Суфле – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Суфле – чудовий пишний і легкий десерт, який можна приготувати в домашніх умовах. Його можна прикрашати фруктовим желе, шоколадною глазур’ю або свіжими ягодами. Такий десерт завжди виглядає красиво і апетитно. Ми зібрали 10 різноманітних рецептів суфле в одній статті.

Суфле «Пташине молоко» в домашніх умовах

Смак суфле «Пташине молоко» дуже нагадує пломбір, він добре знайомий всім з дитинства. Його можна подавати у вигляді тістечок або зробити цілий повітряний торт з суфле. В обох випадках Ваше свято буде прикрашений гідно.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 30 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Борошно 70 гр.
  • Для суфле:
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Молоко згущене 100 мл
  • Агар-агар 7 гр.
  • Вода 150 мл
  • Цукор-пісок 350 гр.
  • Білки 2 шт.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Для глазурі:
  • Какао 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче 5 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Масло вершкове 30 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати суфле в домашніх умовах? Агар-агар замочіть у воді на 10 хвилин.
  2. Приготуйте тісто для бісквітної основи. Міксером збийте яйця з цукром.
  3. Потім в яєчну масу додайте, просіяне борошно з розпушувачем для тесту і, добре перемішайте.
  4. Форму застелити пергаментом і викладіть на нього тісто.
  5. Випікайте бісквіт в духовці при 180 градусах 10-15 хвилин.
  6. Далі слід приготувати суфле «Пташине молоко». Масло збийте зі згущеним молоком.
  7. Каструлю з агар-агаром поставте на вогонь і доведіть масу до кипіння.
  8. Потім додайте в киплячу масу цукор, перемішайте.
  9. Продовжуйте варити солодку суміш 10-15 хвилин. У підсумку сироп повинен загуснути настільки, щоб при підйомі віночка з сиропу за ним буде тягнутися ниточка.
  10. Окремо збийте білки з сіллю.
  11. Тонкою цівкою введіть в повітряну білкову масу гарячий цукровий сироп і продовжуйте збивати. Білкова маса повинна добре збільшитися в об’ємі.
  12. Після цього додайте в білкову масу суміш масла і згущеного молока, перемішайте інгредієнти лопаткою.
  13. Отриману масу викладіть на готовий бісквітний корж і поставте форму в холодильник на 3-4 години.
  14. Для приготування глазурі у каструлі змішайте какао, молоко, цукор і масло.
  15. Доведіть шоколадну масу до кипіння, вимкнути вогонь і остудіть глазур.
  16. Полийте застигле суфле шоколадною глазур’ю і помістіть десерт ще на 2-3 години в холодильник.
  17. Коли десерт «Пташине молоко» повністю застигне, розріжте його на порції і подавайте в якості частування до столу у свято і будень.

Сирне суфле без випічки з желатином

Десерти без випічки завжди користуються величезною популярністю. Процес приготування сирного суфле також не передбачає випічки. Сирне суфле виходить ніжним і смачним, його можна подати на дитяче свято.

Час приготування: 2-3 години

Час приготування: 20 хв

Порцій – 3-4

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Желатин – 20 гр.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Шоколад чорний – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу блендера або комбайна викладіть сир, сіль і цукор, подрібніть інгредієнти.

Крок 2. Потім додайте яйця і ще раз добре перетріть інгредієнти в блендері.

Крок 3. Після цього додайте сметану, ще раз перемішайте.

Крок 4. Далі влийте молоко, ретельно перемішайте.

Крок 5. Желатин розведіть в невеликій кількості теплої води.

Крок 6. Через дрібне сито влийте желатинову масу в сирну.

Крок 7. Половину рідкого суфле розлийте по креманкам.

Крок 8. Другу половину змішайте з какао і акуратно влийте поверх першого шару суфле.

Крок 9. Приберіть креманки в холодильник до повного застигання суфле. Прикрасьте сирне суфле тертим шоколадом і десерт готовий.

