Сирний пудинг – це десерт, який готується в духовці і чимось злегка нагадує традиційну запіканку. Його подають з солодкими соусами, ягодами або різними сиропами. Ми підібрали 6 рецептів смачного сирного пудингу, які ви легко зможете приготувати вдома.
Сирний пудинг в духовці з манкою
Сирний пудинг з манкою – десерт, який легко можна приготувати в будь-який час дня. На сніданок можна подати його в якості основного блюда, або влаштувати з ним післяобідній чаювання.
Інгредієнти на
6 порц.
- Манна крупа 100 гр.
- Молоко коров’яче 500 мл
- Сіль 2 гр.
- Масло вершкове 20 гр.
- Сир 600 гр.
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор-пісок 10 гр.
- Родзинки 50 гр.
- Цукати 50 гр.
- Цедра апельсина за смаком
Процес приготування:
- Сирний пудинг приготувати дуже легко. У каструлю влийте молоко, поставте його на повільний вогонь, нагрійте. Потім додайте сіль і манну крупу.
- манку Варити на повільному вогні до загусання, постійно помішуючи лопаткою. Коли каша буде готова, додайте вершкове масло і перемішайте.
- Сир перетріть блендером до отримання кремоподібній консистенції.
- Окремо збийте яйця і цукор. Потім манну кашу з’єднайте з яєчною і сирною масою. Щоб суміш була однорідною, перетріть її блендером.
- Додайте родзинки, цукати і лимонну цедру, перемішайте. Форму застелити пергаментом, викладіть на неї сирну масу, розрівняти лопаткою.
- Випікайте сирний пудинг в духовці при 180 градусах 45 хвилин. Готовий пудинг охолодити у формі, потім викладіть на блюдо і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Дієтичний сирний пудинг в духовці
Страви з сиру відрізняються своєю ніжністю і легкістю. Їх сміливо можна включати в дієтичне меню. До складу сирного пудингу, приготований за цим рецептом, не входить цукор, на свій смак ви можете додати сухофрукти або свіжі ягоди.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Йогурт натуральний – 200 мл
- Білок яєчний – 2 шт.
- Мед рідкий – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Сир перетріть блендером до однорідної кремоподібної маси.
2. У сирну масу додайте йогурт і мед, добре перемішайте.
3. Білки збийте до утворення щільної піни.
4. У сирну масу додайте збиті білки, перемішайте тісто повільними круговими рухами.
5. Форму для запікання застелити пергаментом, викладіть сирну масу. Випікайте пудинг в духовці при 190 градусах 30-40 хвилин. Сирний пудинг остудіть, наріжте порціями і подавайте зі свіжими фруктами.
Приємного апетиту!
Сирний пудинг як у дитячому садку
Пудинги мають більш ніжну і пухкої консистенції, ніж звичайна сирна запіканка. Такі десерти дуже люблять діти і тому їх включають у меню дитячих садків. Подають пудинг, як правило, з фруктовим соусом.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Сир – 450 гр.
- Крупа манна – 50 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 50 гр.
- Родзинки – 60 гр.
- Масло вершкове – 24 гр.
- Сухарі – 24 гр.
- Сметана – 24 мл
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
1. Сир перетріть через сито, сирна маса повинна стати однорідною.
2. Ізюм промийте, залийте окропом, залиште на кілька хвилин, потім злийте воду і просушіть сухофрукти на серветках. Манну крупу залийте гарячою водою, ретельно перемішайте і дайте їй час набрякнути.
3. 20 грамів вершкового масла розтопіть, масло буде використано для змащування форми. Розбийте яйце, відокремте білок від жовтка. Жовток перетріть з цукром, додайте цю масу до сиру. Також в миску викладіть манку, родзинки, ванілін і розтоплене вершкове масло. Добре перемішайте інгредієнти.
4. Білок збийте до отримання щільної білої піни. Білкову масу додайте в сирну і змішайте їх повільними круговими рухами.
