Як засолити огірки холодним способом з аспірином у банках?
Це швидкий рецепт засолки огірків без використання оцту. Замість цього інгредієнта в розсіл додається аспірин, який виконує бактерицидну функцію і не дає заготівлі псуватися.
Час готування: 5 днів.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Огірки – 4 кг
- Часник – 6 зуб.
- Перець гострий – 1 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Кріп – за смаком.
- Листя смородини – за смаком.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Вода – 3 л
- Сіль – 300 гр.
- Аспірин – 4 шт.
Процес приготування:
1. Огірки промийте і замочіть в холодній воді на 4 години.
2. Часник очистіть від лушпиння, наріжте пластинками, гострий перець наріжте кільцями.
3. В стерилізовані банки розкладіть по рівній кількості запашного перцю, часнику, гострого перцю, лаврового листя, кропу, листя смородини, хрону.
4. Потім щільно укладіть в банки огірки.
. Приготуйте розсіл. У холодній воді розчиніть сіль.
6. Розсолом залийте банки з огірками. Встановіть банки в миску, так як при бродінні з них буде витікати рідина. Залиште банки на 5 днів.
7. Після цього огірки промийте кілька разів холодною водою, потім влийте свіжу воду, додайте аспірин і закатайте кришки. Готово, зберігайте солоні огірки в прохолодному місці.
Приємного апетиту!