Шоколадне суфле в домашніх умовах

Насичений шоколадний смак і легка консистенція суфле підкорить Вас з першої ложки. Причому приготувати суфле самостійно в домашніх умовах є цілком посильним завданням для кожної господині. Найголовніше добре збити білки.

Час приготування: 50

Час приготування: 35 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Шоколад чорний – 60 гр.
  • Білки яєчні – 6 шт.
  • Жовтки яєчні – 3 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Какао – 2 ст. л.
  • Цукор коричневий – 2 ст. л.
  • Цукровий пісок – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • ванільний Екстракт – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. 180 мл молока влийте в каструлю і доведіть до кипіння.

Крок 2. Окремо змішайте столову ложку білого цукру, крохмаль і молоко, що залишилося. У вас повинна вийти однорідна маса без грудок.

Крок 3. В отриману масу влийте трохи гарячого молока, потім крохмальну масу влийте в каструлю і добре перемішайте з гарячим молоком. Варіть суміш на повільному вогні, поки маса не загусне. Після цього зніміть каструлю з вогню і продовжуйте помішувати ще кілька секунд.

Крок 4. Отриманий молочний крем влийте в миску і додайте ванільний екстракт, перемішайте і охолодіть.

Крок 5. Шоколад порубаєте ножем.

Крок 6. Білки збийте міксером до утворення щільної піни.

Крок 7. Жовтки змішайте зі столовою ложкою коричневого цукру. Збивайте інгредієнти міксером до повного розчинення цукру.

Крок 8. Остиглий молочний крем збийте міксером. Не припиняючи збивати, введіть збиті жовтки і какао, доведіть масу до однорідності.

Крок 9. В отриману шоколадну масу частинами викладайте збиті білки і кожен раз вимішуйте повільними круговими рухами.

Крок 10. Додайте в шоколадну масу рубаний шоколад, перемішайте.

Крок 11. Креманки посипте залишилися коричневим цукром і розкладіть у них шоколадну масу.

Крок 12. Креманки покладіть на деко з високими бортиками. Влийте на деко гарячу воду.

Крок 13. Випікайте суфле в духовці, розігрітій до 170 градусів 15 хвилин.

Крок 14. Готове шоколадне суфле остудіть і подавайте як десерт до столу.

Просте і смачне суфле зі сметани з желатином

Суфле на основі сметани можна робити з додаванням різних топінгів, ягід і фруктів, це різноманітить десерт яскравими квітами і смаками. Суфле виходить легким і тане в роті.

Час приготування: 2-3 години

Час приготування: 40 хв

Порцій – 6-8

Склад:

  • Сметана – 300 гр.
  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Желатин – 20 гр.
  • Вода – 80 мл
  • Молоко – 80 мл

Процес приготування:

Крок 1. 10 грам желатину всипаємо в воду, а решта 10 грам всипаємо в молоко і відставляємо в сторону, поки желатин не набубнявіє.

Крок 2. У мисці змішайте сметану і половину цукру.

Крок 3. Полуницю разом з другою половиною цукру перетріть блендером.

Крок 4. Набряклий желатин нагрійте, але не кип’ятіть, необхідно, щоб желатин повністю розчинився у воді. Желатинову масу трохи остудіть. Сметану з цукром поставте на крижану баню і збийте міксером на низьких обертах. Потім введіть половину желатинової маси і добре перемішайте.

Крок 5. Другу половину желатинової маси з’єднайте з полуничним пюре.

Крок 6. Для суфле краще всього використовувати силіконову форму. Формочки на 2/3 наповніть сметанною масою. Приберіть форми на 20-30 хвилин у холодильник.

Крок 7. Потім доповніть формочки полуничною масою.

Крок 8. Силіконові форми приберіть в холодильник до повного застигання. Потім легко вийміть суфле з форм.

Крок 9. Для оригінальної подачі прикрасьте суфле по своєму смаку.

Як приготувати суфле з яблучного пюре з желатином?

