дуже крупно. Зубчики часнику також подрібнюємо: спочатку очищаємо від лушпиння, а потім натираємо на дрібній тертці або видавлюємо через часникодавку.

5. Змішуємо інгредієнти в глибокій ємності: кріп, часник, майонез і оцет. Додаємо до маси сіль і перець за смаком. Знову все перемішуємо. Начинка для рулетиків готова.

6. Змащуємо кожен скибочку тонким шаром начинки. Формуємо рулетики і при бажанні підсолюємо їх. Блюдо викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Як запекти рулетики з кабачків з фаршем в духовці?

Родзинка рецепта – в начинку з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Страву подають до столу як закуску або як доповнення до гарніру.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 16.

Склад:

  • Фарш свинячий – 450гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Кабачок – 2 шт.
  • Сир – 70гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Кінза – 5 гілочок.
  • Петрушка – 5 гілочок.
  • Кріп – 5 гілочок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

1. Ретельно вимиваємо свіжі кабачки, обтираем їх рушником і нарізаємо так тонко, наскільки це можливо, скибочками, щоб потім їх можна було скрутити в рулетики. Натираємо кожен скибочку сіллю і викладаємо на тарілку. Залишаємо кабачки в спокої на 15 хвилин.

2. Викладаємо свинячий фарш в глибоку миску (він може бути як покупних, так і домашнім). Очищаємо цибулю і натираємо на тертці в кашку. Відправляємо цибулю разом з сіллю і чорним перцем до фаршу. Перемішуємо і посипаємо панірувальними сухарями.

3. Вимиваємо всю зелень – кріп, кинзу і петрушку. Дрібно нарізаємо їх і відправляємо в тарілку з фаршем. Перемішуємо інгредієнти. У нас вийшла ароматна начинка для кабачків.

4. В окрему глибоку ємність викладаємо томатну пасту. Додаємо сіль і перець в тій кількості, яке вам потрібно, і розбавляємо суміш водою. Ретельно перемішуємо.

5. Кабачки виділили рідина, стали м’якими і пластичними. Тепер ми легко скрутимо їх в рулетики. Зливаємо сік кабачків. На край кожного скибочки викладаємо невелику кількість начинки і формуємо заготовки.

6. У будь-яку за розміром і формою ємність для запікання викладаємо рулети фаршем вгору. Включаємо духовку і розігріваємо його кілька хвилин при температурі 200 градусів.

7. Рівномірно поливаємо рулетики томатною сумішшю і ставимо форму в духовку. Готуємо страву 30-35 хвилин.

8. За 5 хвилин до кінця випікання натираємо на тертці шматочок сиру. Дістаємо рулетики з духовки і посипаємо їх тертим сиром. Знову відправляємо ємність з стравою всередину духовки і тушкуємо 10 хвилин.

9. Сир на готових рулетах розплавиться і стане гарною ароматною скоринкою золотистого кольору.

Приємного апетиту!

Рулети з кабачків з курячою грудкою в духовці

Рулетики можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Проте гарячі, вони дуже схожі на піцу за смаковими якостями. Особливу пікантність блюду надає сир, який утворює в’язку золотисту скориночку.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Грудка куряча – ½ шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Соус томатний – 1 ст. л.
  • Листя базиліка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимиваємо і насухо обтираем кабачок, а потім нарізаємо його рівними тонкими скибочками уздовж плоду. Щоб з слайсів легко скрутилися рулетики, потрібно натерти їх сіллю і залишити на 15 хвилин.

2. Куряче філе перед нарізкою спочатку слід промити теплою водою і позбавити від зайвої вологи, промокнувши паперовим рушником. Нарізаємо досить тонкими скибочками, які потім відбиваємо спеціальним молотком спочатку з одного боку, а потім з іншого. Присмачую курячі шматочки сіллю і перцем.

