Тефтелі з яловичого фаршу з підливою
Тефтелі з яловичого фаршу з підливою – чудове яскраве блюдо для повсякденного меню. Це повністю самодостатня і збалансоване блюдо, в насиченому томатному соусі, яке можна подавати з шматочком свіжого хліба.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,5 кг
 - Масло рослинне – за смаком.
 - Рис – ½ склянки
 - томатний Сік – 1 л
 - Базилік сушений – 1 ч. л.
 - Сіль поварена – за смаком.
 - Часник – 3 зуб.
 - Орегано сушений – 1 ч. л.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Цибуля ріпчаста – 2 шт.
 
Процес приготування:
Крок 1. Процес приготування починається з соусу. Очищені зубчики часнику і одну цибулину дуже дрібно наріжте. Прогрійте сковороду, влийте рослинне масло і обсмажте цибулю до прозорості.
Крок 2. Цибулеву засмажку залийте томатним соком, додайте сіль, сушені базилік і орегано, перемішайте. Варіть соус під кришкою протягом 20-25 хвилин.
Крок 3. Тепер можна переходити до фаршу. Другу цибулину і м’якоть яловичини прокрутіть через м’ясорубку.
Крок 4. Рис промийте і зваріть до напівготовності. Додайте крупу у фарш.
Крок 5. З фаршу скачайте невеликі кульки вагою приблизно 50 грам.
Крок 6. Тефтелі викладіть на сковорідку з томатною підливою, вона повинна повністю покривати м’ясні кульки. Якщо рідини не вистачає, долийте окріп.
Крок 7. Укрийте сковороду кришкою і готуйте тефтелі в підливці протягом 30 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!












