Пельмені в горщику з сиром
Вареники, запечені у горщику з сиром, істотно відрізняються по своєму смаку від приготовлених пельменів традиційними способами, хоча вимагають трохи більше часу для готування. Запікати можна як домашні, так і готові пельмені, а смак можна доповнити овочами або грибами. У цьому рецепті запечемо пельмені в сметанному соусі з помідорами та цибулею.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Пельмені – 300 гр.
- Помідори чері – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир твердий – 40 гр.
- Сметана 20% – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У підготовлені горщики для запікання перекладіть пельмені, вони повинні займати не більше 2/3 їх об’єму.
Крок 2. Потім їх повністю залийте крутим окропом.
Крок 3. Наріжте невеликими кубиками помідори і очищену цибулину.
Крок 4. Нарізку цих овочів перекладіть в горщики поверх пельменів.
Крок 5. Посипте інгредієнти сіллю з чорним перцем, покладіть лавровий лист і жирну сметану.
Крок 6. Увімкніть Духовку на 180°С. Горщики закрийте кришками і поставте в духовку на 30 хвилин.
Крок 7. Через півгодини кришки приберіть. Посипте вміст горщиків подрібненим сиром і продовжите запікання ще 10 хвилин, щоб сир розплавився.
Крок 8. Приготовані в горщиках пельмені з сиром посипте дрібно нашаткованої зеленню і відразу сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!