3. Шматочок сиру натираємо на тертці – дрібної або великої – як вам більше подобається. Зубок часнику, очищений від лушпиння, подрібнюємо за допомогою землянки

4. Зливаємо рідину, яка виділилася з кабачків, в раковину. Викладаємо скибочки на дно форми для запікання. Включаємо духовку і розігріваємо його в потрібному температурному режимі (180 градусів). Не забувайте використовувати папір для запікання (застеліть нею дно форми, перш ніж укладати кабачки). Тушкуємо скибочки в духовці 7-8 хвилин.

5. По всій поверхні скибочки кабачка викладаємо начинку: спочатку шматочок курячого філе, потім листочок базиліка (попередньо вимиваємо листочки), а потім посипаємо сиром інгредієнти. Присмачую невеликою кількістю томатного соусу.

6. Скручуємо рулетики і заколюємо зубочистками, щоб вони краще тримали форму. Духову шафу ми вже розігріли, нам залишилося тільки повернути рулетики у форму і поставити блюдо всередину. Тушкуємо рулетики 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Дуже смачні рулетики з кабачків з сирним сиром

Рулетики за цим рецептом виходять дуже легкими – ідеальне блюдо для літньої пори з остринкой за рахунок додавання часнику. Рекомендуємо приготувати таку закуску і обов’язково пригостити нею рідних і друзів.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 16.

Склад:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Сир – 100 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Майонез – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо кабачки проточною водою, насухо витираємо їх рушником і обрізаємо з обох сторін (край згори і «хвостик» знизу). Нарізаємо кабачки тонкими слайсами, щоб їх можна було легко скрутити в рулетики. Солимо і перчимо скибочки за смаком.

2. Тепер необхідно обсмажити кабачки. Вливаємо олію в сковороду і підігріваємо його пару хвилин на плиті. Потім викладаємо в масло кабачки і обсмажуємо з обох боків до тих пір, поки не з’явиться золотава скоринка.

3. Щоб рулетики не вийшли з надлишком жиру, необхідно його увібрати. Тому в процесі смаження ми будемо розкладати кабачки на паперовому рушнику, розкладеному на дні тарілки.

4. Натираємо сир на крупній тертці в глибоку тарілку і додаємо до нього сир. Перемішуємо інгредієнти. Замість майонезу можна використовувати сметану, щоб рулетики були менш калорійними, або замінити це поєднання магазинним сирним сиром. Додаємо майонез.

5. Промиваємо половину пучка кропу і намагаємося нарізати якомога дрібніше. Висипаємо кріп до сиру і майонезу. Позбавляємо часникові зубки від лушпиння і пропускаємо їх через прес прямо в тарілку з начинкою. Знову перемішуємо інгредієнти.

6. Викладаємо начинку невеликими порціями на кабачки і розподіляємо її по всій поверхні скибочок. Скручуємо рулетики і відразу викладаємо їх на красиве блюдо.

Приємного апетиту!

Кабачкові рулетики з помідорами, сиром і часником

Закуска дуже популярна у багатьох господинь завдяки гострим смаком і томатної нотці. Сміливо можете готувати страву великими порціями: воно відмінно зберігається в холодильнику на кілька днів і не втратить смаку.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сир – 60 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 2 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Вимиваємо і обтираем кабачки кухонним рушником. Тепер їх потрібно тонко нарізати: скористайтеся терткою для шинкування капусти. Якщо її немає, то наріжте кабачки слайсами ножем.

2. Вбиваємо яйця в глибоку миску. З допомогою виделки або віночка збиваємо їх в повітряну піну. В іншу миску просіваємо борошно разом з сіллю (можна 2-3 рази, щоб борошно краще наситилася киснем).

3. Тепер беремо слайсы з кабачків і обвалюємо їх спочатку в суміші борошна і солі, а потім в яєчної суміші. Викладаємо скибочки на сковороду з гарячим маслом (заздалегідь влийте олію в ємність для обжарювання і підігрійте пару хвилин на плиті). Обсмажуємо кабачки. Якщо ви нарізали їх тонко, то обсмажування одного боку займе не більше 1-2 хвилин.

4. Вибираємо досить велику тарілку і вистилаємо дно паперовим рушником. Викладаємо поверх рушники скибочки кабачка, щоб папір ввібрала зайвий жир. Якщо вам цей етап не потрібен, пропустіть його.

