Покроковий рецепт приготування щів з капусти з куркою
Щі з свіжої капусти з куркою – це смачний, наваристий овочевий суп з ласими м’ясними шматочками. Бульйон на курячій ніжці виходить ніжним і ситним, а овочі в ньому розквітають особливим ароматом. Справжня смакота!
Порції: 6
Час готування: 1 год 30 хв.
Склад:
- Курячі ніжки – 600 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Капуста – 1 шт.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Курячі ніжки обмиваємо. Перекладаємо їх у каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на плиту, чекаємо кипіння. Потім прибираємо утворилася пінку і продовжуємо варити до повної готовності курки (знадобитися зразкове 40 хв.)
2. Очищаємо картоплини і нарізаємо невеликими кубиками.
3. Готуємо інші овочі. Цибулю, моркву очищаємо. Цибулю нарізаємо на шматочки, а моркву краще натерти з допомогою великої терки.
4. Великим подрібнюємо ножем капусту соломкою.
5. Курку виймаємо з бульйону, відокремлюємо м’ясо від кісточок. Нарізаємо його на частини. І відправляємо м’ясо назад в каструлю. Сюди ж викладаємо картоплю, капусту і ½ суміші цибулі і моркви. Варимо все на протязі 20 хв.
6. Решту овочеву суміш з лука і моркви засмажуємо на олії. Коли маса буде готова, кладемо 2 ложки томатної пасти. І помішуючи смажимо ще 1-2 хв.
7. Викладаємо отриману суміш в щі. Солимо і приправляємо перцем, а також подрібненою зеленню. Кладемо лавровий лист і роздавлені пресом два зубчики часнику. Варимо ще 10 хв. Прибираємо з вогню. Даємо щам настоятися 15 хв.
Приємного апетиту!