Шоколадні кекси – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як спекти шоколадний кекс на сметані?

Приготувати цікавий шоколадний кекс можна на основі сметани. Краще взяти молочний продукт жирністю не менше 20%, щоб випічка була ніжною і соковитою. Крім того, слід використовувати тільки високоякісне какао для досягнення найкращого результату.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • какао Порошок – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 250 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Маргарин для змащування форми.

Процес приготування:

1. Сметану, яйце і цукор потрібно гарненько збити. Найбільш однорідної суміш виходить, якщо використовувати міксер, але можна добитися хорошого результату і вінчиком.

2. Потроху вводять в суміш борошно, не забувають про соду і какао, який можна додати і більше, якщо хочеться отримати максимально насичений смак шоколаду у випічці.

3. Форму для випічки застеляють пергаментом, стінки можна злегка змастити маргарином.

4. Шоколадне тісто розподіляють за формою, вирівнюють і тримають в духовій шафі, поки повністю не пропечеться. При нагріванні до 180 градусів на це потрібно до 45 хвилин.

5. Щоб домогтися максимальної ніжності, кекс після випікання загортають у харчову плівку і тримають, поки не охолоне повністю, а потім ділять на порції і пригощаються.