Салат «Коханка» – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжний і соковитий салат з овочів, без додавання м’яса і птиці може з легкістю конкурувати з стравами, в які ці компоненти додані. А пов’язано це з тим, що подрібнена буряк і моркву під майонезом, утворюють неймовірне поєднання смаків і текстур, страва виходить ситним і дуже красивим, завдяки акуратно викладеними верствам.

Салат «Коханка» з буряком і морквою – класичний рецепт

Класика радянської кухні, яка була на столі у кожного під час свят – салат з інтригуючою і зухвалою назвою – «коханка». Закуска виглядає дуже ефектно, завдяки різнобарвним верствам відварених і подрібнених овочів, тому її можна з легкістю подавати дорогим гостям.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Буряк 300 гр. відварений
  • Морква 300 гр. відварна
  • Сир 200 гр.
  • Родзинки 50 гр.
  • Волоський горіх 50 гр.
  • Часник 5 зуб.
  • Майонез столовий молочний за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат «Коханка» за класичним рецептом? Підготуємо продукти: попередньо відварені овочі обполіскуємо під струменем води і очищаємо від шкірки, очищаємо зубки часнику.
  2. Моркву натираємо на дрібній тертці і перекладаємо в глибоку піалу.
  3. подрібнений В оранжевий овоч пересипаємо вимитий родзинки.
  4. Заправляємо ці інгредієнти невеликою кількістю майонезу.
  5. І гарненько перемішуємо.
  6. Отриману масу викладаємо на плоске блюдо і за допомогою ложки трохи трамбуем, формуючи перший шар.
  7. В іншому посуді з’єднуємо натертий твердий сир і часник, пропущений через прес.
  8. Поливаємо заправкою і розмішуємо.
  9. Формуем другий шар.
  10. У чисту тарілку натираємо м’яку буряк.
  11. До подрібненого овочу засипаємо роздроблені ядра волоських горіхів (пару столових ложок залишаємо для декору).
  12. Також додаємо майонез і ретельно перемішуємо.
  13. Завершальним шаром викладаємо буряково-горіхову масу.
  14. За допомогою силіконової лопатки вирівнюємо верхівку страви.
  15. Прикрашаємо сіточкою з заправки і посипаємо залишками горішків.
  16. До столу подаємо відразу ж або даємо салату настоятися кілька годин у холодильнику. Приємного апетиту!

Салат «Коханка» з буряком, родзинками і горіхами

Не у багатьох салатах російської кухні зустрінеш таке незвичайне поєднання компонентів: сухофрукти, горіхи та варені овочі, однак, «коханка» — це як раз-таки саме те блюдо, яке об’єднало в собі ці, здавалося б, непоєднувані складники.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Буряк – 400 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Ізюм – 70 гр.
  • Чорнослив – 70 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кефір/сметана/майонез – 200-250 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком: відварюємо овочі до готовності і даємо час охолонути, відміряємо потрібну кількість кефіру (він нам знадобиться для заправки і зниження калорійності готового блюда).

Крок 2. Сухофрукти ретельно промиваємо під струменем води і заливаємо крутим окропом на 20-30 хвилин в окремих піалах.

Крок 3. Шматок твердого сиру натираємо на тертці і змішуємо з часником, пропущеним через прес.

Крок 4. У глибокій тарілці з’єднуємо морква, подрібнену за допомогою дрібної терки і родзинки, обсушенный від зайвої вологи.

Крок 5. В іншій тарі перемішуємо натерту буряк, нарізаний невеликими шматочками чорнослив, подрібнені горіхи і трохи солі.

Крок 6. Підливаємо кефір в тарілки з інгредієнтами і гарненько перемішуємо – першим шаром викладаємо буряк з добавками. У разі якщо для заправки ви використовуєте майонез або сметану, то змішувати їх з продуктами не потрібно, достатньо промащувати шари.

Крок 7. Поверх розрівнюємо сирно-часникову масу.

Крок 8. Завершальним шаром викладаємо моркву з сухофруктами і декоруємо по своєму смаку.

Крок 9. Прибираємо салат на 30 хвилин на холод для просочення і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Коханка» з чорносливом?

