Солоні кавуни в банках на зиму – 5 кращих рецептів з покроковими фото

Солоні кавуни в скляних банках — оригінальна ідея для домашньої заготовки на зиму. Готовий продукт використовують в якості холодної закуски. Вона порадує своєю соковитістю і насиченим смаком. Використовуйте для приготування 5 яскравих рецептів з докладним описом процесу.

Солоні кавуни в банку без стерилізації на зиму — кращий рецепт

Швидко і смачно засолити кавуни можна в банку без використання стерилізації. При цьому продукт підійде для тривалого зберігання. Подавайте яскраву закуску в будь-який час року.

Інгредієнти на
3 л.

  • Кавун 2.5 кг
  • Вода 2 л
  • Сіль 50 гр.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Оцет столовий 9% 50 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити солоні кавуни в банках на зиму? Вибираємо кавун середнього розміру. Промиваємо його з допомогою щітки і соди.
  2. Ділимо продукт на великі товсті скибочки.
  3. Далі розрізаємо на невеликі трикутники.
  4. В чисту банку щільно укладаємо шматочки кавуна. Заливаємо їх окропом на 20 хвилин.
  5. Зливаємо воду, кип’ятимо її з сіллю і цукром. Виливаємо гарячий маринад назад у банку.
  6. Додаємо оцет і закриваємо заготовки кришкою.
  7. Солоні кавуни в банку готові. Охолоджуйте їх у перевернутому стані, після надсилайте на зберігання.

Смачні солоні кавуни в банках без оцту

Соковиті і смачні солоні кавуни можна приготувати в банку без додавання оцту. Така закуска стане справжньою прикрасою вашого столу і точно не залишиться без уваги.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кавун – 1 шт.
  • Часник – 7 зубчиків.
  • Парасольку кропу – 10 шт.
  • Листя смородини – 10 шт.
  • Листя вишні – 10 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Кип’ятимо воду в каструлі. Розчиняємо тут сіль і цукор.

Крок 2. Кавун старанно промиваємо з содою. Зелень досить обдати водою.

Крок 3. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Промитий буряк ріжемо середніми за розміром трикутниками.

Крок 4. Часник можна обробити на тонкі пластини.

Крок 5. В промиту і ошпарену банку починаємо укладати шматочки кавуна.

Крок 6. Викладаємо продукт шарами разом з шматочками часнику, парасольками кропу і листям.

Крок 7. Заливаємо заготівлю маринадом, потім закриваємо її кришкою і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Солоні мариновані кавуни без додання оцту готові!

Як засолити кавуни в банках на зиму з аспірином?

Простий і цікавий спосіб заготовити кавуни на зиму – з додаванням аспірину. Така закуска порадує тривалим зберіганням і своїм яскравим смаком. Подавати частування можна до обіднього столу.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кавун – 2 кг
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Спеції – за смаком
  • Вода – 3 склянки
  • Аспірин – 2 таблетки.

Процес приготування:

Крок 1. Старанно промиваємо шкірку кавуна разом з содою. Можна використовувати щітку або губку. Далі продукт нарізаємо трикутниками.

Крок 2. На дно чистої і сухої банку кладемо спеції. Можна використовувати лаврове листя або парасольки кропу.

Крок 3. Починаємо викладати і кавунові шматочки. Відразу ж кип’ятимо воду.

Крок 4. Продукти в банку засипаємо сіллю і цукром. Кладемо сюди таблетки аспірину і вливаємо окріп.

Крок 5. Закриваємо банку з вмістом кришкою. Остуджуємо заготівлю і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.

Мариновані кавуни на зиму з оцтом

Яскрава ідея для домашньої заготовки на зиму – мариновані кавуни з оцтом. Продукт вийде соковитим і хрустким. Подавайте до столу як солону холодну закуску, здивуйте своїх близьких і гостей.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4 л.

Інгредієнти:

  • Кавун – 3,5 кг
  • Вода – 6 ст.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Оцет 9% – 2,5 ст. ложки

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідний кавун. Промиваємо його шкірку зі щіткою і содою.

Крок 2. Поділяємо продукт на невеликі трикутники.

Крок 3. З кожного шматочка зрізаємо трохи верхньої шкірки. Повністю видаляти зелену частину не потрібно.

Крок 4. Щільно укладаємо кавунові шматочки в скляні банки. Готуємо маринад з води, цукру, солі, доводимо його до кипіння, вливаємо оцет і заливаємо їм кавунові шматочки. Відразу ж закриваємо заготовки металевими кришками.

Крок 5. Даємо банкам з маринованими кавунами охолонути при кімнатній температурі, після чого можна ставити на тривале зберігання в прохолодне приміщення.

Кавуни в банках на зиму з лимонною кислотою

Приготувати солоні кавуни в банку можна без додавання оцту. Беріть на замітку простий домашній рецепт з використанням лимонної кислоти. Готове частування порадує соковитістю і яскравим смаком.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кавун – 3 кг
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідний за розміром кавун або його частина. Ретельно промиваємо шкірку.

Крок 2. Розрізаємо продукт на шматочки середнього розміру.

Крок 3. Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом. Щільно укладаємо сюди кавунові шматочки.

Крок 4. Підготуємо необхідні спеції. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, зелень промиваємо під водою.

Крок 5. Викладаємо спеції в банку. Сюди ж додаємо сіль, цукор, лимонну кислоту і вливаємо окріп.

Крок 6. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо їй повністю охолонути і відправляємо на зберігання у відповідне місце.