5. Під час обжарювання кабачків необхідно зробити начинку для рулетиків. Викладаємо в невелику глибоку тарілку майонез. Потім промиваємо зелень і очищаємо часник від лушпиння. Намагаємося дрібно нарізати інгредієнти. Додаємо їх в майонез. Посипаємо чорним меленим перцем за смаком.

6. Вимиваємо помідори і нарізаємо їх тонкими півколами. Сир нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо начинку на кожен шматочок кабачка і розподіляємо її ложкою по всій поверхні. На край слайсів викладаємо шматочок томату і сиру. Закручуємо рулетики. Якщо вони не тримають форму, заколюємо зубочистками. Подаємо на стіл заздалегідь охолодженими.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування рулетиків з кабачків з яйцем і сиром

Одночасно ніжне, гостре і смачне блюдо з кабачків точно сподобається вашим домочадцям і гостям. Гостроту закуски надає пікантна часникова нотка, легкість і ніжність – поєднання яєць і майонезу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 10.

Склад:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Перед тим, як нарізати, кабачок необхідно ретельно вимити, а потім обтерти насухо кухонним рушником. Обрізаємо кабачок з обох кінців – «хвостик» і верхівку. Тепер формуємо тонкі скибочки, або слайсы.

2. У сковороду вливаємо олію і підігріваємо його на плиті 2-3 хвилини. Потім викладаємо в масло кабачки і обсмажуємо їх спочатку з однієї, а потім з іншого боку. Підсолюємо за смаком і відправляємо на тарілку, на дно якої устеляємо паперовим рушником. Так ми позбудемося від зайвого жиру (папір вбере його).

3. Поки наші кабачки смажаться, займемося начинкою. Заздалегідь відварюємо два яйця, позбавляє їх від лушпиння і дрібно нарізаємо. Викладаємо в глибоку миску і розминаємо виделкою. Натираємо шматочок сиру, додаємо майонез. Пару зубків часнику очищаємо від лушпиння і також дрібно нарізаємо або видавлюємо через землянку до решти інгредієнтів начинки. Перемішуємо їх.

4. Викладаємо начинку на кожен шматочок кабачка і розподіляємо ложкою тонким шаром по всій поверхні.


5. Щільно закручуємо рулетики і заколюємо краєчок зубочисткою або красивою шпажкою.

Приємного апетиту!

Простий рецепт приготування рулетів з кабачків з сиром

Закуска відмінно поєднується з м’ясними, так і з рибними стравами. Якщо вам захочеться трохи урізноманітнити сирну начинку, додайте зелень, часник або свіжий огірок – смак стане більш виразним.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30-35 хв.

Кількість порцій – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сир – 120 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Листя кінзи – за смаком.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Вимиваємо кабачок проточною водою. Обтираем його рушником – звичайним кухонним або паперовим. Обрізаємо обидва кінця кабачка – там, де кріпиться «хвостик», і верхівку. Нарізаємо кабачки тонкими пластинами.

2. Розігріваємо олію в сковороді: вливаємо його в ємність, рівномірно розподіляємо по дну, ставимо сковороду на включену плиту. Через пару хвилин викладаємо кабачки в масло і починаємо обсмажувати. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо скибочку лопаткою на іншу сторону і обсмажуємо до рум’яності.

3. При необхідності викладайте обсмажені кабачки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Паралельно займемося начинкою. У глибоку тарілку викладаємо сир і розминаємо його виделкою. Якщо ви хочете, щоб начинка була більш гладкою і пишною, розбийте сир блендером.

4. Промиваємо листочки кінзи і нарізаємо їх як можна дрібніше. Зубок часнику видавлюємо через землянку відразу в сир. Додаємо подрібнені листя кінзи. Солимо і перемішуємо масу.

5. Викладаємо начинку тонким шаром поверх кабачків. Закручуємо рулетики і за бажанням скріплюємо зубочисткою. Тоді рулетики точно не розкрутяться.

Приємного апетиту!

