Смажена картопля – 10 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді

Щоб смажена картопля не перетворилася в тушковану, необхідно дотримуватися кількох простих правил. Картоплю треба обсушити, смажити без кришки, не шкодувати масла і солити в кінці готування. Щоб страва заграло новими фарбами, додати шампіньйони і цибулю.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 0,8-1 кг
  • Печериці – 200-300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте соломкою. Викладіть її на розігріту сковорідку, смажте, періодично перемішуючи, щоб картопля не подгорала.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Обсмажте його на другий сковороді до напівпрозорого стану.

3. Печериці помийте і наріжте тонкими часточками або кубиками.

4. До смаженій цибулі додайте гриби і смажте, поки не випарується вся волога.

5. Перекладіть обсмажені шампіньйони і цибулю до картоплі, посоліть за смаком і перемішайте.

6. Подавайте картопля з шампіньйонами разом зі сметаною або салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!