Страви в горщиках в духовці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Пельмені в горщику з сиром

Вареники, запечені у горщику з сиром, істотно відрізняються по своєму смаку від приготовлених пельменів традиційними способами, хоча вимагають трохи більше часу для готування. Запікати можна як домашні, так і готові пельмені, а смак можна доповнити овочами або грибами. У цьому рецепті запечемо пельмені в сметанному соусі з помідорами та цибулею.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Пельмені – 300 гр.
  • Помідори чері – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Сметана 20% – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У підготовлені горщики для запікання перекладіть пельмені, вони повинні займати не більше 2/3 їх об’єму.

Крок 2. Потім їх повністю залийте крутим окропом.

Крок 3. Наріжте невеликими кубиками помідори і очищену цибулину.

Крок 4. Нарізку цих овочів перекладіть в горщики поверх пельменів.

Крок 5. Посипте інгредієнти сіллю з чорним перцем, покладіть лавровий лист і жирну сметану.

Крок 6. Увімкніть Духовку на 180°С. Горщики закрийте кришками і поставте в духовку на 30 хвилин.

Крок 7. Через півгодини кришки приберіть. Посипте вміст горщиків подрібненим сиром і продовжите запікання ще 10 хвилин, щоб сир розплавився.

Крок 8. Приготовані в горщиках пельмені з сиром посипте дрібно нашаткованої зеленню і відразу сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!