Підніміть собі настрій в осінні будні смачним і корисним яблучним суфле. Яблука краще всього використовувати солодкі і стиглі. Його можна подавати як самостійний десерт або робити з яблучного суфле прошарок для торта.

Час приготування: 120

Час приготування: 40 хв

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яблука – 5 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Желатин – 25 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Джем сливовий – 50 мл
  • Чорнослив 8 шт.
  • Вода – 30-40 мл
  • Печиво пісочне – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука помийте, виріжте серцевину з насінням і наріжте їх тонкими часточками.

Крок 2. Яблука надішліть на 5-6 хвилин у мікрохвильовку. Потім подрібніть їх блендером і протріть через сито, щоб позбутися від залишків шкірки.

Крок 3. Желатин розведіть в 30-40 мілілітрах гарячої води.

Крок 4. Яйця розбийте і відокремте білки від жовтків. Білки збийте до стійкої піни, потім всипте цукрову пудру і продовжуйте збивати ще 5 хвилин.

Крок 5. Яблучне пюре змішайте з цукром і доведіть до кипіння. Коли яблучне пюре охолоне до 80 градусів, додайте в нього розведений у воді желатин.

Крок 6. Далі змішайте яблучну масу і збиті білки.

Крок 7. Отриману масу розлийте по формах і приберіть в холодильник до повного застигання.

Крок 8. Готове яблучне суфле дістаньте з холодильника, викладіть на нього сливовий джем.

Крок 9. Пісочне печиво подрібніть, чорнослив дрібно наріжте. Додайте пісочну крихту і чорнослив до суфле.

Крок 10. В такому красивому вигляді яблучне суфле можна подавати до столу.

Ванільне суфле pino в домашніх умовах

Легке, як хмара, з ароматом ванілі суфле pino подарує справжню насолоду. Цей чудовий французький десерт готується з доступного набору продуктів за досить зрозумілою і простою технологією.

Час готування: 80

Час приготування: 60 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Жовтки – 4 шт.
  • Білки – 4 шт.
  • Цукор – 70 гр.
  • Борошно – 25 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 гр.
  • Масло вершкове – 35 гр.
  • Молоко – 165 мл
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю влийте молоко, покладіть вершкове масло і ванільний екстракт, доведіть інгредієнти до кипіння.

Крок 2. В іншій ємності змішайте жовтки, половину цукру, просіяне борошно і розпушувач для тіста. Потім частинами вливайте молочну суміш і перемішуйте інгредієнти до однорідності. Поставте ємність на вогонь і варіть масу до загусання.

Крок 3. Окремо збийте білки до отримання пишної піни, поступово всипте цукор, не припиняючи збивати.

Крок 4. Акуратно перекладіть білкову масу до основного тесту і вимісіть його повільними круговими рухами. Формочки для суфле змастіть вершковим маслом і просыпьте цукром. Розкладіть тісто по формах.

Крок 5. Випікайте суфле pino в духовці при 190 градусах 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте ще 5-7 хвилин.

Крок 6. Ванільне суфле pino виходить дуже легким і смачним.

Ніжне і дуже смачне бананове суфле

Ще один рецепт для любителів насиченого бананового смаку і аромату. Суфле має ніжну пухку структуру, яка чудово гармонує з бананами. Подавати краще в теплому вигляді, прямо з духовки.

Час готування: 30

Час приготування: 15 хв

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Банан – 1 шт.
  • Цукор – 25 гр.
  • Вода – 1,5 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло – для змазування форм.

Процес приготування:

Крок 1. Банан помийте, очистіть від шкірки і розімніть виделкою або блендером.

Крок 2. Відміряйте необхідну кількість цукру і всипте в каструлю, додайте воду і варіть солодкий сироп до кипіння.

Крок 3. Цукровий сироп змішайте з банановим пюре і остудіть.

Крок 4. Розбийте яйця, відокремте білки від жовтків. Білки збийте до утворення стійкої піни.

Крок 5. Далі змішайте бананову масу і збиті білки. Формочки для суфле змастіть вершковим маслом і викладіть в них бананову масу.

