Як спекти шоколадний кекс на сметані?
Приготувати цікавий шоколадний кекс можна на основі сметани. Краще взяти молочний продукт жирністю не менше 20%, щоб випічка була ніжною і соковитою. Крім того, слід використовувати тільки високоякісне какао для досягнення найкращого результату.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- какао Порошок – 20 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 250 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Маргарин для змащування форми.
Процес приготування:
1. Сметану, яйце і цукор потрібно гарненько збити. Найбільш однорідної суміш виходить, якщо використовувати міксер, але можна добитися хорошого результату і вінчиком.
2. Потроху вводять в суміш борошно, не забувають про соду і какао, який можна додати і більше, якщо хочеться отримати максимально насичений смак шоколаду у випічці.
3. Форму для випічки застеляють пергаментом, стінки можна злегка змастити маргарином.
4. Шоколадне тісто розподіляють за формою, вирівнюють і тримають в духовій шафі, поки повністю не пропечеться. При нагріванні до 180 градусів на це потрібно до 45 хвилин.
5. Щоб домогтися максимальної ніжності, кекс після випікання загортають у харчову плівку і тримають, поки не охолоне повністю, а потім ділять на порції і пригощаються.