Солоні огірки холодним способом на зиму – 8 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Як засолити огірки холодним способом з аспірином у банках?

Це швидкий рецепт засолки огірків без використання оцту. Замість цього інгредієнта в розсіл додається аспірин, який виконує бактерицидну функцію і не дає заготівлі псуватися.

Час готування: 5 днів.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Огірки – 4 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Листя смородини – за смаком.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 300 гр.
  • Аспірин – 4 шт.

Процес приготування:

1. Огірки промийте і замочіть в холодній воді на 4 години.

2. Часник очистіть від лушпиння, наріжте пластинками, гострий перець наріжте кільцями.

3. В стерилізовані банки розкладіть по рівній кількості запашного перцю, часнику, гострого перцю, лаврового листя, кропу, листя смородини, хрону.

4. Потім щільно укладіть в банки огірки.

. Приготуйте розсіл. У холодній воді розчиніть сіль.

6. Розсолом залийте банки з огірками. Встановіть банки в миску, так як при бродінні з них буде витікати рідина. Залиште банки на 5 днів.

7. Після цього огірки промийте кілька разів холодною водою, потім влийте свіжу воду, додайте аспірин і закатайте кришки. Готово, зберігайте солоні огірки в прохолодному місці.

Приємного апетиту!