Солоні кавуни в скляних банках — оригінальна ідея для домашньої заготовки на зиму. Готовий продукт використовують в якості холодної закуски. Вона порадує своєю соковитістю і насиченим смаком. Використовуйте для приготування 5 яскравих рецептів з докладним описом процесу.
Солоні кавуни в банку без стерилізації на зиму — кращий рецепт
Швидко і смачно засолити кавуни можна в банку без використання стерилізації. При цьому продукт підійде для тривалого зберігання. Подавайте яскраву закуску в будь-який час року.
Інгредієнти на
3 л.
- Кавун 2.5 кг
- Вода 2 л
- Сіль 50 гр.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Оцет столовий 9% 50 мл
Процес приготування:
- Як заготовити солоні кавуни в банках на зиму? Вибираємо кавун середнього розміру. Промиваємо його з допомогою щітки і соди.
- Ділимо продукт на великі товсті скибочки.
- Далі розрізаємо на невеликі трикутники.
- В чисту банку щільно укладаємо шматочки кавуна. Заливаємо їх окропом на 20 хвилин.
- Зливаємо воду, кип’ятимо її з сіллю і цукром. Виливаємо гарячий маринад назад у банку.
- Додаємо оцет і закриваємо заготовки кришкою.
- Солоні кавуни в банку готові. Охолоджуйте їх у перевернутому стані, після надсилайте на зберігання.
Смачні солоні кавуни в банках без оцту
Соковиті і смачні солоні кавуни можна приготувати в банку без додавання оцту. Така закуска стане справжньою прикрасою вашого столу і точно не залишиться без уваги.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Кавун – 1 шт.
- Часник – 7 зубчиків.
- Парасольку кропу – 10 шт.
- Листя смородини – 10 шт.
- Листя вишні – 10 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Кип’ятимо воду в каструлі. Розчиняємо тут сіль і цукор.
Крок 2. Кавун старанно промиваємо з содою. Зелень досить обдати водою.
Крок 3. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Промитий буряк ріжемо середніми за розміром трикутниками.
Крок 4. Часник можна обробити на тонкі пластини.
Крок 5. В промиту і ошпарену банку починаємо укладати шматочки кавуна.
Крок 6. Викладаємо продукт шарами разом з шматочками часнику, парасольками кропу і листям.
Крок 7. Заливаємо заготівлю маринадом, потім закриваємо її кришкою і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Солоні мариновані кавуни без додання оцту готові!
Як засолити кавуни в банках на зиму з аспірином?
Простий і цікавий спосіб заготовити кавуни на зиму – з додаванням аспірину. Така закуска порадує тривалим зберіганням і своїм яскравим смаком. Подавати частування можна до обіднього столу.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Кавун – 2 кг
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 80 гр.
- Спеції – за смаком
- Вода – 3 склянки
- Аспірин – 2 таблетки.
Процес приготування:
Крок 1. Старанно промиваємо шкірку кавуна разом з содою. Можна використовувати щітку або губку. Далі продукт нарізаємо трикутниками.
Крок 2. На дно чистої і сухої банку кладемо спеції. Можна використовувати лаврове листя або парасольки кропу.
Крок 3. Починаємо викладати і кавунові шматочки. Відразу ж кип’ятимо воду.
Крок 4. Продукти в банку засипаємо сіллю і цукром. Кладемо сюди таблетки аспірину і вливаємо окріп.
Крок 5. Закриваємо банку з вмістом кришкою. Остуджуємо заготівлю і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.
Мариновані кавуни на зиму з оцтом
Яскрава ідея для домашньої заготовки на зиму – мариновані кавуни з оцтом. Продукт вийде соковитим і хрустким. Подавайте до столу як солону холодну закуску, здивуйте своїх близьких і гостей.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4 л.
Інгредієнти:
- Кавун – 3,5 кг
- Вода – 6 ст.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Оцет 9% – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо відповідний кавун. Промиваємо його шкірку зі щіткою і содою.
Крок 2. Поділяємо продукт на невеликі трикутники.
Крок 3. З кожного шматочка зрізаємо трохи верхньої шкірки. Повністю видаляти зелену частину не потрібно.
Крок 4. Щільно укладаємо кавунові шматочки в скляні банки. Готуємо маринад з води, цукру, солі, доводимо його до кипіння, вливаємо оцет і заливаємо їм кавунові шматочки. Відразу ж закриваємо заготовки металевими кришками.
Крок 5. Даємо банкам з маринованими кавунами охолонути при кімнатній температурі, після чого можна ставити на тривале зберігання в прохолодне приміщення.
Кавуни в банках на зиму з лимонною кислотою
Приготувати солоні кавуни в банку можна без додавання оцту. Беріть на замітку простий домашній рецепт з використанням лимонної кислоти. Готове частування порадує соковитістю і яскравим смаком.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Кавун – 3 кг
- Зелень – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо відповідний за розміром кавун або його частина. Ретельно промиваємо шкірку.
Крок 2. Розрізаємо продукт на шматочки середнього розміру.
Крок 3. Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом. Щільно укладаємо сюди кавунові шматочки.
Крок 4. Підготуємо необхідні спеції. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, зелень промиваємо під водою.
Крок 5. Викладаємо спеції в банку. Сюди ж додаємо сіль, цукор, лимонну кислоту і вливаємо окріп.
Крок 6. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо їй повністю охолонути і відправляємо на зберігання у відповідне місце.