Свинина з ананасами в духовці – дуже популярна м’ясна страва. Його люблять за доступність і простоту приготування. Воно не тільки прикрасить святковий стіл, але й буде сприйнята на ура вашими близькими в будь-який звичайний день. Ананас не тільки привносить свіжі нотки у смак, але і сприяє отриманню ніжного і м’якого м’яса.
М’ясо по-французьки з свинини і ананасами в духовці
М’ясо по-французьки з свинини і ананасами в духовці – страви для свят. Це просто ідеальне поєднання соковитості, смаку і поживності. При цьому навіть починаюча господиня не зіткнеться, ні з якими труднощами і легко зможе отримати чудовий результат.
Інгредієнти на
6 порц.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Свинина ⅔ кг
- Ананас консервований 300 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 300 гр.
- Майонез столовий молочний за смаком (або сметана)
Процес приготування:
- Головки ріпчастої цибулі очистіть, і обмийте під краном. Наріжте їх тонкими кільцями.
- Дно форми, в якій буде запікатися м’ясо, промажте рослинним маслом. Викладіть шар цибулі.
- Свинину обмийте і наріжте смужками.
- Кожен пласт м’яса відбийте кухонним молоточком. Але не робіть занадто тонкі відбивні, щоб свинина залишалася соковитою.
- Розкладіть отримані свинячі відбивні на шарі з цибулі, посоліть і приправити меленим перцем за смаком.
- Також промажте м’ясо майонезом або сметаною.
- Далі розкладіть по м’ясному шару кружечки консервованих ананасів. Цей шар також щедро промажте майонезом.
- Натріть шматочок твердого сиру на крупній тертці і посипте отриманої стружкою заготовку.
- Відправте форму в розігріту духовку. Мінімальний час запікання півгодини. Але в залежності від потужності вашої кухонної техніки може знадобитися більше часу. Коли сирна скоринка підрум’яниться і стане апетитною, перевірте готовність м’яса. Якщо воно готове, то можна подавати свинину з ананасами по-французьки до столу. Приємного апетиту!