Мариновані рулетики з кабачків з огірками на зиму

Якщо ви не пробували це страва, то обов’язково приготуйте і спробуйте. Хрусткі огірочки і ніжні кабачки з часником, морквою і перцем точно сподобаються вашим гостям.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Кабачок – 500 гр.
  • Огірок – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 10-12 шт.
  • Перець запашний горошком – 8 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 40 мл

Процес приготування:

1. Морква (2 штуки) позбавляємо від верхнього шару ножем і натираємо крупно на тертці.

2. Вимиваємо огірки і кабачки, обтираем їх рушником і нарізаємо тонкими пластинами (обидва кінця кабачків обрізаємо, аналогічні маніпуляції робимо і з огірками).

3. Смужки кабачків викладаємо на обробну дошку. Поверх них кладемо смужку огірка і скачуємо з них рулетики. Очищаємо 2 зубки часнику.

4. Очищаємо банки содовим розчином і начисто вимиваємо, даємо їм час обсохнути (краще зробити цей крок наперед). Відправляємо в кожну ємність зубок часнику, перець запашний і чорний порівну. Слідом викладаємо шар моркви. Потім заповнюємо банки рулетиками з кабачків та огірків до самого верху.

5. Вливаємо в кожну банку рослинне масло (по одній ложці) і починаємо готувати маринад. Вливаємо в каструлю 1 літр води. Додаємо сіль і цукор, додаємо оцет. Включаємо плиту і ставимо ємність на вогонь. Після закипання маринаду чекаємо 30 секунд, а потім заливаємо рідина в банки до верху. Накриваємо горлечка банки кришками.

6. Устеляємо дно каструлі рушником і ставимо на нього банки. Наливаємо теплу воду до «плічок» ємностей. Ставимо каструлю з банками на включену плиту і стерилізуємо (після закипання чекаємо 10 хвилин). Потім дістаємо банки і щільно закручуємо їх кришками. Зберігаємо закуску в умовах кімнатної температури.

Приємного апетиту!

Смачні кабачкові рулети з морквою на зиму

Для приготування рулетиків вибирайте більш молоді кабачки. За розміром вони повинні практично збігатися з розміром огірків, інакше їх буде складно тонко нарізати і скрутити.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Кабачок – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Петрушка – 2 гілочки.
  • Перець запашний – 4 шт.
  • Вода – 50 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – ¾ ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Вибираємо молоденькі кабачки і ретельно промиваємо їх. Обтираем кабачки рушником. Обрізаємо «хвостики» і верхівки кожного кабачка. За допомогою спеціальної терки або ножа нарізаємо кабачки тонкими слайсами.

2. Очищаємо моркву і після ретельної промивки натираємо її на звичайній крупній тертці або тертці по-корейськи. Промиваємо гілочки кропу і очищаємо зубки часнику.

3. Вибираємо тару для закачування рулетиків. Після уважного огляду на тріщини та інші пошкодження ємності і кришки потрібно очистити содою і промити. Термообробку посуду проводите так, як вам зручно. Укладаємо в кожну банку пару гілочок кропу і 2 зубки часнику, петрушку і перець. Слідом відправляємо моркву.

4. Скручуємо з кабачків щільні рулетики і вкладаємо їх шарами в банки до самого верху ємностей.

5. Приступимо до процесу приготування маринаду. Ставимо каструлю на плиту, заливаємо воду, додаємо сіль і цукор. Чекаємо закипання маринаду. Варимо його ще пару хвилин.

6. Заливаємо маринадом вміст тари до самого верху. Прикриваємо банки кришками і злегка закручуємо. На дно каструлі з широким дном кладемо рушник або шматок щільної тканини. Ставимо банки і заливаємо в каструлю теплу воду (до «плічок» банок). На плиті доводимо воду до кипіння і стерилізуємо закачування 10 хвилин.

7. За пару хвилин до кінця стерилізації заливаємо в кожну банку рівну кількість оцту і закручуємо банки кришками дуже щільно. Перевертаємо їх і даємо охолонути добу під теплою ковдрою. Потім зберігаємо при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!