Крок 6. Випікайте бананове суфле в духовці при 200 градусів 15 хвилин. Подавайте суфле в теплому вигляді.

Покроковий рецепт приготування суфле з гарбуза

Суфле з гарбуза добре тим, що готувати його можна в солодкому варіанті, а також з пряними спеціями і гострим перцем. Обидва варіанти виходять неймовірними. Якщо Ви хочете урізноманітнити свій раціон яскравими та цікавими смаками, то цей рецепт гарбузового суфле Вам точно знадобиться.

Час готування: 60

Час приготування: 50 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Сіль – 2 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • Гарбуз – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очистіть і наріжте кубиками.

Крок 2. Викладіть гарбуз в каструлю, влийте трохи води і варіть овоч протягом 30 хвилин. Потім перетріть гарбуз в пюре.

Крок 3. Розбийте яйце, відокремте білок від жовтка.

Крок 4. Жовток змішайте з просіяним борошном. Білок збийте в густу піну.

Крок 5. Гарбузове пюре змішайте з жовтковою масою, посоліть і приправте за смаком. Потім в гарбузову масу акуратно введіть збитий білок.

Крок 6. Викладіть гарбузову масу у форму. Випікайте суфле в духовці, розігрітій до 180 градусів 25 хвилин.

Крок 7. Гарбузове пюре злегка остудіть і подавайте до столу.

Молочне суфле на агар-агарі

Легкий і смачний десерт для ласунів. Молочне суфле піде «на ура» в жаркий літній час, його освіжаючий смак оцінять по достоїнству дорослі і діти. Прикрасити його можна ягодами, пісочної крихтою, горіхами або шоколадом.

Час готування: 60

Час приготування: 30 хв

Порцій – 5

Склад:

  • Молоко 1,5 % – 1 склянка
  • Сир – 200 гр.
  • Агар-агар – 7 гр.
  • Цукор – за смаком.
  • Сироп малиновий – 1/3 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Молоко влийте в каструлю, всипте агар-агар, перемішайте і залиште на 20 хвилин.

Крок 2. Після цього поставте суміш на вогонь, доведіть її до кипіння і збийте вінчиком.

Крок 3. Не припиняючи збивати, додайте малиновий сироп.

Крок 4. Далі додайте м’який сир і цукор, перемішати до однорідності.

Крок 5. Збивайте масу віночком, поки вона не загусне.

Крок 6. Молочно-сирну масу перекладіть в формочки і залиште до повного застигання.

Крок 7. Готове молочне суфле прикрасити шоколадом і свіжими ягодами. У вас вийде смачний і красивий на вигляд десерт.

Простий і смачний рецепт суфле з гарбуза

Вишуканий, легкий і ніжний десерт з гарбуза. Правильно приготоване суфле виходить повітряним, як хмара. Завдяки натуральній солодощі гарбуза, цукру знадобиться зовсім небагато.

Час готування: 115

Час приготування: 30 хв

Порцій – 6-8

Склад:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Молоко сухе – 200 мл
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Базилік або м’ята – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очистите від шкірки і насіння, наріжте м’якоть на частини.

Крок 2. Оберають гарбуз у фольгу і запікайте в духовці при 200 градусах 25 хвилин.

Крок 3. Пюрируйте гарбуз разом з цукром до стану пюре.

Крок 4. У гарбузове пюре додайте сухе молоко, вершки, цукор, яйця і крохмаль. У вас повинна вийти однорідна густа маса.

Крок 5. Отримане тісто розлийте по силіконових формочках. В деко з високими бортиками влийте воду і опустіть в неї силіконові форми. Випікайте суфле в духовці при 160 градусах 60 хвилин.

Крок 6. У готового суфле серединка повинна трохи тремтіти. Гарбузове суфле остудіть і поставте в холодильник на ніч.

Крок 7. Потім вийміть суфле з форм, прикрасьте листочками свіжого базиліка або м’яти і подавайте до столу.