Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді
Щоб смажена картопля не перетворилася в тушковану, необхідно дотримуватися кількох простих правил. Картоплю треба обсушити, смажити без кришки, не шкодувати масла і солити в кінці готування. Щоб страва заграло новими фарбами, додати шампіньйони і цибулю.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Картопля – 0,8-1 кг
- Печериці – 200-300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте соломкою. Викладіть її на розігріту сковорідку, смажте, періодично перемішуючи, щоб картопля не подгорала.
2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Обсмажте його на другий сковороді до напівпрозорого стану.
3. Печериці помийте і наріжте тонкими часточками або кубиками.
4. До смаженій цибулі додайте гриби і смажте, поки не випарується вся волога.
5. Перекладіть обсмажені шампіньйони і цибулю до картоплі, посоліть за смаком і перемішайте.
6. Подавайте картопля з шампіньйонами разом зі сметаною або салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!