5. Форму змастіть маслом і посипте сухарями, викладіть сирну масу, зверху промажте її сметаною.
6. Запікайте пудинг в духовці при 200 градусах 30 хвилин. Подавайте сирний пудинг після того, як він повністю охолоне.
Приємного апетиту!
Ніжний сирний пудинг з яблуками
Ніжний пудинг з сиру і печених яблук – швидкий, смачний і поживний десерт, який легко можна приготувати в домашніх умовах. Цей рецепт точно буде одним з найулюбленіших у вашій кулінарній книзі.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 7.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Яблуко – 150 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Сухарі панірувальні – 25 гр.
- Сметана – 25 мл
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
1. Сир протріть через дрібне сито або пюрируйте блендером. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збийте до стійкої піни.
2. Жовтки збийте з цукром до побіління маси.
3. Яблука очистіть від шкірки, виріжте серцевину, потім яблука натріть на тертці. Розтопіть 20 грамів вершкового масла. У сирну масу додайте яблука, жовткову масу, ванілін і розтоплене вершкове масло. Все добре перемішайте.
4. В останню чергу додайте збиті білки і повільними рухами ще раз перемішайте тісто.
5. На дно форми для запікання покласти пергамент, змастіть дно і стінки маслом і просыпьте їх панірувальними сухарями.
6. У форму викладіть сирну масу, розрівняйте її, змастіть сметаною і запікайте пудинг в духовці при 200 градусах 30-40 хвилин.
7. Готовий пудинг охолодити у формі, потім наріжте порціями і подавайте до столу з чаєм.
Приємного апетиту!
Дуже смачний сирний пудинг з родзинками
сирний пудинг з родзинками, запечений в духовці, ви закохаєтесь з першої ложки. Його можна приготувати на сніданок або подати в якості десерту на полуденок. Сир для пудингу краще всього вибирати м’який.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Сир м’який – 500 гр.
- Крупа манна – 6-7 ст. л.
- Молоко – 350 мл
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Родзинки – 50 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Коньяк – 25 мл
Процес приготування:
1. Ізюм промийте і замочіть в коньяку на 20-30 хвилин.
2. В холодне молоко всипте манку, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь і варіть кашу протягом 5 хвилин, потім манку остудіть.
3. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збийте з 100 грамами цукру.
4. Білки збийте з цукром до отримання щільної білої піни.
5. Змішайте сир зі збитими жовтками за допомогою блендера. Потім додайте родзинки і цедру одного лимона, перемішайте.
6. В останню чергу додайте в тісто збиті білки, вимісіть тісто до однорідності.
7. Форму змастіть маслом, викладіть в неї сирну масу. Випікайте сирний пудинг в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 45 хвилин. Коли пудинг охолоне, його можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати пудинг з сиру і банана в духовці?
Сирно-банановий пудинг – дуже смачне і ніжне ласощі. Танучий, з солодкими банановими нотками смаку, він точно припаде до смаку всім членам вашої сім’ї. Такий десерт навіть може скласти конкуренцію святкових тортів.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сир – 200 гр.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Йогурт – 2 ст. л.
- ванільний Цукор – 0,5 ч. л.
- Банан – 0,5 шт.
- Джем – за смаком.
- Масло – для змазування форм.
Процес приготування:
1. Відокремте білки від жовтків. Білки збийте з цукром до щільної білої піни.
2. До жовтків додайте сир, манну крупу, ванільний цукор і йогурт, змішайте інгредієнти.
3. Потім сирну масу додайте збиті білки.
4. Банан наріжте тонкими кружечками.
5. Формочки для запікання змастіть вершковим маслом, на дно покладіть по кілька шматочків банана. Далі наповніть формочки на 2/3 сирною масою.
6. Випікайте сирний пудинг в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Коли пудинг охолоне, викладіть його на блюдо і подавайте з джемом.
Приємного апетиту!