Свинина з ананасами в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Свинина з ананасами в духовці – дуже популярна м’ясна страва. Його люблять за доступність і простоту приготування. Воно не тільки прикрасить святковий стіл, але й буде сприйнята на ура вашими близькими в будь-який звичайний день. Ананас не тільки привносить свіжі нотки у смак, але і сприяє отриманню ніжного і м’якого м’яса.

М’ясо по-французьки з свинини і ананасами в духовці

М’ясо по-французьки з свинини і ананасами в духовці – страви для свят. Це просто ідеальне поєднання соковитості, смаку і поживності. При цьому навіть починаюча господиня не зіткнеться, ні з якими труднощами і легко зможе отримати чудовий результат.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Свинина ⅔ кг
  • Ананас консервований 300 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 300 гр.
  • Майонез столовий молочний за смаком (або сметана)

Процес приготування:

  1. Головки ріпчастої цибулі очистіть, і обмийте під краном. Наріжте їх тонкими кільцями.
  2. Дно форми, в якій буде запікатися м’ясо, промажте рослинним маслом. Викладіть шар цибулі.
  3. Свинину обмийте і наріжте смужками.
  4. Кожен пласт м’яса відбийте кухонним молоточком. Але не робіть занадто тонкі відбивні, щоб свинина залишалася соковитою.
  5. Розкладіть отримані свинячі відбивні на шарі з цибулі, посоліть і приправити меленим перцем за смаком.
  6. Також промажте м’ясо майонезом або сметаною.
  7. Далі розкладіть по м’ясному шару кружечки консервованих ананасів. Цей шар також щедро промажте майонезом.
  8. Натріть шматочок твердого сиру на крупній тертці і посипте отриманої стружкою заготовку.
  9. Відправте форму в розігріту духовку. Мінімальний час запікання півгодини. Але в залежності від потужності вашої кухонної техніки може знадобитися більше часу. Коли сирна скоринка підрум’яниться і стане апетитною, перевірте готовність м’яса. Якщо воно готове, то можна подавати свинину з ананасами по-французьки до столу. Приємного апетиту!