Приготуємо смачний, свіжий і соковитий салат за 20 хвилин, який при красивою сервіровці можна подати і до святкового столу, незважаючи на прості і доступні продукти в його складі. Витратити час доведеться лише на варіння буряків і складання підготовлених компонентів!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Морква – 2 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Чорнослив – 50 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Горіхи волоські – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дві відварені середні моркви очищаємо від шкірки і натираємо на тертці з великими отворами.

Крок 2. Відварну або запечену буряк аналогічно подрібнюємо.

Крок 3. Родзинки гарненько обполіскуємо під струменем води і заливаємо окропом на 3-5 хвилин, після зливаємо рідину і обсушуємо.

Крок 4. Сир подрібнюємо за допомогою терки.

Крок 5. Промитий чорнослив дрібно кришимо.

Крок 6. Зубки часнику очищаємо і пропускаємо через прес.

Крок 7. У невеликій піалі з’єднуємо майонез з часником.

Крок 8. До морквині засипаємо обсушенный родзинки, додаємо столову ложку соусу і перемішуємо. Таким же чином робимо і з усіма іншими натертими компонентами.

Крок 9. На плоске блюдо викладаємо морквяно-часникову масу і надаємо їй форму серця.

Крок 10. Далі викладаємо сир.

Крок 11. У буряк з майонезом, додаємо подрібнені горіхи нарізаний чорнослив – перемішуємо і формуємо завершальний шар.

Крок 12. За бажанням, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Салат «коханка» з апельсином на святковий стіл

Оригінальне поєднання смаків, напевно, викличе захоплення у всієї вашої родини і гостей: солодкість моркви, апельсина і сухофруктів, гострота ріпчастої цибулі, пікантність сиру – і все це об’єднано в одному блюді – салаті «Коханка» на французький манер.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Філе куряче (відварне) – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Родзинки (світлий) – 100 гр.
  • Морква (варена) – 2 шт.
  • Ядра волоських горіхів – 50 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи для курки – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо зачищаємо від плівок і нарізаємо маленькими кубиками, обсмажуємо до готовності і легкої рум’яності на соняшниковій олії, приправивши улюбленими спеціями і сіллю. Готову курку остуджуємо і викладаємо на дно плоскої тарілки, формуючи перший шар, і промазуємо заправкою.

Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо, обдаємо окропом, віджимаємо і розкладаємо поверх філе.

Крок 3. Попередньо замочений ізюм промаківающімі серветками від надлишків вологи і посипаємо на цибулю.

Крок 4. Морквину попередньо відварюємо і натираємо на крупній тертці – укладаємо четвертим шаром і присмачую майонезом.

Крок 5. Далі шарами викладаємо подрібнений волоський горіх, тертий сир і очищений апельсин, який заздалегідь необхідно нарізати невеликими шматочками. Яскравий і соковитий салат готовий до подачі, приємного апетиту!

Простий і смачний салат «Коханка» з куркою

Витративши всього лише 20 хвилин свого часу, дивуємо сім’ю і гостей неймовірно смачним і святковим салатом, приготованим з ніжного курячого м’яса, соковитого апельсина і вершкового сирка з часником – таке поєднання компонентів нікого не залишить байдужим!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче варене – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Родзинки – 1 ст. л.
  • Горіхи волоські – 1 ст. л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сіль – 1-2 щіпки.
  • Майонез – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Журавлина – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ріжемо дрібними кубиками.

Крок 2. Моркву очищаємо і натираємо на тертці.

Крок 3. М’якоть апельсина нарізаємо шматочками такого ж розміру, як і філе.

Крок 4. Плавлений сир змішуємо зі столовою ложкою майонезу.

Крок 5. У сирну масу додаємо очищену від лушпиння подрібнений часник і ретельно перемішуємо.

Крок 6. Приступаємо до збірки салату, і в цьому нам допоможе кулінарне кільце: першим шаром викладаємо курку.

Крок 7. Присмачую м’ясо заправкою.

Крок 8. Далі викладаємо подрібнену моркву і знову робимо прошарок з майонезу.

Крок 9. Поверх сиплемо промитий і обсушенный родзинки.

Крок 10. Далі викладаємо рівним шаром сирно-часникову масу.

Крок 11. Знову філе і заправка.

Крок 12. Моркву.

Крок 13. Наступний шар складається з подрібнених ядер волоського горіха.

Крок 14. Потім плавлений сир з майонезом.

Крок 15. Завершуємо композицію фруктовими кубиками.

Крок 16. Декоруємо ягодами журавлини і гілочками петрушки. Приємного апетиту!

Швидкий салат «Коханка» з корейською морквою

Салат з інтригуючою назвою «Коханка» являє собою багатошарове страва з таких цікавих компонентів, як пікантна морква по-корейськи, хрусткий свіжий огірок, ніжне куряче м’ясо і смажені соковиті печериці. Таке оригінальне поєднання компонентів під майонезом, нікого не залишить байдужим!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Філе куряче (відварне) – 300 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби нарізаємо тонкими слайсами і обсмажуємо на рослинній олії до випаровування рідини і утворення хрусткої скоринки.

Крок 2. У цей час ріжемо відварне м’ясо дрібними кубиками.

Крок 3. Аналогічно подрібнюємо свіжий огірок середнього розміру.

Крок 4. За допомогою кухонних грамових ваг відміряємо потрібну кількість моркви.

Крок 5. Коли печериці злегка охолонуть – приступаємо до збірки. Гриби викладаємо на дно страву.

Крок 6. І промазуємо невеликою кількістю майонезу.

Крок 7. Далі викладаємо м’ясо.

Крок 8. Третім шаром укладаємо пікантну моркву.

Крок 9 . І також присмачую заправкою.

Крок 10. В останню чергу розподіляємо огіркові шматочки.

Крок 11. Змащуємо майонезом і подаємо до столу або прибираємо в холодильну камеру на 30-60 хвилин для просочення. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний салат «Коханка» з гранатом?

Існує безліч варіацій приготування салату «Коханка», що й не дивно, адже раніше господині переписували рецепти в товсті зошити і найчастіше компоненти і послідовність плуталися. Однак сьогодні вашій увазі пропонується рецепт страви з додаванням дуже цікавого інгредієнта – зерен граната, який ідеально поєднується з буряком і горіхами.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Буряк – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 60 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Буряк відварюємо до готовності, охолодити і очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці.

Крок 2. Сиру моркву також очищаємо і натираємо.

Крок 3. Гранат акуратно піднімаємо і відокремлюємо зерна від шкірки.

Крок 4. Твердий сир натираємо на тертці з дрібними отворами.

Крок 5. Ядра волоських горіхів поміщаємо в целофановий пакет і дробимо за допомогою качалки або кухонного молоточка.

Крок 6. Приступаємо до збірки: на дно плоского блюда викладаємо подрібнену буряк і робимо сіточку з майонезу.

Крок 7. Другий шар – морква + заправка.

Крок 8. Далі, сир і майонезна сіточка.

Крок 9. Верхній шар візуально ділимо навскоси і викладаємо 1 частина зернами граната, а другу – горіхами.

Крок 10. Декоруємо по своєму смаку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Святковий салат «Коханка» з виноградом

Яскравий і святковий салат – легко, швидко і смачно! І все це відноситься до неймовірно ефектному закусочного страви під назвою «Коханка». Таку страву буде «родзинкою» будь-якого святкового столу і, напевно, сподобається всім, хто тільки встигне його спробувати.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Горіхи грецькі – 2 ст. л.
  • Виноград – 100 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курку попередньо відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо дрібними кубиками – викладаємо першим шаром і для акуратності використовуємо кулінарне кільце. Злегка перчимо м’ясо і змащуємо майонезом.

Крок 2. Далі викладаємо подрібнені ядра волоських горіхів.

Крок 3. Яблуко очищаємо і вирізаємо насінну коробочку, нарізаємо кубиком і укладаємо поверх горішків.

Крок 4. На фруктові шматочки трамбуем дрібно нарізані відварені і порізані курячі яйця – солимо, перчимо і промазуємо заправкою.

Крок 5. На яйця – сир, натертий на тертці + майонез.

Крок 6. Завершуємо композицію половинками винограду, укладаємо розрізом вниз. Прибираємо на 60 хвилин на холод і насолоджуємося. Приємного апетиту!